mieszamy o gotujemy ją do około dwóch minut. Powstałą gorącą masę wylewamy na ciastka. W masę wciskamy całe truskawki, jedna obok drugiej. Studzimy. Na wystudzoną kaszę i truskawki wylewamy tężejącą galaretkę. Deser wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeroku. Najchętniej zanurzyłabym się gdzieś w cieniu drzewa lub wentylatora z mrożoną kawą w dłoni... ;) Ten deser jest wprost przepyszny. M ciągle mnie namawia, abym mu znowu go zrobiła. Krem angielski (przypominający nieco nasz budyń) z wanilią i kremówką, galaretka ze świeżymi truskawkami i miękkie biszkopty. To połączenie jest fantastyczne. Dodatkowo, tak jak autorka przepisu sugeruje ( klik ), możecie nasączyć biszkopty
My simple kitchenWaniliowe naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną. W sezonie na truskawki w moim domu nie brakuje propozycji z tymi pysznymi owocami. Dziś coś prostego i pysznego. Tak przygotowane naleśniki, to szybka propozycja na deser lub słodki obiad U nas znikają w kilka chwil. Oczywiście, jeśli dbacie bardziej o linię można pominąć dodatek bitej śmietany. Myślę, że sama słodycz truskawek wystarczy
Słodkie okruszkiTruskawkowe szaleństwo trwa. Na straganach, zza każdego roku na ulicy wyłaniają się one. Królowe sezonu- truskawki. Najlepsze posypane cukrem z odrobiną śmietany. Warto jednak czasem poświecić
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy (słodzony) 300 ml mleka 8 truskawek cukier puder Sposób wykonania: Przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zamiast
Qchnia po prostuTaka galaretka to idealny deser w ciepłe dni. Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste. Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam. Galaretka arbuzowa z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePavlova - moim zdaniem królowa deserów. Nie wiadomo czy bardziej australijska czy nowozelandzka, wiadomo, że nazwa wzięła się od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Zapraszam na jej słodko-słone wcielenie: z truskawkami, golden syrupem (lub miodem, jak wolicie) i pistacjami! Swojego czasu nie lubiłam się z bezami, bardzo. Ale postanowiłam je okiełznać i czasem wychodzą ;) Składniki: Beza: 6 białek
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Świetne lekkie ciasto które umili letni dzień na jogurcie ze świeżymi orzeźwiającymi owocami truskawek...Uwielbiam je za prostotę i łatwość w przygotowaniu, teraz w sezonie to
Wanilia i Kardamonsię na wszelkie uroczystości. A my mamy kilka rodzinnych uroczystości, 12 czerwca- rocznica ślubu, 14 Były Piotra urodziny, a ja dzisiaj 15 mam imieniny. Wiec beza jak znalazł. Ten deser przygotowywałam już kilka razy, degustatorów nigdy wtedy nie brakowało, jak dla mnie jest za słodki i sycący. Beza Pavlova z bitą śmietaną i owocami, bardzo smakuje Piotrowi, zdarza się(...)obrotach. Krem przekładamy do wydrążonego środka bezy. Dekorujemy słupkami truskawek i listkami męty. Zalecam schłodzić bezę przed podaniem około godziny w lodówce. Ten deser nie ma szans postać dłużej. Smacznego. The post Mini beza Pavlova z truskawkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTruskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową z truskawkami. Doskonała na ciepło i zimno. Podana z makaronem na pewno zaspokoi nasze apetyty. SKŁADNIKI: 1 kg. truskawek 2 litry wody 1 galaretka truskawkowa 1 kisiel truskawkowy makaron ( u mnie pełnoziarnisty świderki
W kuchennym oknie EwyTruskawkowe tiramisu Skład niki Porcja dla czterech osób 250 gram truskawek 250 gram serka mascarpone 50 ml słodkiej śmietany 30% 3 żółtka jaj 3 łyżki stołowe cukru 150 gram podłużnych biszkoptów Sok z dwóch pomarańczy Liście mięty Gorzka czekolada (do dekoracji) Sposób przygotowania W w misie ustawionej w kąpieli wodnej ucieramy żółtka jaj z cukrem (uważając aby temperatura nie była(...)godziny, pozwalając masie stężeć. Wyciskamy sok z dwóch pomarańczy, dodając do niego (ewentualnie) odrobinę likieru. Zanurzamy w soku biszkopty (krótko) i układamy z nich spód deseru. Na górę nakładamy mascarpone i przekrojone na pół truskawki. Następnie dodajemy następną warstwę biszkoptu, mascarpone i truskawek. Całość odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po stężeniu dekorujemy liśćmi mięty, oraz wiórkami
Miód i pieprzpomyślałam, że dodam bazylię. Tak więc ze zwykłego sernika zrobił się dość fajny i niezwykle smaczny sernik na zimno. Aromatyczny biszkopt nadał fajny akcent całemu deserowi, a bazylia w truskawkach to strzał w dziesiątkę. Jak dla nas rewelacja. Potwierdzeniem tego wszystkiego był widok dziecka jak w ciągu dwóch dni pożarł prawie cały sernik. Nie jest trudny, wręcz przeciwnie, banalnie
Blondynka GotujeKto piecze po nocach ten je takie śniadania. To ciasto to około 50 truskawek, każda otulona została ciastem drożdżowym, niby nic, ale to zupełnie inny wymiar
greenscarfCzekolada i truskawki. Duet doskonały. Jeśli szukacie prostego przepisu na wykorzystanie świeżych truskawek, to mus czekoladowy jest idealny. Jeśli wolicie maliny czy czereśnie – z nimi
Poezja smakumiksujemy na gładki mus. 2. Miksujemy truskawki na gładki mus. 3. Na dno szklanki wlewamy mus z gruszki, następnie posypujemy amarantusem, nakładamy jogurt i wlewamy mus z truskawek. 4. Całość obsypujemy migdałami. Deser jest bogaty w: - wapń (pochodzący z amarantusa i jogurtu), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - witaminę C (pochodzącą z truskawek), która działa przeciwnowotworowo, - potas (pochodzący
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach