Cześć! Sezon na truskawki i przetwory z truskawek. Prócz dżemów robię również konfiturę. Używam jej później do naleśników i deserów. Składniki: * 1 kg truskawek * 50-60 dkg cukru * 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny Truskawki umyłam i zasypałam cukrem, zostawiłam tak na noc aż puściły sok. Po tym czasie dodałam kwasek cytrynowy i gotowałam
Pieprzyć z FantazjąPotrzebujesz pomysłu na idealny letni deser? Polecam soczyste truskawki w czekoladzie. Są przepyszne, a do tego pięknie się prezentują. Są idealną przekąską na ciepłe dni . Przepis można modyfikować według własnej wyobraźni . Polecam zachęcić do zabawy dzieci, które na pewno będą dumne z efektu . Truskawki w czekoladzie 20 szt. truskawek 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 1/2 tabliczki czekolady
Przepisy na widelcuLekki pyszny deser-oczywiście z truskawkami,ale można użyć malin,borówek czy brzoskwiń,delikatna śmietanka z nutką wanilii i galaretką - polecam
Swojskie jedzonkoCześć! Sezon na truskawki i przetwory z truskawek. Prócz dżemów robię również konfiturę. Używam jej później do naleśników i deserów. Składniki: * 1 kg truskawek * 50-60 dkg cukru * 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny Truskawki umyłam i zasypałam cukrem, zostawiłam tak na noc aż puściły sok. Po tym czasie dodałam kwasek cytrynowy i gotowałam
Pieprzyć z FantazjąPrawdziwy kisiel z orzeźwiających, dojrzewających w słońcu słodkich truskawek, podany z bitą śmietaną, bezą i borówkami to świetna propozycja sezonowego deseru. Składniki: 600g świeżych truskawek 2/3 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dekoracja: bita śmietana bezy borówki amerykańskie, truskawki Wykonanie: 1. Mąkę ziemniaczaną wymieszać dokładnie z 4 łyżkami wody. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać
Szalona Kuchnia Ewelinysklepowego, bo od ponad 5 lat serwuję tylko kisiel domowy w przeróżnych smakach. Spróbujcie i Wy, bo to wcale nie jest trudne. Dla kogo: dla lubiących domowe desery dla mających garść truskawek dla wszystkich, którzy konserwantom mówią "Nie" :) Składniki: 150-200gtruskawek 300g/ml wody łyżka mąki ziemniaczanej (25g) łyżka miodu Wykonanie tradycyjne: Truskawki włożyć do rondelka, dodać wodę (zostawić
Mania WypiekaniaUWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej
Truskawkowa FiestaOdstawiamy do przestygnięcia. Jak pudding będzie już gęsty przekładamy go do dwóch pucharków. Na pudding wkładamy zimny kisiel. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy je w kosteczkę. Układamy truskawki na górze deseru. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneSuper szybki i prosty deser czekoladowy z truskawkami. - tylko 3 składniki - bez pieczenia - super prosty i piękny Czas przygotowywania: 10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • pół porcji z przepisu na krem ganache • 6-10 dowolnych ciastek maślanych • 400 g truskawek
AniaGotuje.plDziś ponownie truskawki :) Tym razem w postaci shake`a. Na upalne, letnie dni idealny deser :) Składniki: 400 g truskawek 3 łyżki cukru 150 ml mleka 3 kulki lodów śmietankowych Wykonanie: Truskawki z cukrem zmiksować w blenderze, dodać mleko. Kiedy masa będzie gładka dodać lody i miksować jeszcze chwilę. Przelać do szklanek. Z tej ilości składników wyszły mi dwie porcje
Agusiowe smakołykiHej! Skoro są truskawki, to można je wykorzystać do rolady. Pyszna, umiarkowanie słodka i z lekkim kwaskiem truskawki. I nie trzeba się obawiać, że jest to
Tylko pysznieTegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być lepiej? :) Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany
Ciastkozercyostro, według przepisów z książki „ Ślimaka podróż kulinarna ”. Jola z kulinarne przygody przygotowała ”tartę”/placek drożdżowy z farszem, z kaszą gryczaną i ślimakami, przygotowanym przez Mariolę Skalmowską. Deser – bezę z truskawkami i kawiorem ze ślimaków, przygotował Paweł Masłowski. Nad wszystkim czuwał Grzegorz Skalmowski. A po gotowaniu, chwila na polu.... ;) zastawa
królestwo garówdeser. Jeśli miejsca zostało sporo - dodajmy warstwę ciastek, jeśli nie - wystarczy zwieńczyć deser owocami. Owoce Najlepsze - wiadomo - sezonowe. A jak nie ma sezonowych to ratujemy się marketowymi ;) Do deseru pasują idealnie truskawki, borówka amerykańska, maliny, banan. Smacznego
bistro mamaszybki niedzielny deser polecam crumble z rabarbarem i truskawkami, po polsku owoce pod smaczną kruszonką :) Czytaj więcej
Ana Mari's world