gorące popołudnia letnią porą najlepsze desery lodowe, ale to ciasto jest też bardzo orzeźwiające no i co najważniejsze pyszne. Polecam roladę śmietanową z owocami. SKŁADNIKI: cienki biszkopt 250g borówek amerykańskich 250g malin 2 śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa WYKONANIE: upieczony biszkopt zwijamy w pergamin, odstawiamy do wystygnięcia(można użyć gotowego-co znacznie przyspieszy przygotowanie rolady), galaretkę rozpuszczamy w szklance
Kuchnia BeatySezon na truskawki rozpoczęty więc czas na ciasto ! Dzisiejszy deser składa się z niewielkiej liczby składników i nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych 😉 Składniki na foremkę ok. 11x30 : 20 szt. herbatników maślanych 2 łyżki margaryny lub masła 600 g truskawek 2 op. galaretki truskawkowej 1,5 płaskiej łyżki żelatyny ew. 1 łyżeczka cukru (jeżeli truskawki nie są słodkie
Alutka-GotujePyszny, kolorowy i orzeźwiający deser do kawy. Kochają go nie tylko dzieci ale również dorośli. Jest bardzo łatwy do zrobienia. Wymaga jedynie trochę cierpliwości i czekania na stężenie kolejnych warstw sernika. 800 g serka homogenizowanego waniliowego galaretki: niebieska, różowa, zielona, żółta i czerwona ok 20 herbatników Każdą galaretkę rozpuścić w szklance (250ml) gorącej wody (galaretki na 3 ostatnie warstwy można
Smakołyki Asideser bez pieczenia na biszkoptowych języczkach z dużą dawką witamin z mrożonych malin , deser jest prosty w przygotowaniu, uwielbiany przez dzieci, zrobiony w półokrągłej karbowanej formie keksowej przez co wygląda bardzo fajnie na talerzu. Warto wypróbować ten wiosenny przepis! Forma półokrągła 14/38 cm Składniki: 1 galaretka malinowa 15 dag biszkoptów języczków Mus malinowy: 30 dag mrożonych malin Hortex
Wanilia i Kardamongórze ciasto przyzdobiłam kawałkami świeżej pomarańczy, którą polałam rozpuszczoną czekoladą. Po dodaniu galaretki masa powinna być bardzo szybko wyrobiona. Inaczej zaczyna tężeć i będą robić się w niej grudki. W zależności od herbatników jakich użyjecie może zajść potrzeba dodania odrobiny więcej masła. Lubisz słodkie desery bez pieczenia? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na Ptasie mleczko na herbatnikach The post Ciasto pomarańczowe
mecookssmaczne, to dowód na to, że bez odpalania piekarnika też możemy wyczarować smaczny deser do popołudniowej filiżanki herbaty. Ciasto godne również świątecznego stołu. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 1/2 kg malin mrożonych w sezonie świeżych 4 łyżki cukru (zależy od słodkości malin) 1 galaretka malinowa Dr.Oetker Masa advocatowa: 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 350 ml mleka
Wanilia i Kardamonwykładamy masę serową. Na całość kładziemy resztę truskawek i wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuskładniki si ę połączą oraz powstaną pęcherzyki powietrza. Piankę jogurtową wyłożyć na stężoną galaretkę do wysokości 2/3 pucharków. wstawić do lodówki do stężenia. Kiwi obrać i pokroić w niewielką kostkę zblendować. Dodać miód i sok z cytryny zblendować. Mus z kiwi wyłożyć na jogurtową piankę. Deser włożyć do lodówki na około godzinę, by stężał
Ciastka - domowe słodkościmój geniusz i filantropię, przecież dzielę się z Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie Glaðar dansandi álfar (radosny taniec elfów). Składniki: zmielone nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszny, delikatny i kolorowy deser, ciasto idealne na każdą okazję. Robi się szybko i równie szybko znika. Zróbcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 3 opakowania śnieżki * 500ml kremówki * 3 różne galaretki * łyżka cukru pudru Przygotowanie : Biszkopt przekroić na cztery cienkie blaty. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śnieżkę ubić z kremówką. Podzielić na trzy
