KABAK TATLISI, czyli deser z dyni

KABAK TATLISI, czyli deser z dyni

KABAK TATLISI, czyli deser z dyni

Przepis na : deser

A może chcecie spróbować dynię na słodko? Smacznego! Składniki 1kg dyni 1 szklanka cukru orzechy włoskie wiórki kokosowe Przygotowanie Obrać i usunąć pestki z dyni, umyć i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka, wsypać cukier i przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać na ciepło lub na zimno. Artykuł KABAK TATLISI, czyli deser z dyni pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, kuskus, orzechy, kokosowe, deser, desery

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.