deser był hitem na imprezie urodzinowej mojego dziecka. Bardzo prosto się go przygotowuje, fajnie wygląda i super smakuje. Polecam :) SKŁADNIKI: 6 pomarańczy 2 galaretki pomarańczowe 3-4 łyżki cukru pudru 330 ml śmietany 30 % ewentualnie śmietan fix czekolada mleczna 2- 3 mandarynki WYKONANIE: Pomarańcze myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Dwie galaretki rozpuszczamy
Pani na deserPrzedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego
chleba naszegoIdealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką
Mania WypiekaniaLeciutkie i zdrowe ciasto z naszą niedocenianą kaszą manną. Ciasto można zjeść na deser ale również na śniadanie. Składniki: 1 l mleka 1 szkl kaszy manny 3 łyżki erytrolu 120 g masła 100 g mascarpone 1 galaretka pomarańczowa w proszku 1 szkl ekspandowanej kaszy jaglanej + 2 łyżki do posypania tortownica o średnicy 26 cm Przygotowanie: Odlewamy szklankę mleka a resztę
słodkie i nie tylko historie kulinarnewiśnie ) zalana wiśniową galaretką. Druga warstwa to cząstki mandarynek zatopione w galaretce pomarańczowej. Trzecia warstwa, to zielona galaretka, którą pokroiłam po zastygnięciu w duże kwadraty i ułożyłam na wierzchu. Można użyć jeszcze bitej śmietany, ale to już znacznie podniesie kaloryczność deseru
Kulinarne przemysleniaPtasie mleczko z malinami to przepyszny, delikatny i bardzo puszysty deser idealny na upalne dni dla dzieci i dorosłych. Torcik jest prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców. składniki na tortownicę 23 cm 12 okrągłych biszkoptów 300 g malin 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 400 g mleka
Smakowite Daniarozmrożonych truskawek. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, a następnie nie przestając miksować wlewać cienką strużką zimną galaretkę.Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na herbatniki. Dodajemy maliny, znów odrobinę śmietany, pokrojone drobno truskawki, śmietanę a na wierzch pokrojone w kostkę kiwi. Deser najlepiej odstawić do schłodzenia
Kuchnia w opałachwiem dlaczego, ale ten deser wywołał u mnie wspomnienia z dziecięcych lat. Jak razem z bratem i rodzicami co niedziela, chodziliśmy do "Delicji". Przeszklone lodówki pełne były galaretek i kremów sułtańskich Mmmmmmmm, rozmarzyłam się. Nic nie szkodzi, mam przecież swoje "Delicje". SKŁADNIKI: na 3 porcje 8-10 małych bezików 3 łyżki malin (użyłam mrożonych) 200 g serka homogenizowanego straciatella
Kuchnia w opałachPrzepis autorski (mój). Deser jest pyszny, a połączenie smakowe - rewelacyjne. Jego delikatna konsystencja sprawia, że chciałoby się od razu zjeść kilka porcji. Sami spróbujcie i przekonajcie, się że to niesamowity smakołyk! (5-6 porcji) Masa bananowa: 1 budyń śmietankowy (może być waniliowy) 1/2 litra mleka 1 łyżka cukru 1 galaretka cytrynowa 2 duże banany Dodatkowo: 6 kruchych ciastek (np. herbatników(...)energicznie mieszając - zagotować. Następnie suchą galaretkę wymieszać z gorącym budyniem. Do masy dodać rozdrobnione (blenderem) banany (kawałek zostawić do dekoracji). Wszystko ponownie wymieszać. Na dnie każdej szklaneczki ułożyć pokruszone ciastka i napełnić je (nie do pełna) masą bananową. Porzeczki z cukrem podusić (nie dokładnie) widelcem (aby puściły sok) i delikatnie poupychać w deser. Schłodzić w lodówce. Po tym czasie
Di gotujeWeekend za pasem więc podzielę się zdobytym od siostry męża przepisem na pyszny, dwukolorowy tort z bitą śmietaną, który sprawdzi się zarówno na domowych urodzinach, imieninach
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałagulasze. Tunezyjskie warzywa Mówiąc o kuchni tunezyjskiej nie możemy pominąć deserów. Bardzo słodkich, przygotowywanych przede wszystkim z naturalnych składników – miodu, melasy, orzechów, migdałów, suszonych owoców. Popularne są różnego rodzaju małe ciasteczka nasączane bardzo słodkim syropem na bazie miodu. Innym znanym rodzajem tunezyjskich słodyczy jest rachatłukum-słodkie kostki owocowe przypominające galaretkę posypane cukrem pudrem. Znajdziemy tu też pyszne chałwy z dodatkiem
Zawsze głodna!Witajcie Kochani, dzisiaj jeden z klasyków niemieckich: sernik z kwaśnej śmietany z mandarynkami, Mandarinen-Schmand- Kuchen. Ciasto to znajdziemy w każdej niemieckiej piekarni i naprawdę warto
dolcevitainmykitchenJeśli chodzi o Wielkanoc, to jest to chyba ostatni zaległy przepis. Co prawda nikt nie zabroni Wam przygotować szynki w galarecie na inną okazję, ale nie
Kuchnia w czekoladzieNieskomplikowany, bardzo prosty przepis na szybki sernik na zimno. Deser idealny na letnie dni kiedy mamy ochotę na lekkie owocowe ciasta przy których nie trzeba spędzać dłuższego czasu w kuchni. Sernik na zimno z serka homogenizowanego możemy przygotować z dowolnymi owocami co sprawia, że za każdym razem może być inny a bazowy przepis pozostaje taki sam. Osoby, które chcą jeszcze(...)naturalnego gęstego serka homogenizowanego (w wiaderku) 250 ml śmietany kremówki (30%) ok. 200 g cukru pudru 2,5-3 łyżki żelatyny cukier waniliowy ponadto: ok. 250 g owoców leśnych galaretka z owoców leśnych (lub inny smak galaretki i owoców) Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice (23 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek
Słodka Stronaangielski deser – trifle. Zainspirował mnie post Dorotus, ale, jak zwykle, dopasowałam danie do swoich upodobań. Wyszło świetnie, w sam raz na pierwszy dzień lata. Częstujcie się, proszę. Składniki na 4 porcje: • ok. 30 dag truskawek, • herbatniki lub biszkopty (5-6 sztuk), • 300 ml zimnego mleka, • 1 pudding na zimno o smaku waniliowym, • ziarenka z 1 laski wanilii, • 1 galaretka truskawkowa(...)Miksować na najwyższych obrotach przez minutę. 5. Na warstwę galaretki pokruszyć po 1,5 herbatnika. Nasączyć 1 łyżeczką alkoholu. 6. Pozostawione truskawki pokroić na plasterki. Ułożyć je na warstwie ciasteczek, dokoła ścianek szklanki. Na ciasteczka wyłożyć warstwę puddingu. 7. Ubić śmietanę kremówkę z dodatkiem cukru waniliowego. Wyłożyć na pudding, zwieńczając deser. 8. Ozdobić według własnego pomysłu, ja wykorzystałam truskawki
W mojej kuchni