deser z truskawkami - 6914 przepisów (strona:66/461)

Vapiano - Warszawa 121

cukinia, groszek cukrowy, marchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw i sosu. Prosty deser na koniec - mascarpone ze świeżymi truskawkami. Tak, to może być smak śródziemnomorski. Lekki, puszysty deser, nieprzekombinowany, minimalna ilość składników. Jednak potrzebowałem sporo soli i pieprzu aby ogólnie wyostrzyć smak potrawy (efekt gotowania przy(...)danie? Czy może Pani, która nie skupia się na ciepłym przywitaniu wchodzących do lokalu nowych gości ale na wręczeniu magnetycznych kart? A może po prostu Pani odcinającej szypułki od truskawek, która w bardzo naturalny sposób odwzajemniła mój uśmiech? Same bajery w postaci elektroniki, maszyny do makaronu, wystroju nie wystarczą i z pewnością nie zastąpią ludzi, bo to oni, w bezpośredniej

Right Behind The Kitchen
Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną 127

truskawkami i żurawiną Uwielbiam domowy kisiel, w szczególności truskawkowy. Choć najczęściej sięgam po niego jesienią lub zimą, to i latem nie stronię od takich propozycji. Z tym, że letni kisiel musi być dla mnie orzeźwiający i pełen sezonowych owoców. Tak właśnie jest w tym wypadku. Kisiel z mojego przepisu wychodzi dość kwaśny, orzeźwiający. Jeśli lubicie słodsze desery polecam Wam dodać(...)żurawiny w sklepie http://smaknamiare.pl A wracając do przepisu… no cóż, łatwiej się już chyba nie da Warto robić samemu takie desery. O wiele zdrowiej i smaczniej To kto skusi się na domowy orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną? Składniki: 1 pełna szklanka truskawek (większe kroimy) 2 łyżki soku z cytryny* 1,5 łyżki cukru* 1 szklanka wody

Słodkie okruszki
Makaron czekoladowy z truskawkami 180

wiem jak Wy ale ja w sezonie mogę jeść truskawki na śniadanie, obiad, deser i kolację. Połączenie z czekoladowym makaronem, który właśnie odkryłam, idealnie nadaje się na każdy wymieniony posiłek. Szybko, letnio i pysznie. Polecam. Składniki: 150 g makaronu czekoladowego 2 łyżki cukru – do gotowania 8 truskawek łyżka śmietany 18% łyżeczka prażonych wiórków kokosowych łyżeczka cukru do truskawek Wykonanie

Mama z miasta
Koktajl z arbuza, truskawek i mięty 183

Powracają upały więc zapraszam na pysznie owocowy i orzeźwiający koktajl z miętą!Składniki:1/4 niedużego arbuzaok 500 g truskawekgarść listków miętyewentualnie cukier do posłodzeniaSposób wykonania:1

Kuchnia domowa Ani
Domowy budyń truskawkowo-bananowy 142

jest super kolacją. Zwłaszcza dla dzieci, które uwielbiają takie smakołyki. Nic jednak nie stoi na  przeszkodzie, żeby w upalny dzień schłodzić budyń - będzie świetną bazą do przygotowania deseru. Kolor zależy od truskawek - raz wychodzi taki intensywny jak na zdjęciu, innym razem blady różowy :) Dziś przygotowałam go używając mojego nowego blendera - Braun MQ 535 - który właśnie testuję i muszę przyznać

Kraina Tysiąca Smaków
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 487

wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , galaretka , kasza jaglana , truskawki

https:KKuchniaMniam
Dietetyczne domowe lody jogurtowo-kokosowe 149

aksamitnie gladkie.Pracy przy nich naprawde niewiele,lecz zdatne do spozycia sa dopiero po kilku godzinach spedzonych w zamrazarce.Posypane  uprazonymi wiorkami kokosowymi i podane z jagodami i truskawkami sa naprawde idealnym deserem na gorace dni lata.Skladniki:350 g jogurtu greckiego100 g mleka kokosowego-gesta czesc4 lyzki cukru pudru1-2 lyzki malibu-opcjonalnie1-2 lyzki wiorkow kokosowychjagody i truskawki do przybraniaWykonanie:skladniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym 159

Efektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub gotowej polewy czekoladowej)czerwony barwnik spożywczyforemki silikonowe (opcjonalnie po serkach, jogurtach)Mus truskawkowy:1 galaretka truskawkowa „Winiary”400 g truskawek125 ml śmietanki 30%Przygotowanie:Filiżanki:Trzy połamane tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli(...)delikatnie podgrzać (Nie przegrzać!). Lekko tężejącą czekoladą smarujemy wewnątrz foremki silikonowe (warstwa ma mieć około 3 mm) i schładzamy. Jeżeli czekoladowe ścianki są za cienkie, czynność należy powtórzyć.4 truskawki maczamy w czekoladzie, posypujemy cukrowymi koralikami i schładzamy. Resztę czekolady przekładamy do małego foliowego woreczka, obcinamy narożnik, rysujemy uchwyty filiżanek i ozdoby na folii aluminiowej. Schładzamy.Rada:Jeśli nie posiadacie

Oryginalny smak
Lody truskawkowe 148

Fantastyczne lody, na które przepis dostałam od bratowej. Lody nie wymagają posiadania maszyny do lodów. Wystarczy mikser. Składniki: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1 serek

Kuchnia domowa Ani
ciasto z rabarbarem i truskawkami 303

Cześć! Sezon rabarbarowy ma do siebie ciasto rabarbarowe ;) Takie też popełniłam ostatnio.  Kwaśny smak rabarbaru przełamałam słodyczą truskawki i bezy. Rodzinie smakowało

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto z truskawkami na ciemnym biszkopcie. 212

Delikatny biszkopt nasączony aromatyczną herbatą w połączeniu z bitą śmietaną to duet idealny. Jeśli dorzucimy do tego nieco świeżych truskawek i całość oprószymy czekoladą to mamy

Kolizje Smaków
Rabarbar z truskawkami pod kruszonką (Crumble di fragole e rabarbaro) 104

Owoce pod kruszonką to deser, do którego chyba nie trzeba przekonywać nikogo. Uwielbiam go za prostotę, szybkość w przygotowaniu i ten cudowny, słodki zapach, który unosi si ę  w domu przez wiele godzin po jego upieczeniu. Dziś rabarbar i truskawki, słodko-kwaśny smak, który idealnie łączy si ę  z maślan ą  kruszonk

La grande e la piccola cuoca
Biszkoptowe omleciki z kremem i truskawkami 81

biszkopciki z niewielką ilością mąki, po upieczeniu zwinięte w łódeczkę i nadziane kremem. Nadzienie z bitej śmietanki usztywnionej roztopioną mleczną czekoladą, bajecznie smaczne. Omleciki udekorowane świeżymi truskawkami i oprószone cukrem pudrem. Słodki deser puszysty jak chmurka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkoptowe omleciki z kremem i owocami 5 od 18 osób Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość

ProstePesto.pl
Truskawkowe Semifreddo 106

Moja propozycja tradycyjnego, włoskiego, delikatnego lodowego deseru mocno najeżonego świeżymi truskawkami. Składniki: 400ml śmietany 30% 2 białka 10 łyżek cukru 50ml wody 500g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować syrop. 2. Białka ubić na sztywno, cały czas miksując powoli wlewać gorący syrop aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. 3. Połowę truskawek pokroić w małe(...)postaci musu. 4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszać szpatułką, przełożyć do formy o wymiarach 28 cm x 14 cm wyłożonej folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Kilka minut przed podaniem wyjąć z zamrażalnika żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania