cytrynowym kremem i truskawkami. Ciasto jest kremowe i bardzo cytrynowe! Cytrynowy krem jest łatwy w przyrządzeniu, a do tego bardzo uniwersalny. Można go również wykorzystać do deserów. Do cytrynowego kremu świetnie pasują truskawki . Wczoraj wybrałam się po raz pierwszy na targ właśnie po truskawki. Niezbyt słodkie….słońce nie chce świecić….Od jutra ma być już ładnie, przynajmniej kilka
codojedzeniadrobne kawałeczki. Rozkładamy z wierzchu w miseczkach z jogurtem. Dekorujemy liścmi mięty. Możemy jeszcze delikatnie skropić syropem z agawy. Ten deser podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 833 total views, 289 views today Tweetnij The post Truskawki na słodko z jogurtem i sokiem pomarańczowym. appeared first on MODA
MODA NA BIOtruskawek oraz ze śmietanką kokosową. Ostatnio lubię używać tej śmietanki, bo desery są odrobinkę mniej tłuste, lżejsze, co mi bardzo odpowiada, jednocześnie jest bardzo delikatny posmak kokosa. Jeżeli ktoś jeszcze nie jadł Pavlovej, a lubi piankowe desery, koniecznie musi spróbować – pyszny i całkiem lekki deser, dość słodki, ale nie przesłodzony. Frużelinę i bezę można przygotować dzień wcześniej. Luźna inspiracja(...)większą, w 180 st. przez 5 min, później w 110 st przez 1 godzinę. Ostudzić całkowicie w lekko uchylonym piekarniku. Frużelina rabarbarowo-truskawkowa: 300 gr rabarbaru 300 gr truskawek 2 – 4 łyżki cukru (w zależności od słodkości owoców, ja dałam 4, ale dla nas była zdecydowanie za słodka) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka żelatyny rozpuszczona
moj przepis naśmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z frużeliną zrobioną z rabarbaru i truskawek oraz ze śmietanką kokosową. Ostatnio lubię używać tej śmietanki, bo desery są odrobinkę mniej tłuste, lżejsze, co mi bardzo odpowiada, jednocześnie jest bardzo delikatny posmak kokosa. Jeżeli ktoś jeszcze nie jadł Pavlovej, a lubi piankowe(...)desery, koniecznie musi spróbować – pyszny i całkiem lekki deser, dość słodki, ale nie przesłodzony. Frużelinę i bezę można przygotować dzień wcześniej. Luźna inspiracja Moje Wypieki Składniki na dwa blaty o średnicy 15 i 20 cm: 275 gr białek (z 7 dużych jaj)* koniecznie w temperaturze pokojowej 360 gr cukru drobnego 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na papierze
moj przepis naCrumble to od czasów II Wojny Światowej jeden z ulubionych deserów Brytyjczyków. Pyszny, lekko kwaśny, "karmelizowany" rabarbar.... Soczyste truskawki prosto od teściowej... Orkiszowa, zarumieniona kruszonka... Na samą myśl cieknie mi ślinka. Składniki na 1 porcję: 70 g rabarbaru (ok. 2/3 łodygi) Garść truskawek 1 łyżka soku z cytryny Kilka kropel olejku waniliowego 1 łyżka ksylitolu/erytrolu/cukru Trochę ponad 1/4 szkl. mąki
CzarnawisienkaPudding chia przygotowany na mleku kokosowym, które śmiało zastąpić można zwykłym mlekiem krowim Pyszny, lekki deser ze świeżymi owocami. Artykuł Pudding chia z truskawkami i borówkami pochodzi z serwisu
NiePieprz.plSłodkie bezy o ciekawym kształcie, przełożone kremem truskawkowym. Ten deser łączy w sobie słodycz z lekko kwaskowymi truskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż przed podaniem, aby zachować chrupkość bezy. BEZY: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM TRUSKAWKOWY: 450 g truskawek mrożonych Hortex 1/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki
https:KKuchniaMniamjego skład, gdyż nigdy w 100% nie możemy ufać etykietom podawanym przez wielkie koncerny żywnościowe. Z przepisu wychodzi ok. 5 porcji, 1 to deser w granicach ok. 83g = 62kcal. Składniki: - 350-400g truskawek - 400+100ml wody - 45g mąki/skrobi ziemniaczanej - 2 łyżki ksylitolu (lub innego słodzika) Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki lub połówki. Wrzucamy
Be Fit Be Strongprzepyszny, chłodzący deser w formie tortu. Z chęcią sięga się po kolejną porcję ;) Ten deser nie może udać się bez cukru, który towarzyszy nam w codziennym życiu. Więcej na temat cukru i słodzenia, można dowiedzieć się na stronie www.uczymyjakslodzic.pl 1 litr lodów śmietankowych 300 g truskawek 2 łyżki nalewki truskawkowej 100 g czekolady gorzkiej BLATY BEZOWE: 1 szklanka białek szczypta(...)włożyć do zamrażarki, aby lody się nie rozpuściły. Kroić ciepłym ostrym nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , lody , truskawki
https:KKuchniaMniamkruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI: ( 6-8 sztuk ) MUFFINKI: * mąka pszenna – 1,5 szklanki * proszek do pieczenia
Ostra na SłodkoZapraszam dzisiaj na kolejne ciasto z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, po prostu wyśmienite. Jest to świetna propozycja na deser lub podwieczorek zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni. składniki na tortownicę 23 cm 500 g truskawek 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki smietany
Smakowite DaniaZapraszam dzisiaj na kolejne ciasto z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, po prostu wyśmienite. Jest to świetna propozycja na deser lub podwieczorek zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni. składniki na tortownicę 23 cm 500 g truskawek 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki smietany
Smakowite Daniatruskawkowa cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny bezy do dekoracji Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzącej wody. Gdy będzie lekko przestudzona, dodać do niej odmrożone truskawki. Za pomocą blendera wszystko ze sobą połączyć - przygotowaną masę przelać do 4 pucharków. W międzyczasie śmietanę 30 % ubić na dosyć sztywną masę, następnie dodać trochę cukru pudru i żelatynę(...)szklance wrzące wody; ostudzić) - przygotowaną śmietanę umieścić w lodówce, aby lekko stężała. Następnie ubitą śmietanę umieścić w szprycy i uformować zgrabne "kleksy". Na sam koniec udekorować bezami. Przygotowane desery od razu podawać
UgotowaćSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domusię w ekspresowych posiłkach. I deserach. W ekspresowym tempie również ale nie o tym teraz mowa. Pojawił się w końcu sezon na moje ukochane truskawki. No i prosiło się aż żeby wykorzystać je do deseru. Wybrałam crumble. Głównie dlatego, że chciałam wykorzystać resztki dwóch rodzajów mąki, które zalegały mi w szafce. Dorzuciłam płatki owsiane, kilka truskawek i gotowe :) Polecam podawać
My simple kitchen