nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją ukochaną jaglanką i właśnie malinkami. Pycha! A jaka zdrowa pycha :) Składniki: 300g malin 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki cukru (lub stevia, ksylitol) 2 galaretki malinowe lub pastelowe Wodzisław Przygotowanie: Kaszę jaglaną zblendować. Dosłodzić, wymieszać. 200g malin również zblendować, dodać do kaszy
Cakes By Kejtzostały wcześniej zamrożone. Co roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% - 350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy
Pan i Pani Smith w kuchnipiernikami i amaretto. Pierniki nasączone kawą i likierem wyszły naprawdę bardzo dobre. Deser sprawdzi się świetnie nie tylko w święta czy sylwestra ale również po całym świątecznym zawirowaniu, kiedy to posiadamy jeszcze pozostałości pierniczków. Składniki puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki truskawkowe truskawki (użyłam mrożonych) kilka pierników Poncz do nasączania pierników 150 ml przygotowanej kawy rozpuszczalnej
Kuchenne aromatyłyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody dżem lub marmolada Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 450 ml mleka 200 g masła 100 g cukru pudru Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji około 10 rurek dekoracyjnych do deserów WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać(...)Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i obrać z szypułek. 250 g truskawek zmiksować blenderem, pozostałe przekroić na pół. Do zmiksowanych truskawek dodać 600 ml wody i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Biszkopt posmarować bardzo cienką warstwą dżemu lub marmolady, ułożyć na nim połówki truskawek rozcięciem w dół i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Krem
Passions hobbies lifeopakowania galaretki truskawkowej 5 łyżeczek żelatyny 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE kruchego spodu z truskawkami: Maślane herbatniki miksujemy w blenderze. Przesypujemy do miski i dodajemy rozpuszczone, letnie masło. Mieszamy i przekładamy na dno tortownicy. Dociskamy palcami i wyrównujemy powierzchnię. Na spodzie układamy umyte, oczyszczone i osuszone truskawki. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki. PRZYGOTOWANIE masy sernikowej i wykończenie deseru: Do miski
kulinarnyJaCiasto barbórkowe to kolejne ciasto s. Anastazji i kolejne udane.Ma w sobie to wszystko co lubi mój mąż : galaretkę i masę czekoladową. Muszę
Niespełnione zdolności kulinarnePomysł nie jest mój, marmoladę o takim właśnie smaku zobaczyłam w książce Joanny Tołłoczko "Polskie jabłka". Dodałam tylko galaretkę i wszystko drobno zmiksowałam. Warto także zmienić
Kuchnia w czekoladziePyszne, delikatne i lekkie ciasto na bazie mojego ulubionego jogurtu greckiego. U mnie z pysznymi, leśnymi jagodami i galaretką żurawinową, poza sezonem takie ciasto przygotować można
6nieboSkładniki: 140g kostka margaryny Kasia 210 g mąki 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany szczypta soli galaretka brzoskwiniowa galaretka agrestowa 200 g serka
Wielki apetytLekko słodkie i pyszne, do tego bardzo proste w przygotowaniu. Taki oto prosty deserek z galaretek i mleka skondensowanego. Można go przygotować w pucharkach lub
Monia miesza i gotujeUpały moi Drodzy nie odpuszczają. Chęć na ochłodzenie również nie przemija. Jeść trzeba. Proponuję śniadanie, albo jak kto woli przekąskę, deser na zimno. Ochłodzi i naładuje pozytywnie. Po takim posiłku poczujemy się niezwykle lekko i świeżo. Jest zimny, pyszny i pełen...chrupiącego ziarna! Do jego przygotowania użyłam ekologicznego ekspandowanego ziarna. Wszystkie zboża Soligrano powstają podczas procesu ekspandowania - to poddawanie(...)miodzie z malinami Soligrano Najpierw przygotuj galaretkę, rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki. Kiedy stężeją dodaj trochę owoców i gałkę lodów. Wsyp ziarno. Dodaj jogurt z owocami i następne ziarno. Na to wszystko kolejna gałka lodów, bita śmietana, owoce i posypka.Nie chcecie bitej śmietany? Pomińcie ją! Posiłek-deser niezwykle lekki i pyszny. Będziecie syci na długo. Pyszny
Z Kuchni Do Kuchniponiżej zera, nie są dla mnie przeszkod ą, by przygotować taki deser :) Sernik, który dziś proponuję, łączy w sobie delikatny smak kokosu z wyrazistym i kwaskowym smakiem malin. Do żelki wykorzystałam mrożone maliny ( z letnich zbiorów ) i takie też polecam, ale alternatywą dla nich może być malinowa galaretka, a tak naprawdę każda, jaką akurat macie w domu lub jaką dostaniecie(...)najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250 ml mleka kokosowego
Opowieści z piekarnikaidealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny 100 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Budyń: 1 budyń śmietankowy ½ l mleka 3 łyżki cukru 50 g masła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej
KuchniaWeDwoje.plzimno. Szybki deser, który wszystkim smakuje. Idealny do kawy, na imprezkę, w upalne dni. Deser słodko, kwaśny. Fajne przełamanie smaków. Składniki: 250 g białego sera 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego okrągłe biszkopty 4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru 1 galaretka krystaliczna żelatyna 4 połówki brzoskwiń w syropie + 1 szklanka syropu Na dno tortownicy układam folię spożywczą
MojaQchnia.plnitki, toffi-czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 1 galaretka o smaku truskawkowym* 1 i 1/4 szklanki wody pokruszone bezy (najlepiej domowe) gęsty sos jagodowy
Słodkie okruszki