Magiczne Życie Martysumie to i dobrze, bo przy okazji pokażę Wam, że aby przygotować deser wystarczą proste i tanie produkty, które z pewnością macie w swojej kuchni. Przy okazji mogłam sprawdzić nową silikonową formę półkule Silikomart ze sklepu Garneczki . Z formowaniem kaszy poradziła sobie świetnie, z galaretką również. Niedługo trafi do piekarnika, ale o tym innym razem. Składniki na troszkę więcej niż
Blondynka Gotujeczekać, polecam Wam schłodzić całość przed podaniem. W letnie popołudnie ten deser chłodzi i orzeźwia. Jest lekki, zmysłowy i doprawdy kojący. Wgryzam się w różaną brzoskwinię, zamykam oczy i już mnie tu nie ma.... A zanim odpłynę na dobre, mam dla Was słoiczek galaretki z płatków róż. Wzbudził wiele emocji, gdy wspomniałam na FB, że chętnie go Komuś ofiaruję
KUCHARNIAniedzielę ..a raczej nie pieczenie..bo miało być ciasto bez pieczenia lub deser ..każdy robił co chciał..aby było bez pieczenia..ja zastanawiałam cię co zrobić...a że nazbierałam jeszcze trochę truskawek..był jogurtowiec...i jak czasem bywa było z przygodami...za szybko wylałam galaretkę..i wyciekła mi z tortownicy...nowa tortownica , ale jak widać niezbyt szczelna...i jak widać
Moje domowe kucharzenietego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę(...)białej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki i lekko dociskamy. Zalewamy je 1 tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300 ml wody. Ciasto odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje
Chocolate Muffin Blogzasypujemy galaretką, następnie masę owocową przekładamy na patelnię i rozgrzewamy ją do połączenia się składników. Nadzienie owocowe nakładamy na usmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy
Tradycyjna KuchniaPrzepyszne ciasto przepełnione aromatem bananów, przełamane cytrynową pianką Składniki: (forma 32 x 22cm) Biszkopt 2 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej
RAROSSAśniadanie jeśli wykonamy np z kaszy jaglanej czy płatków owsianych. Tym razem postanowiłam na wersję bez węglowodanów (jeśli użyjemy erytrolu). Bazą deseru jest serek homogenizowany i jogurt naturalny więc deser jest idealny dla osób dbających o dietę. Podane składniki wystarczą na dwie porcje. Zapraszam! Masa ciemna: 3 łyżki serka homogenizowanego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła(...)galaretek. Jasna masa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła kropelka aromatu waniliowego 1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody Masę przygotować tak samo jak ciemną. Wyłożyć na poprzednią warstwę i schłodzić w lodówce ok 3 godziny, do stężenia. Gotowy pudding wyłożyć na talerzyk. Foremkę można zanurzyć na chwilę we wrzątku, aby deser łatwiej odszedł
Chocolate Muffin Blogtyle na temat samego deseru. Zachęcam Was również do przeczytania końca posta, bo czeka tam dla Was mała niespodzianka, którą przygotowaliśmy wspólnie z Tommy Cafe . ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje Kawowa panna cotta: 200 ml śmietany kremówki 30% 200 ml mleka 1 laska wanilii 2 łyżki cukru (lub erytrytolu) 60 ml mocnego espresso 3 łyżeczki żelatyny Galaretka kawowa: 200 ml świeżo(...)zimnej wody, pozostawiamy do napęcznienia, a następnie wlewamy kilka łyżek wrzątku i dokładnie ją w nim rozpuszczamy. Łączymy ze śmietanką i odstawiamy do wystudzenia. Panna cottą wylewamy na kawową galaretkę i wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin. Przed podaniem, kokile umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, a następnie wykładamy panna cottę na płaski talerz. Sos karmelowy Do rondelka
Food Square