agrestową najeżony porzeczkami. Świetnie sprawdzi się na popołudniowy deser z kawką :) Zapraszam! Na blaszkę: 40x25 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki: Biszkopt: 4 jajka EKO Szklanka cukru 4 łyżki oleju rzepakowego szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Chmurka: litr śmietany kremówki 30%tł 3/4 szklanki cukru pudru 2 galaretki agrestowe 0,5 litra wody
Kuchnia PROzdrowotnaogóle sera. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Jeśli macie tradycyjną tortownicę - to proponuje podwoić ilość składników. Składniki na okrągłą formę o średnicy 18 cm: 440 jogurtu greckiego 80 g cukru pudru 120 g śmietany 30% 3 czubate łyżeczki żelatyny 250 g borówek 1 galaretka, np. o smaku malinowym Jogurt wymieszać z cukrem pudrem
UgotowaćWymarzyłam sobie deser czekoladowo-pomarańczowy na wzór popularnych delicji... chwila namysłu i tak powstała błyskawiczna tarta , bez pieczenia, na spodzie z ciasteczek czekoladowych z kremem np. Oreo, z nadzieniem z kremowego serka mascarpone, likierem cytrynowym i skórką pomarańczową - całość jest wykończona pomarańczową galaretką. Muszę przyznać, że jak na całkowicie autorski przepis, to połączenie jest baaardzo udane :) Składniki na spód
Chocolate Muffin Blogśliwkami Małe tarteletki mogą być eleganckim i smacznym deserem na przyjęcie czy spotkanie ze znajomymi. Nie trzeba, jak w przypadku dużej tarty, kroić ich na na mniejsze kawałki, dlatego zawsze dobrze prezentują się na talerzach. Można podawać je w wersji na zimno - kiedy upieczony spód wypełniony jest świeżymi owocami, galaretką czy bitą śmietaną (ten wariant najlepiej sprawdza się
CiastkozercyIdealnie się w nich piecze, podgrzewa w mikrofalówce, przygotowuje desery na zimno i coś co doceni każda zmęczona pichceniem Pani Domu - MOŻNA JE MYĆ W ZMYWARCE!! Upieczone ciasta idealnie odchodzą od brzegów i spodu, długo utrzymują temperaturę, równomiernie się nagrzewają. Używałam ich do pieczenia zapiekanek, ciasta, mięsa. Robiłam w nich galaretki, sernik na zimno, tarty, podawałam sałatki.... Jedyne przed czym
Malinowe Pocałunkidostali nie to co zamówili. Czekając na nich, postanowiłyśmy z koleżanką wypić kawę, a do kawy wiadomo. Ponoć tiramisu mają dobre! No to trzy razy prosimy. Pani przynosi. Deser podany w szklanej salaterce. Próbujemy, a tam wszystko pływa. Taka konsystencja roztopionych lodów o smaku tiramisu. Czasami dzieci lubią tak lody mieszać i mieszać, aż będą jak śmietanka. To takie właśnie(...)środku kawałkami ciasteczek. Kiedy zapytaliśmy czy tak powinno wyglądać słynne tiramisu, usłyszeliśmy, że jest świeżo zrobione, dosłownie pół godziny temu. Ale heloł. Krem do tiramisu to nie galaretka. On nie ma zastygać powoli. On od razu ma być gęsty. Na odchodne dzieci dostały od firmy mini-prezenty. Bardzo miły gest i fajny marketingowy pomysł. Pech tylko chciał, że cała
bistro mamaCrème brûlée (z francuskiego "Przypalony krem") - deser z jaj i śmietanki uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Poprzednio robiłam tradycyjny - waniliowy. Dziś wariacja z czekoladą i wiśniami :) składniki na 4 małe porcje: 3 żółtka 1 łyżeczka esencji z wanilii (można pominąć) 250 ml śmietanki kremówki najlepiej 36 % (u mnie 30 % UHT) 1 czubata łyżka dobrego kakao (przesianego) pół szklanki wydrylowanych wiśni(...)galaretka. Gdy za bardzo nam się zrobi z wierzchu piana, wystarczy ją zeskrobać. Następnie po wystygnięciu wstawiamy krem do lodówki na 3-4 godziny. Kiedy krem się już schłodzi i stężeje posypujemy każdą porcję 1 łyżką cukru białego i karmelizujemy cukier przy pomocy palnika (można również użyć piekarnika nagrzanego do najwyższej temperatury, z włączoną opcją grillowania). Deser
Bon Appetit MałgorzatyPyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu
VioletoweKucharzenielepszego deseru na taką piękną pogodę-pyszny,schłodzony,kremowy,serniczek-bardzo prosty do zrobienia-polecam!! SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty galaretka(smak dowolny w zależności jakie dajecie owoce) owoce dowolne na wierzch PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne
Swojskie jedzonkocukinii zrobi się miazga (ok 2h) Dodajemy galaretki, skórkę otartą z cytryn i wyciśnięty sok. Dusimy jeszcze ok 30 min. Przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy wieczkiem do dołu. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-cukinii-dzem-cukiniowy/ MieszamWGarnku Artykuł Dżem z cukinii, dżem cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkutężejącą galaretkę. Schować do lodówki. Jak galaretka będzie już stężała, wykładamy krem i na niego kładziemy warstwę bezową. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/truskawkowa-chmurka-z-kremem-z-mascarpone-i-wafelkow/ MieszamWGarnku Przepis bierze udział w konkursie „Lusette inspiruje” Artykuł Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupieczona cielęcina z pianą z tuńczyka, galaretką z pomidorów, smażone kapary, chrupiące anchois – pyszne słonawe, cudowne danie. Danie ostatnie gorące to jagnięcina w trzech odsłonach z lasagne ziemniaczaną, młodymi warzywami i owczym serem. Znakomita jagnięcina, pyszne chrupiące warzywa czy trzeba czegoś więcej ? Oj, tak trzeba – ;) na koniec zjeść deser .. deser który pozostawi w ustach chęć zjedzenia
Kuchnia na wzgórzuDelikatny deser z serkami homogenizowanymi nie tylko ładnie wygląda, również dobrze smakuje. Trochę podobny do sernika na zimno, lecz dodane mleko w proszku nieco zmienia jego smak. Zrobiłam w czterech dużych pucharkach, ale można podzielić na sześć lub nawet osiem mniejszych. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 300-500 g truskawek 2 żółtka 3 serki waniliowe (po 200 g każdy) 1/2 szklanki
talerz przyjemnościTęczowy sernik na zimno Taki kolorowy deser zadowoli nawet najbardziej wybrednego. Frajdę będą miały zwłaszcza dzieci. Bo przecież najpierw je się oczami, a wszystko co kolorowe to cieszy. Bardzo proste ciasto bez pieczenia, bez trudu je wykonacie. Proste, smaczne i przepiękne. Kolorystyka uzależniona oczywiście od tego jakie macie galaretki. Fajniejszy efekt dadzą kontrastowe i wyraziste galaretki. Można troszkę dosypać barwników
na moim stole...