deser - 61894 przepisów (strona:1310/4127)

Deser z mango i marakują 177

dekoracji. Mango obieramy ze skórki, za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Przenosimy do pucharków. Następnie pozostałą masę z serka mascarpone przenosimy do rękawa z ozdobną końcówką i dekorujemy deser. Na koniec zdobimy marakują. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Piernikowy budyń jaglany z sosem pomarańczowo żurawinowym 141

słodkiego i aromatycznego. Ta  słodka "odrobina" nie zawsze musi  być czekoladą, chociaż jak wiadomo jej jedzenie podnosi znacznie poziom endorfin. Ja dzisiaj proponuję słodki, ale zdrowy zimowy deser o zapachu piernika i pomarańczy.  PIERNIKOWY BUDYŃ JAGLANY z  SOSEM POMARAŃCZOWO- ŻURAWINOWYM Składniki: (4 małe porcje) 100 g kaszy jaglanej 125 ml mleka (plus około szklanka) 1 łyżeczka

Bon appetit mon amie
Deser z mango i imbirem 160

Polej po owocach.  Na wierzch jogurtu z imbirem dodaj po łyżce miodu . Posyp świeżo prażonym słonecznikiem i jeżeli lubisz czerwonym pieprzem w ziarenkach, który jest tylko delikatnie ostry. Deser dla 2 osób. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Kokosowe babeczki 130

się szczęśliwą posiadaczką uroczych serduszek obsypanych śnieżnymi płatkami...  Są takie dni kiedy chęć na coś słodkiego staje się głównym życiowym priorytetem. W takich wypadkach zawsze tworzę domowej roboty desery, którymi nie cieszę się w samotności. Blacha pełna tych potrójnie kokosowych babeczek rozeszła się w oka mgnieniu ;).  Składniki: -80g mąki kokosowej -50g wiórków kokosowych ( im ich więcej

Gawron w rosole
Cobbler z korzennnymi śliwkami 174

Waszej uwadze wersję light z jogurtem naturalnym.  Zbędne staje się zaprzątanie sobie głowy zakalcem, ponieważ owoce są na spodzie. Zarówno crumble jak i cobbler nie nosi się mianem deseru eleganckiego, należy raczej do sekcji kuchni rustykalnej, ma jednak swoją ogromną zaletę....smakuje zawsze....wszystkim....;) a używać do woli możecie owoce świeże jak i mrożone.   Składniki

Słodki Kompromis
Marokańskie ciastka migdałowe. 124

Nowy rok zaczynam od deseru, co raczej nie jest wielkim zaskoczeniem ;) Zaintrygował mnie przepis na kruche ciasteczka z nadzieniem z pasty migdałowej. Do ciasta nie dodaje się cukru, co doskonale równoważy smak słodkiego wnętrza. Różnią się bardzo od ciastek, które przygotowywałam do tej pory. Przede wszystkim rodzajem ciasta, ale też wykorzystaniem pasty migdałowej. która jest nowością w mojej kuchni. Słodycze

zadanie-gotowanie
Tort kawowy 236

Tort na Święta, urodziny lub weekendowy deser. Intensywny smak kawowy, mało słodki i bardzo delikatny. Biszkopt wyszedł bardzo pulchny, a masa lekka. Ja nie przepadam za smakiem kawy, ale ciasto mi bardzo smakowało 🙂 Czas wykonania: 1 h 40 min (+ 1-2 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy

KuchniaWeDwoje.pl
Jak zrobić idealne wegańskie ciasto drożdżowe? 189

uformowałam wałek, który nacięłam na 3 i zaplotłam warkocz. To nie jest reklama, po prostu lubię ten cukier, bardzo efektownie wygląda na wszelkich ciastach, ciastkach i deserach. 13. Uformowane ciasto przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstaw chociaż na 15 minut. Ideał to ponowne podwojenie objętości, czyli do godziny, ale nie przesadzajmy, i tak wyrośnie. Drugie wyrastanie daje

greenscarf
Deser karmelowy z ryżem preparowanym – pyszny 117

święta kupiłam paczkę ryżu preparowanego z zamiarem zrobienia szyszek, jednak nic z tego nie wyszło. I super! Bo niedawno wpadł mi w ręce przepis pana Pawła Małeckiego na deser właśnie z ryżem preparowanym, który od razu wypróbowałam. Wyszedł nieziemsko pyszny. Uzależniający wręcz. Z podanych składników wyszło mi aż 10 porcji, więc było czym obdzielać;) Jeśli jednak myślicie, że cokolwiek zostało

Smaki Na Talerzu
Tarteletki z domowym kajmakiem i gruszką 151

Deser na raz do łapki, a daje tyle słodyczy, że każdy łasuch będzie zadowolony. Kruche ciasto z domowym kajmakiem tworzy bardzo dobrany duet, a przełamuje go lekko kwaśna gruszka, więc na dobry początek dnia poleca się do małej czarnej!. Ciasto kruche: - 20 dag mąki pszennej - 10 dag masła  - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki zimnej wody - 1 żółtko - szczypta

Apetyczna babeczka
Kutia 167

Kutia to tradycyjna potrawa przygotowywana z maku, pszenicy, orzechów i bakalii, jest bardzo słodka od miodu, a podawana jest, w niektórych regionach Polski podczas Wigilijnej wieczerzy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Racuchy z żurawiną i lekkim aromatem cytrynowym 123

Racuchy to smak mojego dzieciństwa.  Myślę, ż e każdy z nas jako dziecko chętnie zjadał racuszki i ciągle powraca do tego smaku.  To wspaniały deser na gorąco. Moja mama zawsze robiła tradycyjnie, czyli racuszki z jabłkami. Ja próbuje nieco innych połączeń, które okazuje się ze są równie smaczne. Mam nadzieje

kulinarne odsłony pati
Cytrynowa Pavlova z lemon curd i migdałami 181

Kochani dziś na ten Nowy Rok 2017 życzę Wam i sobie spełnienia marzeń wszelakich a na deser proponuję pyszną i niezawodną Pavlovą. Tort bezowy z lemon curd czyli kremem cytrynowym i wytrawną śmietanką, to znakomite połączenie, polecam. Pod linkiem znajdziecie jak zrobić krem lemon curd . Cytrynowa Pavlova z lemon curd i migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
21 stycznia – 5 lutego – Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów – Warszawa 164

Wszyscy ci, którzy chcieliby się nauczyć podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i ci, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie, znajdą tu coś dla siebie. Kompleksowy kurs

COOKMAGAZINE
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 356

łyżki formujemy ciastka w kształcie okręgu. Ozdabiamy migdałami blanszowanymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30-40 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka jaglano-migdałowe podajmy jako deser. Polecam także post z innymi sylwestrowymi przysmakami -  Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę

My Chcemy Jeść