Jeśli zostanie nam trochę farszu to polecam przygotować krokiety z mięsem, kapustą i grzybami , a jeśli zostanie nam część ciasta to proponuję zrobić na deser pyszne pierogi z truskawkami . Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami CIASTO: 500g mąki pszennej (wrocławska, poznańska) 350 mililitrów dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa
Rozpustne gotowanieBoski, efektowny i bardzo prosty deser na lato. Zimne truskawki obtoczone mrożonym jogurtem to niskokaloryczna, orzeźwiająca i zdrowa przekąska idealna na upalne dni. Jeśli mamy ochotę na coś więcej wystarczy truskawki posypać cynamonem, kakao lub wiórkami czekolady. Składniki: truskawki jogurt grecki kakao, cynamon lub inne wybrane posypki Przygotowanie: - z truskawek usuwamy szypułki - truskawkę nadziewamy
Pora na pora i pomidoraokoło 4 minuty. Zdjąć z ognia dodać łyżeczkę miodu, wymieszać i odłożyć do ostudzenia. Płatkami napełnić do połowy kieliszki, pokruszyć po dwa biszkopty i na wierzch nałożyć truskawki zmiksowane z miodem. Deser można podać od razu po przygotowaniu lub przed podaniem schłodzić w lodówce
Ala piecze i gotujedokładnie wymieszaj, znów doprowadź do wrzenia, nieco ostudź i zblenduj. Sos jest dość gęsty. Komu się nie chce robić takiej wersji, może po prostu zmiksować dowolną ilość truskawek i polać nią deser. Rzeszowska giełda staroci i antyków odbywa się w każdą drugą niedzielę miesiąca przy ul. Szopena 11 (III LO). Obowiązuje wstęp - 3 zł. Tutaj niedawno otwarty w Rzeszowie
Qlinarnie i QlinarnieBaked Alaska, czyli Pieczona Alaska to deser przyrządzany z zapieczonych lodów ułożonych na spodzie z ciasta biszkoptowego lub puddingu i dodatkowo przykrytych pianą, bezą. Ułożona masa
Bernika - moj kulinarny pamietnikSummer mushrooming. Składniki. 1 płat ciasta francuskiego 300 g malin 200 ml śmietany 36% 2 łyżeczki cukru pudru jajko do posmarowania Wykonanie. Z ciasta francuskiego wyciąć
Kulinarny karnet ChristopheraKuchnia Joasi Beza Pavlova podawana jest z różnymi owocami, najczęściej ułożonymi na bitej śmietanie. Ja bardzo lubię pavlovą z truskawkami, i listkami mięty, ale akurat nie było truskawek w sklepie. Ten deser przygotowywałam już kilka razy, degustatorów nigdy wtedy nie brakowało, jak dla mnie jest za słodki i sycący. Beza Pavlova z bitą śmietaną i owocami, bardzo smakuje Piotrowi, zdarza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasto z truskawkami i śmietankową pianką jest pyszne. Idealne połączenie kruchego, kakaowego ciasta, truskawek i słodkiej śmietankowej pianki. Ciasto nawet nie zdążyło stężeć, błyskawicznie zniknęło, to
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon truskawkowy w pełni, grzechem byłoby nie wykorzystać czerwoniutkich truskawek do jakiegoś pysznego ciasta lub deseru. Buszując po necie natknęłam się na bardzo fotogeniczną czekoladową tartę z truskawkami( przepis od Dorotus z MW). Przy okazji wypróbowałam prostokątną foremkę na tartę z wyjmowanym dnem. Spisała się super! A tarta wyszła znakomita, prawdziwa poezja smaków: kakaowe kruche ciasto i czekoladowy krem
Mia Cucina SofietaTo jest najlepszy placek, jaki zrobiłam i wcale się nie chwale, ja po prostu mam talent:) Sezon truskawkowy w pełni wiec musiałam zrobić z nimi ciasto
Bernika - moj kulinarny pamietnikA oto pierwszy z trzech przepisów zrobionych w ramach konkursu Gellwe. Obiecałam, ze wybrane przepisy zrobię i przedstawię na blogu,. Miał być to co prawda jeden
Bernika - moj kulinarny pamietnikżadnego sernika. A ze lubię serniki szybkie, bez pieczenia to ten jest idealnym tego przykładem. Sernik jest mocno słodki, ale przełamany kwaskowatym smakiem lemon curd i delikatnością truskawek smakuje wybornie. Idealny deser na świąteczny stół. Źródło Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrozmieszaną z 1 łyżeczką żelatyny w 200 ml gorącej wody, truskawki przekrojone na pół rozsypać na stężałej galaretce i wlać połowę jogurtu, schować do lodówki na stężałym jogurcie poukładać resztę biszkoptów i wlać resztę jogurtu, schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka z formy silikonowej lekko wychodzi - deser jest smaczny, mało kaloryczny, orzeźwiający, tani i łatwy.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmałe słoiczki, to zjadłam je wszystkie sama w kilka minutek ;). Obłędny pudding ryżowy z sezonowymi owockami- borówkami i truskawkami oraz wczorajszą pastą sezamową tahini . Dawno nie jadłam tak pysznego i zdrowego deseru! Nie zastanawiajcie się nawet, od razu róbcie z podwójnej, a nawet potrójnej porcji! Polecam :) Składniki: (na 3 małe porcje
Nastoletnie WypiekaniePóki trwa sezon na truskawki staram się nimi nasycić i wykorzystać je na różne sposoby. Jednym z nich są szybkie desery, takie jak ten. Nie trzeba wiele wysiłku, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć
Fabryka pomysłów