WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI

Pierwsze ciacho z truskawkami upieczone. Delikatna, mocno kakaowa i wilgotna babka jest genina w smaku i szybko znika z talerzu. Składniki: 225 g mąki pszennej 350 g cukru 85 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej  2 jajka 250 ml mleka 125 ml oleju 2 łyżki ekstraktu waniliowego 250 ml wrzącej wody garść truskawek   Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Nagrzać formę w piekarniku. Wszystkie składniki poza wodą i truskawkami zmiksować. Dodać wodę wraz z tru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.