Nowy tydzień zacznijmy na słodko. Moi domownicy bardzo lubią przekładane wafle, swój przepis na wafle przekładane masą z galaretkami wzbogaciłam dodatkiem kolorowych galaretek. Wyszło smacznie i
Z Majeczką w kuchniUwielbiam ciasta na zimno a w upały takie możemy przygotować najszybciej. Tym razem lekki sernik na bazie śmietanki i serka homogenizowanego z dodatkiem różnych, kolorowych galaretek
Magiczne Życie MartyWiosna przyszła więc i w kuchni rozjaśniamy trochę kolory, mile widziana jest teraz zieleń, więc połączyłam zielone winogrona z żółtą galaretką. Przy tej tarcie należy użyć
Życie zaczyna się w kuchniOstatnio bardzo polubiłam tarty. Często goszczą na moim stole, więc postanowiłam poeksperymentować po raz kolejny. Tym razem ku zaskoczeniu upiekłam tartę kokosową z serkiem mascarpone i
Truskawkowa FiestaMoja kolejna propozycja na znany śnieżny puch. Tym razem użyłam śmietany 35 % a nie takiej z torebki i mleka. Dałam inny smak galaretki i kokos i
Ewa w kuchniU mnie w tym roku na świątecznym stole, poza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na
Malinowo w kuchniŻurawina pojawia się późną jesienią i jest z nami do świąt, często będąc ich nieodłącznym dodatkiem. Kojarzy się głównie jako dodatek do mięs,galaretek albo
Bon appetit mon amiePyszne, choć większość z Was je zna. Ptasie mleczko czy pianka. Jakkolwiek by je nie nazywać są po prostu smaczne. Ja mam zamiar udekorować
AZgotuj!Biszkopt -tortownica 26cm Składniki: 3jajka 3 łyżki cukru 3łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wina białego Pianka . 500g jogurtu poziomkowego (truskawkowego) 2 galaretki
Kulinarny karnet Christopheraminut.Masa musi mieć konsystencję gęstniejącej galaretki. Wyjąć filiżanki i zostawić do ostygnięcia. Następnie przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. . Masa musi zgęstnieć. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Krótko przed podaniem posypać cukrem. Za pomocą palnika stopić cukier tak długo aż powstanie twarda i chrupiąca powierzchnia. Po przełamaniu skorupki cukrowej musimy usłyszeć piękny dźwięk. Deser jest pyszny, polecam. Wykonianie
Kuchnia Pokoleńjest bardzo delikatny, nie za słodki. Takie desery lubię najbardziej i dlatego właśnie przygotowałam takie proporcje, żeby ograniczyć ilość cukru. Do tego ciasto cieszy nie tylko podniebienie, ale także oczy dlatego z pewnością zrobi wrażenie na zaproszonych gościach. składniki: 300 g biszkoptów lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki
noteskulinarnyfigaprażonym słonecznikiem. Takie połączenia smakowe tworzą idealny pomysł na deser. Składniki: Biszkopt : 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 140g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao szczypta soli olej Warstwa śmietanowo - brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe 400ml wrzątku 500ml śmietany 36% Dodatkowo: 400g masy
Szalona Kuchnia Ewelinywybornych, pierwszych tego lata jabłek w tego rodzaju deserze. Jest to druga propozycja na tego typu ciasto bez pieczenia i mam nadzieję, że spodoba się Wam równie mocno, jak poprzednia szarlotka z mascarpone . Idealna do mocnej, esencjonalnej kawy. Na nasączonych kawą biszkoptach i masie karmelowej znajdziemy kwaskowe jabłka i galaretkę, które fajnie kontrastują smakiem. Dopełnieniem całości jest tutaj pianka
Poezja Smaków - blog kulinarnyagrestową najeżony porzeczkami. Świetnie sprawdzi się na popołudniowy deser z kawką :) Zapraszam! Na blaszkę: 40x25 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki: Biszkopt: 4 jajka EKO Szklanka cukru 4 łyżki oleju rzepakowego szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Chmurka: litr śmietany kremówki 30%tł 3/4 szklanki cukru pudru 2 galaretki agrestowe 0,5 litra wody
Kuchnia PROzdrowotnaogóle sera. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Jeśli macie tradycyjną tortownicę - to proponuje podwoić ilość składników. Składniki na okrągłą formę o średnicy 18 cm: 440 jogurtu greckiego 80 g cukru pudru 120 g śmietany 30% 3 czubate łyżeczki żelatyny 250 g borówek 1 galaretka, np. o smaku malinowym Jogurt wymieszać z cukrem pudrem
Ugotować