owoce (i to za cenę sporo niższą niż na początku sezonu). Proponuję wykorzystać je do delikatnego, lekkiego i pysznego deseru na zimno, co w perspektywie nadciągającej kolejnej fali upałów jest naprawdę dobrym rozwiązaniem. Zamiast truskawek możemy oczywiście użyć dostępnych obecnie malin czy borówek. Polecam! Składniki Warstwa jogurtowa 650 g pełnotłustego jogurtu greckiego pół szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny odrobina(...)miskę z masą folią i wstawić do lodówki, uważając by masa nie stężała. Tężejącą masę wylać na stężoną masę jogurtową. Przykryć i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przygotowany deser wyciągnąć na półmisek, można też udekorować truskawkami. Przechowywać w lodówce
Słodkie inspiracjebabeczki wypełnione serkiem i owocami leśnymi. Mimo swojej prostoty babeczki są niebanalne w smaku a ich wygląd sprawia, że bez wyrzutów sumienia sięgamy po kolejną. Serek Almette Fruit (jagoda-malina) doskonale się tu sprawdził nie tylko przez dobór smaku ale także dzięki jego konsystencji. Początkowo miałam zamiar zmiksować go z bitą śmietaną ale okazało się to zbędne. Dzięki swojej strukturze(...)babeczki nie są przesłodzone. Po prostu idealne na lato. *czas przygotowania: 90 minut *kategoria: deser Składniki na 15 sztuk: na ciasto: 100 g mąki 60 g zimnego masła łyżka cukru pudru żółtko szczypta soli na nadzienie: 250 g serka Almette Fruit jagoda-malina 50 g czekolady mlecznej łyżka mleka łyżka poziomek 2-3 łyżki jagód leśnych łyżka różowych wiórek
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho z jabłkami i malinami w dodatku w trochę zdrowsze wersji, bez tłuszczu a dodatkiem cukru nierafinowanego i mąki
Jusia gotujeSzarlotka na ciepło z jagodami i malinami! Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast i pewnie o tym wiecie bo wspominałam to już nie raz. Mimo
SMYKWKUCHNIDelikatny, kremowy sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony polewą jogurtową i malinami. Smakuje obłędnie! Uwielbiam serniki, zarówno piec jak i jeść. Moje ulubione to te kremowe
Smakowity Blog KulinarnyBeza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza
Kuchcik gotujeśrednica góry miski około 300 g jagód (można dodać również maliny i jeżyny) 300 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym 300 ml śmietany 30% lub 36% około 300 g biszkoptów 250 ml mleka 100 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 60 ml mocno gorącej wody do ozdoby deseru: 2 – 3 łyżki cukru pudru około 250 ml śmietany
Uwaga Babcia GotujeSkładniki: biszkopty ( ja użyłam podłużnych, cienkich - lecz mogą być również inne), 150g malin, 140g jeżyn, 500g mascarpone, 1kg jogurtu greckiego, 4 łyżki cukru pudru, 6 galaretek
W kuchni u MonikiTruskawkowe szaleństwo nadal trwa, chociaż lada moment wszyscy zwariujemy na punkcie przepysznych malin - o ile już nie zwariowaliście ;) Postanowiłam wykorzystać truskawki, bo już niedługo
The Sweet DamselNo kochani na dzisiaj proponuje gofry z czekoladą śmietaną i malinami. Mamy sezon na maliny więc trzeba korzystać . Wypiek powstał z myślą Ciasto na
Różowa kuchniaA teraz wspominany już przez mnie przepis na najlepsze ciasto z malinami jakie kiedykolwiek jadłam! :) rozkosz dla podniebienia ;) pisząc tutaj - zajadam popijając kawą :) pierwszy raz upiekłam
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: ( na 2 porcje) 2 małe jabłka około 100-150 gram mrożonych malin łyżka miodu z aronii (bądź innego miodu) łyżka whisky bądź rumu 3 gożdźiki
KreatywnePinyDZIEŃ DOBRY! ;-) SKŁADNIKI: - 500 g świeżych truskawek - 200 g mrożonych malin - 2 łyżki brązowego cukru - 10 łyżek schłodzonej wody mineralnej lub kilka kostek lodu Wszystkie składniki
SMYKWKUCHNIUpał dokucza każdemu. Oto wspaniały sposób na odrobinę ochłody i orzeźwienia ;) Trochę malin, trochę brzoskwiń, odrobina lodu i gotowe! ;) Składniki na 4 porcje. Zainspirował mnie przepis
Czerwona PorzeczkaCiasto bardzo mocno czekoladowe. Słodkie, dla równowagi warto dołożyć do niego kilka malin podczas podawania. Upiekła je moja siostra, ale jest tak piękne, że musiałam je
Pasja Smaku