makiem. Figę wyjąć z piekarnika, a temperaturę piekarnika obniżyć do 100 stopni. Owoce rozłożyć a w środek włożyć bakalie na to ułożyć bezę makową i wstawić do piekarnika na ok 20 minut, uważając aby beza się nie przypaliła, ma się tylko podsuszyć. Gotowy deser polać miodem
Jadło i czytadłoDzisiaj mam dla Was przepis na puszyste i przepyszne muffiny z czarną porzeczką. Wyjątkowo proste do przygotowania, wystarczy wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do papilotek i upiec
Oryginalny smakMorele uwielbiam od niedawna, bo wcześniej, jeszcze z dzieciństwa miałam złe doświadczenia z tymi owocami i nie przepadałam za morelami. Dziś morele zajadam całymi kilogramami
Moje Małe CzarowanieGudetama, czyli leniwe i pozbawione energii jajko to postać z krótkometrażowego anime, które zyskuje coraz większą popularność na świecie. Tą uroczą postacią postanowiłam ozdobić tort dla
Oryginalny smakMoże ktoś się skusi na szybkie śniadanie w postaci koktajlu? :) Składniki: 4 owoce kiwi 1 banan 1 niepełna szklanka mleka / jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1
Kuchnia domowa AniUpały doskwierają, mam więc dla Was propozycję mocno owocową i orzeźwiającą ;) Przed przygotowaniem koktajlu owoce warto schłodzić. Z podanych składników będą dwie szklanki koktajlu. Życzę
Czerwona PorzeczkaTarteletki zrobiłam z resztek ciasta kruchego. Co niestety widać;) A wsad był z pełnowartościowych owoców moreli. Ja uwielbiam ten owoc. Jest aksamitny, słodki, łagodny w
AZgotuj!Skorzystałam tutaj z przepisu stąd: klik! . Nie ma tutaj poza słodkością owoców żadnych dosładzaczy. Smak bananów jest dość mocno wyczuwalny, mi to odpowiadało, ale
Corner With RecipesPuszyste placuszki o intensywnym smaku kakao z łyżką domowego twarożku i garścią owoców jagodowych - śniadanie idealne :) Jeżeli jesteście miłośnikami wszlekiej maści naleśników, placuszków, racuszków itp
DefinicjaSmakuKiedy chodzi za mną coś słodkiego, robię sobie szybki koktajl z owoców, jakie mam akurat pod ręką. Tym razem padło na banana i świeżo zerwane
Kuchenne zapiski EdytyZdecydowanie mój ulubiony sok. Robię go za każdym razem jak mam pomarańcze. Słodycz tych owoców wraz z winogronami przełamana została kwaskiem limonki. Naprawdę jest widoczna
Pora na pora i pomidoraZdecydowanie mój ulubiony sok. Robię go za każdym razem jak mam pomarańcze. Słodycz tych owoców wraz z winogronami przełamana została kwaskiem limonki. Naprawdę jest widoczna
Pora na pora i pomidoraMyślicie, że orzechy nerkowca nie pasują do jajecznicy? Nic bardziej mylnego. Uprażone w połączeniu z awokado i orzechowym aromatem beurre noisette wznoszą jajecznicę na wyższy poziom
Oryginalny smakPyszne, mięciutkie i aromatyczne ciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki
My Culinary Art