ciemnozielonej, poprzez różne odcienie żółci, po czerwoną, jest cienka i gładka, ale dość twarda . Przy kupnie warto wybierać owoce twardawe i bez żadnych plamek na skórce. Mango zawiera mangiferynę, która jest substancją aktywną biologicznie , występującą głównie w tym owocu. W organizmie substancja ta pełni rolę związku, który skutecznie zwalcza drobnoustroje i wirusy. Poprawia pamięć(...)danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Mango w kuchni Mango jest pysznym i aromatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry
Kulinarne przygody Gatityśliwkami i w takiej wersji także bardzo polecam :) Składniki Owoce 4 jabłka 4 gruszki Owoce umyć, obrać (lub nie), wydrążyć, pokroić. Włożyć do żaroodpornego naczynia (lub kilku mniejszych), wysmarowanego masłem. Posypać kruszonką. Piec 30 min. w 180 st. C (jeśli robimy deser w mniejszych naczyniach wystarczy 15-20 min). Kruszonka 100 g masy marcepanowej 100 g masła
Słodkie inspiracjeBardzo lubię robić torty na urodziny kogoś bliskiego. :-) Cieszy mnie to zwłaszcza latem, kiedy dookoła mnóstwo sezonowych owoców, możemy więc bez ograniczeń kombinować ze smakami
Szefowa kuchniSkładniki (całość około 400 kcal): 20g mąki orkiszowej 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 2 jajka 10g owoców goji food4life 10g otrębów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzedstawiam Wam ciasto które można przygotować praktycznie z każdymi owocami: brzoskwiniami, morelami, jabłkami, malinami i co tam jeszcze macie pod ręką. Jest ekspresowe, jego
greenscarfIdealny deser na panujące obecnie afrykańskie upały, którego przygotowanie nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Serniczek jest bardzo smaczny: delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. Dodatek malin lub owoców czerwonej porzeczki świetnie przełamuje słodycz białej czekolady. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): Spód: 430 g ciemnych ciastek typu oreo 130 g miękkiego masła Masa serowa
Domowa Cookierenka AgiW ostatni weekend mieliśmy gości i zaproponowałam upieczenie ciasta. Padło na ciasto z owocami i od razu wiedziałam, że chcę przemycić coś wegańskiego trzem facetom
Szybko Tanio SmaczniePiękne ciasteczka. Podczas pieczenia robią się w nich śmieszne dołki w sam raz na bitą śmietanę czy owoce. Ciasteczka są bardzo słodkie dlatego ja dodałam
AZgotuj!Propozycja słodkiego śniadania lub podwieczorku, który z pewnością polubią nie tylko dzieci ale też miłośnicy słodyczy i owoców. Warto się na niego skusić szczególnie latem
Pyry na Gazmusu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków
Mała CukierenkaCzy Wam także gofry kojarzą się z latem? Uwielbiam domowe gofry z sezonowymi owocami i bitą śmietaną :) PYCHA. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldmusu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków
Mała CukierenkaKwaskowaty, orzeźwiający, zimny wprost z lodówki sernik agrestowy. Wydarzenie na FB "Sernik na zimno z owocami" [ klik ] , będzie w nim pyszności co niemiara
Moje Małe CzarowanieCrème pâtissière to najlepszy sposób na pyszny deser. Francuzi wiedzą co dobre i fajnie że możemy skorzystać z ich pomysłów. Wbrew pozorom crème pâtissière jest szybki i łatwy w przygotowaniu a w połączeniu z owocami sezonowymi jest delicją, polecam gorąco. Crème pâtissière z truskawkami i czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieskładniki: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 150 ml śmietanki 30% ok. 600 g świeżych owoców np. truskawek, kiwi, winogrona, banany wykonanie: Owoce
Domowy Smak Jedzenia