deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:564/640)

To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 204

Narwali bzu, naszarpali, Nadarli go, natargali, Nanieśli świeżego, mokrego, Białego i tego bzowego. Liści tam - rwetes, olśnienie, Kwiecia - gąszcz, zatrzęsienie, Pachnie kropliste po uszy I ptak

KUCHARNIA
Czekoladowa granola gryczana (bez płatków owsianych) 206

Nie ma lepszej granoli niż domowa granola! :) Ta czekoladowa granola gryczana jest świetną alternatywą dla wszystkich, którzy oprócz zbóż glutenowych nie tolerują także owsa, który jest

Book of spells
Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku 137

różnice. I kluczowa rzecz. Nie musicie bać się pieczenia chleba w garnku, bez natłuszczania go. Jeśli włożymy wyrośnięte ciasto do odpowiednio nagrzanego naczynia, bez problemu chleb nam z garnka wyjdzie. Do pieczenia najlepiej użyć mąki chlebowej. Ja jej nie miałam i użyłam 650. Ten nieco dziwny kolor miąższ zawdzięcza ziołom. Jeśli użyjecie mąki białej(...)stracił formę. Przykrywamy pokrywką i pieczemy 30 min. Po tym czasie odkrywamy i dopiekamy w 200 stopniach 10-15 min. Ja wyjmuję chleb z garnka i układam do góry nogami, żeby podpiec jeszcze kilka minut dół. Studzimy poza piekarnikiem, na kratce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/latwy-chleb-pszenny-ziolami-prowansalskimi-pieczony-garnku/ MieszamWGarnku   Artykuł Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Podwójnie czekoladowa tarta z owocami 190

Taki dzień jak dziś zdarza się ostatnio rzadko- na szczęście. Mowa oczywiście o dniu deszczowym, kiedy ciemne chmury od rana wiszą nad Twoim domem, w szyby

Kuchnia w czekoladzie
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 259

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno(...)spróbować!   PLAN PRACY: Dzień 1 rano – naszykować rodzynki Dzień 1 wieczorem – zrobić ciasto Przez noc – pierwsze wyrastanie Dzień 2 rano – formowanie i drugie wyrastanie Dzień 2 po południu – pieczenie i studzenie   PRZED ROBIENIEM PANETTONE dzień 1, 12.00 W małej misce należy wymieszać gorącą wodę z alkoholem, następnie wsypać rodzynki. Moczymy je w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu

Karo in the Kitchen
Czekoladowa Kubanka 377

W ostatni dzień roku wypada Was ugościć czymś naprawdę fajnym i ... czekoladowym! Na święta przygotowałam tylko jedno ciasto takie typowo "do kawy". Pomimo dużej blaszki rozeszło

Kuchnia w czekoladzie
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 135

mnie niczym wygrana w konkursie, w którym główną nagrodą było przygotowywanie posiłków dla wygłodniałej rodziny Chyba jeszcze nigdy stanie przy garach, nie sprawiało mi tyle frajdy… Śniadania, obiady, desery, kolacje…? Ooo taak! A całą tę bezgraniczną przyjemność i radość z pobytu w kuchni, zawdzięczam mojej nowej, niezawodnej, przewspaniałej patelni WOLL Szafir W swojej pracy jest nieoceniona(...)wyeliminować go całkowicie. Naczynia Szafir, firmy WOLL charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii podczas gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności). Patelnia posiada grube dno, nagrzewa się szybko i równomiernie wewnątrz naczynia, dzięki czemu przygotowywanie posiłków jest szybsze, efektowniejsze, a co za tym idzie – oszczędzamy swój

NiePieprz.pl
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 1025

bajecznie, jak sernik fit…ale mamy za to mleko skondensowane, które samo w sobie jest słodkie i dość tłuste, ale jakie dobre za to Sernik będzie boski nawet bez spodu, czy warstwy toffi i orzechów na górze. Przepis jest naprawdę prosty, a efekt w postaci wilgotnego, ciężkiego sernika na pewno Was nie zawiedzie. Idealny sernik od święta(...)wykładamy papierem do pieczenia i na niego wykładamy herbatniki. Ugniatamy spód ciasta. Masa Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym i cukrem waniliowym. Żółtka oddzielamy od białek. Dodajemy po jednym żółtku, aż dokładnie połączy się z masą. Z białek ubijamy pianę. Do masy dodajemy mąkę i kaszę. Miksujemy. Dodajemy pianę i mieszamy łyżką. Wykładamy masę na spód. Pieczemy

Mieszam w Garnku
Na początku był sklep ... 2-gie urodziny bloga w objęciach Kucharza, pod Szczęśliwą Siódemką. Mazurek razowy. 179

Sklep kolonialny.  Jeszcze o nim nie wiecie.  Z czarną żaluzją na drzwiach i oknie.  Z nisko sklepionym bocznym wejściem do toczenia beczek Na

KUCHARNIA
Budyń ryżowy. Orzechowo-gruszkowy 126

Mimo, że na mapie odległość między Polską a Danią nie jest duża, różnic kulturowych jest między tymi krajami bez liku. Taki ślub na przykład; niby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tsoureki, grecki chlebek wielkanocny z pisankami 157

Bardzo się cieszę, że mój poradnik na temat naturalnego barwienia jajek na Wielkanoc spotkał się z tak pozytywnym odbiorem z Waszej strony :) A prawdą jest, że

Chilli Czosnek i Oliwa
"Sen o tropikach" - bezglutenowa tarta urodzinowa z gorącym sosem z mango 127

Dziś moje urodziny, więc nie może zabraknąć czegoś słodkiego :) W zeszłym roku był tort, a tym razem postawiłam na cieplutką tartę z orientalno-tropikalną nutą, bo

Quinoa Raz!
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 122

zapachami i aromatami, które roznoszą się po całym domu. To zasługa przypraw, które pełnią bardzo ważną rolę podczas przygotowywania świątecznych przysmaków. Większość z nich jest na tyle uniwersalna, że bez trudu na stałe zagoszczą w naszej kuchni.  Czy wiecie, że przyprawy korzenne przybyły do Europy w XV i XVI wieku wraz z wyprawami do Nowego Świata. Początkowo były(...)zapachu i gorzkim smaku. Są przyprawą wielu jesiennych i zimowych dań m.in. potraw z grzybów, mięa wieprzowego, drobiu, baraniny, dziczyzny, czy marynowanych śledzi. Doprawia się nimi pasztety. Pasuje do deserów, kompotów, ciast, sosów owocowych, likierów, ponczu, grzanego wina i piwa. Razem z cebulą i liściem kalarepy poprawiają smak kapusty kiszonej. Źródło: internet Imbir - pochodzi z Indii i Chin. Dostępny jest

Ciastka - domowe słodkości
Torta citrōłnowo (Tort cytrynowy) 121

Z tōm [1] tortōm to już eksperymyntuja [2] od jakegojś czasu- cojś może jeszcze kedy mi do łeba przidzie [3] – ale terozki [4] stanyło [5

Chop w kuchni
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI CYNAMONOWO-ORZECHOWE 196

   Co prawda miały być ślimaczki cynamonowo-orzechowe, ale po zmianach jakie wprowadziłam (zmiana mąki, dodanie jajka...) wyszły bułeczki, ale za to jakie pyszne... Delikatne

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania