Kruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego
Kuchnia Pani Wiosnyczekolady, z wytłoczonym napisem "made by Blondynka Gotuje". Nie mogłam się powstrzymać aby nie przetestować mojego nowego wałka z firmy STODOŁA . Marzyło mi się, aby moje czekoladowe czekoladowe mini desery były podpisane nazwą mojego bloga. Wszystko się udało. Serniczki bardzo smaczne, zniknęły jeszcze tego samego dnia. Lubię jak moje fantazje okazują się wykonalne w rzeczywistości :) MASA CIASTECZKOWA: 10 sztuk ciastek(...)połączenia się składników. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i włożyłam go do lodówki. DODATKOWO: 2 okrągłe blaty z mlecznej czekolady 2 okrągłe blaty z białej czekolady garść malin (ja użyłam mrożone, które wcześniej rozmroziłam) kilka listków świeżej mięty Serniczki wyciągnęłam z obręczy, ułożyłam na desce z łupka, możecie na zwykłym talerzu. Jak widać na zdjęciach masę porzeczkową wycisnęłam szprycą
Blondynka GotujeTo ciacho samo się broni. Biszkopt cudowny, owoce genialne – po prostu polecam. Biszkopt: Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki
MojaQchnia.plRewelacyjne ciasto, świeże, kremowe, kuszące wyglądem. Ambrozja, która zniewala zmysły. Składniki: Ciasto kruche. 4 żółtka 200 g mąki 40 g cukru pudru 1/2 łyżeczki
Malinowe PocałunkiEklerki to deser rodem z Francji. Te małe ciastka wypełniane są bitą śmietaną lub tradycyjnym, waniliowym creme patissiere, który wykorzystywany jest na szeroką skalę również do tart i innych deserów. Znany jest też jako krem angielski, czyli custard . W Polsce do nadziewania eklerków używa się często bitej śmietany lub domowego budyniu. Ja postanowiłam pójść w stronę klasyki i przygotowałam krem(...)lodówki do całkowitego wystudzenia. UWAGA : Krem będzie bardzo rzadki, ale po wystudzeniu bardzo gęstnieje i nadaje się do nakładania łyżką. Eklerki przekroić na pół. Nadziewać kremem i malinami. Przykryć wieczkiem i posypać cukrem pudrem. Ciastka najlepiej przygotowywać niedługo przed podaniem. Gotowe przechowywać w lodówce
Chocolate Muffin BlogPodstawowa definicja podaje, iż środek to miejsce jednakowo oddalone od krawędzi, wnętrze oraz coś co ułatwia działanie . W życiu nie raz szukamy złotego środka . Najlepszego
KUCHARNIAMini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka Gotujegrudki. Posypane kruszonką jagodzianki wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuSmak lata, smak wakacji. Wspaniałe drożdżówki z malinami, kruszonką i lukrem. Prosty przepis, błyskawiczne wykonanie. składniki: 2 1/2 szklanki mąki 8 g drożdży instant 2 łyżki
babka w formieDzień Matki to dla wielu z nas dzień szczególny, każdy z nas ma lub miał matkę, a część z nas jest matkami. I niezależnie od tego
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj pierwszy Dzień Wiosny. Co powiecie na wiosenny deser i to taki ekspresowy, a do tego pyszny? Domowa karpatka z musem malinowym, którą robi się szybko
Bernika - moj kulinarny pamietnikMini pavlova w kształcie serca była by idealnym deserem na Walentynki, ale czy nie możemy obchodzić Walentynek codziennie? Polecam ten przepis nie tylko od święta :) Czytaj
Ana Mari's worldDobry deserek czasem potrzebny jest nawet na poprawę nastroju, słodkości raz na jakiś czas są jak najbardziej wskazane.Zapraszam więc na pyszny, delikatnie słodki deser z malinami. Mniam! Składniki: szklanka śmietany 30% 5 łyżek serka mascarpone cukier puder do smaku sok z cytryny opakowanie markizów kakaowych CUKRY NYSKIE dwie szklanki świeżych malin Wykonanie: * Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder
Z Majeczką w kuchniPanna cotta to znany już chyba wszędzie deser z północnych Włoch. Postanowiłam zaszaleć (też tak czasem macie, że smaki chodzą za wami aż w końcu
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk