Niespodziewani goście, ciasta brak… Mam na to sposób, deser gotowy w 30 minut, przepyszny, sezonowy, smakuje każdemu. Brzmi cudnie, prawda? Składniki (na 6 dużych kokilek): 1/2 – 3/4 kg dowolnych, sezonowych owoców (u mnie truskawki i maliny) 2 – 3 łyżki stołowe cukru z prawdziwą wanilią Kruszonka: 200 gramów mąki 100 gramów masła 82 % 3 łyżki stołowe cukru(...)Truskawki i maliny obierz oraz umyj. Dodaj cukier z wanilią, wymieszaj i odstaw. Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski, następnie posiekaj nożem. Kolejno rozetrzyj palcami masło z mąką, do utworzenia grudek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni, termoobieg. Na dnie kokilek ułóż owoce, posyp na wierzchu kruszonką. Wstaw kokilki do piekarnika, piecz przez 20 minut. Deser podawaj ciepły
Garniec MagalieJeśli lubisz galaretkę to deser z chia też polubisz. Często jest określany jako pudding chia, ale deser z chia czy pudding z chia... The post Deser
Eksperymentalnie.comIdealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką
Mania Wypiekaniaochota na coś pysznego. Latem najchętniej sięgamy po lody. Te tradycyjne mają sporo kalorii. Dlatego znalazłam inną wersję lodowego deseru – „dietetyczną”, w moim ulubionym, bananowo – kawowym smaku. Jeśli nie przepadacie za kawą, dodajcie owoce: truskawki, poziomki, wiśnie, maliny. Wówczas powstanie owocowa wersja lodów. No to do dzieła. Składniki: • 3 duże, dojrzałe, słodkie banany • 2, 5 łyżeczki kawy • 4 tabletki stewii
W mojej kuchniDzień dobry! :) Dziś zaczynamy dzień z koktajlem malinowym, zapraszam serdecznie na szybciutki przepis <3 Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCiasto ze śmietaną i malinami. Edyta Guhl. Zimne, zamglone poranki, zapach palonego bukowego drewna, coraz więcej liści pod drzewem. Jesień wkracza szybkimi krokami do Eifel, chociaż
dolcevitainmykitchenObok makowca, sernika i keksu, zróbcie w tym roku dodatkowe... Artykuł ŚWIĄTECZNE MUFFINY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKruche ciasto z mango i malinami to wynik przeglądu zamrażalki. Znalazłam resztki zamrożonego kruchego ciasta, kakaowego i białego. Zawsze przyrządzam więcej ciasta i przechowuję w zamrażalniku
codojedzeniazarazem bardzo efektownego w smaku. Crumble czyli zapiekane owoce pod kruszonką cudowny dodatek do lodów, świeżych owoców jak i idealny deser sam w sobie. Do zrobienia crumble truskawkowego i malinowego potrzeba nam: 300-500g truskawek 300 g malin 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru + 2 łyżki 1 laska wanilii 100g zimnego
Kuba GotujeMasz niezapowiedzianych gości i brak czasu na wypieki? Proponuję przygotować deser w pucharkach z galaretką, bitą śmietaną z mascarpone a to wszystko posypane czarnym sezamem z dodatkiem mrożonych malin. Idealny przysmak w upalny dzień ... jak dzisiaj :) Składniki na 4 osoby: 1-2 opakowania galaretki malinowej (zależy jak duże macie pucharki) 330 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone garść
Alutka-Gotujeupalne dni polecam orzeźwiający deser z mrożonych truskawek i dojrzałych, świeżych bananów! Oryginalnie podany w czekoladowej miseczce, słodzony miodem i przybrany pachnącymi malinami prosto z ogródka. Jest anielski! Składniki na miseczkę: 100g gorzkiej, czarnej czekolady Wykonanie miseczek z czekolady wcale nie jest trudne. Wystarczy zamrozić wodę w foremce o kształcie przeciętej na pól kuli, a w garnuszku roztopić czekoladę. (Jeśli
Kuchnia Pani Wiosnygalaretką tworzą lekką piankę. Wystarczy dodać tylko ulubione owoce sezonowe i bitą śmietanę. I deser gotowy. Szybko i efektownie. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1 opakowanie galaretki turkusowej 4 białka 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru maliny jagody Galaretkę niebieską rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Przelać do czterech pucharów i odstawić do stężenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia1 szkl mleka 0,5 szkl płatków jaglanych błyskawicznych garść suszonych malin garść malin mrożonych cukier do smaku Mleko zagotować, dodać płatki i suszone maliny, zamieszać
Gotowanie jest łatwerondli wyposażeni w noże i obieraki. Na pierwszy ogień poszły gruszki w syropie w wersji klasycznej lub z dodatkiem malin dla zabarwienia owoców. Czas przygotowania 15 minut + 10 minut pasteryzacja. Nic skomplikowanego i mamy znakomity dodatek do deserów i ciast. Powidła śliwkowe (4 słoiki 0,2 l): 2 kg śliwek węgierek (dojrzałych i słodkich) 1 pomarańcza
SzczyptaSmaQsezonie to Truskawki w syropie karmelowym, które pozwalają nam zachować smak lata na dłużej. Są świetnym dodatkiem do deserów, ale można nimi słodzić również herbatę, szczególnie pitą w zimowe, chłodne wieczory.. Polecam też przepis na maliny w syropie Przepis na truskawki w syropie karmelowym. Na 4 słoiki 300 ml. Truskawki 1 l wody 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki pokruszonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię