deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:564/640)

Czekoladowa Kubanka 380

W ostatni dzień roku wypada Was ugościć czymś naprawdę fajnym i ... czekoladowym! Na święta przygotowałam tylko jedno ciasto takie typowo "do kawy". Pomimo dużej blaszki rozeszło

Kuchnia w czekoladzie
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 140

mnie niczym wygrana w konkursie, w którym główną nagrodą było przygotowywanie posiłków dla wygłodniałej rodziny Chyba jeszcze nigdy stanie przy garach, nie sprawiało mi tyle frajdy… Śniadania, obiady, desery, kolacje…? Ooo taak! A całą tę bezgraniczną przyjemność i radość z pobytu w kuchni, zawdzięczam mojej nowej, niezawodnej, przewspaniałej patelni WOLL Szafir W swojej pracy jest nieoceniona(...)wyeliminować go całkowicie. Naczynia Szafir, firmy WOLL charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii podczas gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności). Patelnia posiada grube dno, nagrzewa się szybko i równomiernie wewnątrz naczynia, dzięki czemu przygotowywanie posiłków jest szybsze, efektowniejsze, a co za tym idzie – oszczędzamy swój

NiePieprz.pl
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 1045

bajecznie, jak sernik fit…ale mamy za to mleko skondensowane, które samo w sobie jest słodkie i dość tłuste, ale jakie dobre za to Sernik będzie boski nawet bez spodu, czy warstwy toffi i orzechów na górze. Przepis jest naprawdę prosty, a efekt w postaci wilgotnego, ciężkiego sernika na pewno Was nie zawiedzie. Idealny sernik od święta(...)wykładamy papierem do pieczenia i na niego wykładamy herbatniki. Ugniatamy spód ciasta. Masa Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym i cukrem waniliowym. Żółtka oddzielamy od białek. Dodajemy po jednym żółtku, aż dokładnie połączy się z masą. Z białek ubijamy pianę. Do masy dodajemy mąkę i kaszę. Miksujemy. Dodajemy pianę i mieszamy łyżką. Wykładamy masę na spód. Pieczemy

Mieszam w Garnku
Na początku był sklep ... 2-gie urodziny bloga w objęciach Kucharza, pod Szczęśliwą Siódemką. Mazurek razowy. 184

Sklep kolonialny.  Jeszcze o nim nie wiecie.  Z czarną żaluzją na drzwiach i oknie.  Z nisko sklepionym bocznym wejściem do toczenia beczek Na

KUCHARNIA
Budyń ryżowy. Orzechowo-gruszkowy 132

Mimo, że na mapie odległość między Polską a Danią nie jest duża, różnic kulturowych jest między tymi krajami bez liku. Taki ślub na przykład; niby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tsoureki, grecki chlebek wielkanocny z pisankami 163

Bardzo się cieszę, że mój poradnik na temat naturalnego barwienia jajek na Wielkanoc spotkał się z tak pozytywnym odbiorem z Waszej strony :) A prawdą jest, że

Chilli Czosnek i Oliwa
"Sen o tropikach" - bezglutenowa tarta urodzinowa z gorącym sosem z mango 131

Dziś moje urodziny, więc nie może zabraknąć czegoś słodkiego :) W zeszłym roku był tort, a tym razem postawiłam na cieplutką tartę z orientalno-tropikalną nutą, bo

Quinoa Raz!
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 123

zapachami i aromatami, które roznoszą się po całym domu. To zasługa przypraw, które pełnią bardzo ważną rolę podczas przygotowywania świątecznych przysmaków. Większość z nich jest na tyle uniwersalna, że bez trudu na stałe zagoszczą w naszej kuchni.  Czy wiecie, że przyprawy korzenne przybyły do Europy w XV i XVI wieku wraz z wyprawami do Nowego Świata. Początkowo były(...)zapachu i gorzkim smaku. Są przyprawą wielu jesiennych i zimowych dań m.in. potraw z grzybów, mięa wieprzowego, drobiu, baraniny, dziczyzny, czy marynowanych śledzi. Doprawia się nimi pasztety. Pasuje do deserów, kompotów, ciast, sosów owocowych, likierów, ponczu, grzanego wina i piwa. Razem z cebulą i liściem kalarepy poprawiają smak kapusty kiszonej. Źródło: internet Imbir - pochodzi z Indii i Chin. Dostępny jest

Ciastka - domowe słodkości
Torta citrōłnowo (Tort cytrynowy) 124

Z tōm [1] tortōm to już eksperymyntuja [2] od jakegojś czasu- cojś może jeszcze kedy mi do łeba przidzie [3] – ale terozki [4] stanyło [5

Chop w kuchni
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI CYNAMONOWO-ORZECHOWE 198

   Co prawda miały być ślimaczki cynamonowo-orzechowe, ale po zmianach jakie wprowadziłam (zmiana mąki, dodanie jajka...) wyszły bułeczki, ale za to jakie pyszne... Delikatne

Smaczne Zdrowe
Gruszki na wierzbie? Nie. W soli. Z sosem cajeta. 154

"Niezbyt dojrzałe gruszki, gatunku winiówek i innych twardszych układać do baryłek posypując sieczką lub prosem, baryłkę zalewa się pakiem i zatapia do studni, jak z ogórkami

KUCHARNIA
TU I TAM nr 16. Bakłażan i ciasto czekoladowe? Ależ tak! 166

Jesienna martwa natura. Na pierwszym planie gładki i lśniący bakłażan . Idealnie smukły kształt. Dekadencki fiolet. Zwany też oberżyną. Swoją uniwersalność  w kuchni potwierdza łatwością, z

KUCHARNIA
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 210

wpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis na wyśmienitego tatara z łososia, którego mogę jeść na okrągło, a na deser – prosty konkurs w którym można wygrać piękne, dębowe deski Gerlach. Gerlach to marka, której nikomu nie muszę przedstawiać. To jedna z niewielu polskich firm z nieprzerwaną, grubo ponad dwustuletnią(...)Niepowtarzalnym i najbardziej wyróżniającym ich elementem są jednak symbole na końcu rękojeści . Każdy nóż ma inne zastosowanie, a proste ikony pozwalają szybko ocenić do czego przeznaczony jest konkretny nóż bez wyjmowania go z bloczka. Ma to też zastosowanie czysto higieniczne – jeśli tylko chcemy, możemy mieć osobny nóż do mięsa, osobny do ryb, a osobny do krojenia czy obierania

Poezja smaku
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 361

Tort malinowy z paloną białą czekoladą to mój sposób na uczczenie piątych urodzin Poezji Smaku. Jako że wypadają tuż przed Dniem Kobiet chciałam, aby tort był

Poezja smaku
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 224

rolujemy.\r","Przek\u0142adamy rulony na blach\u0119 wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.\r","Rulony nacinamy co 2-3 cm.\r","Mo\u017cemy posypa\u0107 rulony przyprawami.\r","Pozostawiamy do napuszenia na ok. 30 min.\r","Pieczemy do zrumienienia ok 25-30 min, w 180 stopniach.\r"]} Drukuj Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami(...)papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Rulony nacinamy co 2-3 cm. Możemy posypać rulony przyprawami. Pozostawiamy do napuszenia na ok. 30 min. Pieczemy do zrumienienia ok 25-30 min, w 180 stopniach. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/paszteciki-kapusta-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku