2 kg moreli 70 dkg cukru sok z dwóch cytryn Dżem morelowy głównie przygotowuje do wykorzystania go do.Tortu.Sachera.ciasto to o
RAROSSAOgórki z papryką idealnie pasują do kanapę, pięknie się prezentują na półmiskach z wędlinami, a słodko kwaśnym smakiem podkreślą nie jedną potrawę. Bardzo dobra alternatywa dla
RAROSSASkładniki: 1,5 kg ogórków 6 szklanek wody 2 łyżki soli 6 łyżek cukru szklanka octu kilka ziaren gorczycy koper ziele angielskie pieprz liście laurowe
RAROSSAMiała być szarlotka tatrzańska ale jak to w życiu bywa plany sowią drogą a realizacja swoją. Nigdzie nie mogłam kupić jabłek szara reneta, które podobno są
RAROSSASzybka smaczna rolada z jabłkami, które można podmienić na inne owoce. Jabłka zatopione w puszysty biszkopcie, po
RAROSSAOstatnio wyszperałam w domu stary numer z 2005 r wydania specjalnego SMACZNEGO a w nim przepis na sękacz. Już nawet nie pamiętam kiedy piekłam
RAROSSASłodko kwaśna masa serowa ze śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru
RAROSSARozgrzewający syrop korzenny, dodany do herbaty lub kawy wzbogaci ich smak, a aromat przypraw korzennych wydobywający się z gorący napojów wypełni zapachem całe mieszkanie. Można użyci
RAROSSAMiękkie wilgotne ciasto z mąki razowej, i jabłkami posypanymi cynamonem idealne ciasto na jesienne wieczory. składniki 2 szklanki mąki razowej 3 jajka szklanka cukru 2
RAROSSACiasto podobne do placka z malinami który robiłam według przepisu siostry Anieli. W dzisiejszej wersji zmieniłam kolejności warstw, na kruche ciasto wylałam budyń waniliowy, i na
RAROSSAChrupiąca skórka, miękki środek i zapach jaki rozchodzi się podczas pieczenia bułeczek to główne powody dla których warto je upiec. Ciasto 0,5
RAROSSAPierogi z białym serem są moim ulubionymi, przy okazji lepienia pierogów z innym farszem, zawsze zrobię małą porcje z białym serem na słodko. Najlepiej smakują prosto
RAROSSAMega orzeźwiające ciasto, przyrządzone na bazie ulubionego soku, ja użyłam soku z limonki z nutą mięty, do tego bita śmietana pachnąca cytryną i galaretka morelową. Ciasto
RAROSSAMasa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J 500 ml mleka
RAROSSA