Sezon truskawkowy co prawda za nami, ale na ryneczkach można jeszcze spotkać te czerwcowe owoce (i to za cenę sporo niższą niż na początku sezonu). Proponuję wykorzystać je do delikatnego, lekkiego i pysznego deseru na zimno, co w perspektywie nadciągającej kolejnej fali upałów jest naprawdę dobrym rozwiązaniem. Zamiast truskawek możemy oczywiście użyć dostępnych obecnie malin czy borówek. Polecam! Składniki Warstwa jogurtowa 650 g pełnotłustego jogurtu greckiego pół szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny od... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...