Przepis na : deser
Pigwa jest smaczna sama w sobie, a w tej deserowej kombinacji — niebo w gębie! Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki 3 pigwy 5 łyżek cukru 2 szklanki wody 8 goździków woda z sokiem z cytryny Przygotowanie Umyć i obrać pigwy. Podzielić wzdłuż na pół. Wydrążyć pestki. Włożyć do wody z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Na dno garnka rozłożyć skórki z pigwy i pestki. Położyć pigwy rozkrojoną stroną do góry i we wgłębienia wsypać kilka pestek i goździków. Każdą pigwę posypać połową łyżki cukru, resztę cukru w... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.