Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto
Gotujemy i jemySezonowy, szybki w przygotowaniu sernik na zimno z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami to doskonała propozycja chłodnego deseru w upalne dni. Składniki: Masa serowo-truskawkowa: 1kg sera z wiaderka 600g świeżych truskawek 45g żelatyny 250ml wrzątku 150g cukru Dodatkowo: 100g biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 400g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami, a boki tortownicy
Szalona Kuchnia EwelinyTort inspirowany francuskim specjałem ,,Fraisier,, o nieco zmienionym wyglądzie. Zamiast wierzch tortu, polać dżemem truskawkowym jak to jest w orginale, ozdobiłam tort bitą śmietaną oraz truskawkami
RAROSSAKupiłam truskawki i od razu zrobiłam pyszne smotthie. Polecam :) SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY: 20-30 dag truskawek 4 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego cukier do
Pani na deserPrzygotowany na z okazji urodzin mojej Mamy. Bardzo smaczny, owocowy, idealny dla osób mających swoje święto w czasie lata. SKŁADNIKI: Jako że przecinanie biszkoptów nie wychodzi
RAROSSAPyszne truskawki tak krótko są na naszych stołach i za szybko znikają, chciałoby się je zachować na dłużej i w tej konfiturze to się udało. Konfitura
Moje Małe Czarowaniestraganach pojawia się co raz więcej truskawek, na które wszyscy chyba z utęsknieniem czekaliśmy. W mojej kuchni w sezonie truskawkowym pojawia się dość sporo przepisów z truskawkami. Do tej sporej kolekcji dołącza deser w postaci lekkiej jak puszek kokosowej pianki, z orzeźwiającymi truskawkami. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Spód 300 g ciastek
Wędrówki po kuchniCytując klasyka :) “chyba ostatnie w tym sezonie” ciasto z truskawkami, a raczej jogurtowiec z tymi przepysznymi owocami, idealny na letnie upały. SKŁADNIKI (torownica 22 cm) BISZKOPT
RAROSSABlueberry Corner by "jagodzianka" Lekki i bardzo smaczny deser owocowy. Do tego deseru można użyć innych miękkich owoców t.j. jagody, borówki amerykańskie, truskawki, poziomki, … Przeczytaj cały artykuł Post Deser malinowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: arbuz truskawki czereśnie listki świeżej mięty opcjonalnie wino musujące Sposób przygotowania: Z arbuza wycinamy koszyczek.Z miąższu wycinamy ładne kawałki arbuza (użyłam łyżki do robienia kulek
Wielki apetytjest mój ulubiony deser? Taki, który w gruncie rzeczy jest pełnowartościowym posiłkiem i mogę go zjeść o dowolnej porze, gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego :) Takim deserem zdecydowanie jest kruszonka z truskawkami i rabarbarem. Zdrowsza i szybsza w wykonaniu alternatywa dla ciasta z truskawkami, rabarbarem i kruszonką. Wegetariańska. Bez glutenu i laktozy. Może być nawet bez cukru. Zawiera(...)łyżka brązowego cukru trzcinowego lub innego słodziwa 3 łyżki płynnego oleju kokosowego Do podania: ulubione lody (np. te ) lub śmietanka kokosowa Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Umyte i obrane truskawki i rabarbar kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do foremki. Dodajemy słodziwo i budyń i wszystko razem mieszamy. Do misy blendera wrzucamy wszystkie składniki kruszonki poza olejem kokosowym
Zawsze głodna!Absolutnie genialne, wyjątkowe, wilgotne, winne, pyszne. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki
MojaQchnia.plKoktajl bananowo- truskawkowy dzięki zawartości tryptofanu w bananach ma wprawiać w dobry nastój. Dodatkowo dzięki zawartości niezliczonej ilości witamin w owocach, będzie stał na straży naszego
WYSPA SZCZĘSLIWADeser na zimno z serka greckiego z musem z truskawek . Bardzo smaczny i błyskawicznie się robi.Jedyny minus to taki , że trzeba trzymać w lodówce kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem a rano już mamy pyszny deserek. Składniki: 400 g jogurt grecki 150 g cukru pudru 400 g truskawek 150 g cukru pudru 1 szt żelatyna-fix deserowa Przygotowanie: Żelatynę(...)kieliszków. Truskawki umyć oczyścić z szypułek,dodać cukier puder i zmiksować na mus.Do musu truskawkowego dodać 1/3 przygotowanej żelatyny,zmiksować i rozlać do kieliszków.Deser schładzamy kilka godzin w lodówce.Przed podaniem udekorować truskawką i listkami mięty
Ala piecze i gotujeZimą stęsknione letnich smaków proponowałyśmy Wam sałatkę owocowa. Podawałyśmy ją w wydrążonym grejpfrucie, a stworzyłyśmy ją z dostępnych wówczas owoców. Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować
Kolizje Smaków