Poniższy przepis pierwotnie ukazał się na stronie serwisu Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest Malina i którą pozdrawiam serdecznie :) Dzisiaj zaproszę Was na coś lekkiego i orzeźwiającego. Czasem coś słodkiego by się zjadło, ale na przykład dieta ogranicza ;) wtedy na pomoc przychodzą wszelkiego rodzaju galaretki i pianki jogurtowe. Przepis podsunęła mi szwagierka - w ramach odchudzania :))) Kolory(...)wstawić do lodówki. Kiedy masa jogurtowa zastygnie, ułożyć na niej owoce i zalać drugą tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby wszystko dobrze zastygło. Kiedy przygotowujemy ten deser zimą, wtedy nie mamy możliwości użyć świeżych truskawek, wiśni czy innych sezonowych owoców. Ja mam na to sposób. Otóż używam owoców mrożonych, ale zalewam je galaretką zanim rozmrożą się. Wtedy
Codzienna kuchnia niecodziennakonwencjonalny deser, bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj dalej Pączki
gotuj ze mnąrazem do lunch boxa Wikusi powędrowały: placki jabłkowe maliny tradycyjnie orzechy, które są bardzo cenne dla małych i dużych uczniów ponieważ wspomagają naukę, koncentrację i zapamiętywanie (magnez, omega 3). A na deser ulubione migdały w surowej czekoladzie raw bo sklepowe słodycze od e-superfood.pl też mogą być OK Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 8 pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFNadszedł czas na dietetyczny deser. Co można powiedzieć – pycha. Koniecznie spróbujcie. Nie będziecie zawiedzeni. Polecam. Składniki: / na 4 porcje ½ jabłka ( 82g ) 100 g borówek amerykańskich 100 g malin 8 g płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 łyżki otrąb owsianych Wykonanie: Jabłko kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie owoce rozkładamy do czterech kokilek. Do naczynia wlewamy miód ( jeżeli
Smaki Ewygalaretek do środka masy, ale gości zjedli wszyściutko i bardzo zachwalali więc smakowało, a to najważniejsze. Do takiego deseru możecie użyć różnych kolorów i smaków galaretek. Dobierzcie je wedle własnego gustu i smaku. W galaretce na wierzchu możecie zatopić dowolne owoce - maliny, kawałki świeżych nektarynek, winogrona lub ananasa z puszki. Zróbcie sobie wersję żółtą, czerwoną albo zieloną. Niebieska wygląda jakby
Smaczna PyzaPyszne, kremowe, mocno malinowe semifreddo z jagodami. Idealny deser na lato i doskwierające upały. Składniki: 4 żółtka 4 białka 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli 400g kremówki 36% 250g świeżych malin + maliny do dekoracji 200g świeżych jagód Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel. Kremówkę ubijamy na sztywną bitą
Gotowanie i blogowanieSzybki i prosty deser? Kruche babeczki z owocami! Ale co zrobić jak brak świeżych owoców? Wtedy, sięgamy po przetwory, przynajmniej ja tak mam :) W tym wypadku maliny w syropie z letnich zbiorów. Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem z sezamem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? " Składniki: Kruche ciasto: 2 żółtka jajko
Słodkie PrzyjemnościMalinowy zawrót głowy! Stragany wypełnione są już po brzegi słodkimi malinami , a co za tym idzie i ja sięgam po nie coraz częściej. Zanim pokażę Wam przepis na przepyszne ciacho poczęstuję Was fantastycznymi jogurtowymi racuszkami o smaku malinowo – kokosowym. Niesamowicie delikatne , puszyste …. i od razu mówię , że lepiej usmażyć podwójną porcję , bo znikają błyskawicznie z talerzy. Idealny pomysł(...)sprawi, że racuszki te zamienią się w fantastyczny deser! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 1 szt * jogurt grecki – 2 łyżki * cukier – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * napój kokosowy Alpro – 0,5 szkl * wiórki kokosowe – 4 łyżki * maliny – ok. 100 g * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na SłodkoNie ma chyba prostszych ciast niż takie jak to . Wymieszać , wyłożyć do blaszki , upiec i jeść :) Najlepszy sposób na błyskawiczny deser. A jakie
Malinowa KawiarenkaWprawdzie to niby tylko ciasto czekoladowe z wiśniami , ale mocny smak czekolady przełamany kwaśną wiśnią sprawia ,że czujemy jak byśmy jedli niezwykle wykwintny deser. Ciasto
Malinowa Kawiarenkaktóre smakuje jogurtem i jest wypchane owocami? Do tego ciasta pasują praktycznie wszystkie owoce - maliny, śliwki, gruszki, morele. Spróbujcie go koniecznie, jest łatwe, szybkie (nie ma nawet potrzeby używania miksera) i niesamowicie pyszne. Przepis z małymi modyfikacjami zaczerpnęłyśmy z książki Pani Doroty "Moje Wypieki i Desery". Składniki 1 szklanka oleju 1 duże jajo (lub dwa małe) 1 szklanka drobnego
Symfonia Smakówkrainę słodkiego dolce vita. Semifreddo , czyli „ na wpół zmrożone” , to deser lodowy. Ma półtwardą konsystencję. Kusi słodyczą bezy i kwaskową nutą świeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy(...)sztywną pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Keksówki wykładamy folią spożywczą (tak aby wystawała ponad brzegi na około 5 cm). Napełniamy je masą. Wierzch dekorujemy owocami i okruszkami bezy. Zamrażamy. Deser gotowy jest do spożycia po około 3 godzinach. Buon appetito
Bon Ton Italianiego coś jeszcze… Padło na tort bezowy przekładany bitą śmietaną i rabarbarowym curdem z dodatkiem malin. Curd to rodzaj dość gęstego kremu przygotowanego z jajek, cukru i masła z dodatkiem owoców (najbardziej znany jest cytrynowy), który nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a także do… podjadania łyżeczką :) Tort (jak to zwykle z bezami bywa) jest bardzo delikatny. Słodko(...)słodki prezent na Dzień Matki :) Składniki: Bezowe blaty (4 sztuki): 6 dużych białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej garść malin (mrożonych lub świeżych) Curd rabarbarowy: 500 g łodyg rabarbaru 12 łyżek cukru 5 łyżek wody 6 żółtek 1 duża szczypta soli 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki soku
MyCookBook.pl