deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:565/640)

Gruszki na wierzbie? Nie. W soli. Z sosem cajeta. 152

"Niezbyt dojrzałe gruszki, gatunku winiówek i innych twardszych układać do baryłek posypując sieczką lub prosem, baryłkę zalewa się pakiem i zatapia do studni, jak z ogórkami

KUCHARNIA
TU I TAM nr 16. Bakłażan i ciasto czekoladowe? Ależ tak! 163

Jesienna martwa natura. Na pierwszym planie gładki i lśniący bakłażan . Idealnie smukły kształt. Dekadencki fiolet. Zwany też oberżyną. Swoją uniwersalność  w kuchni potwierdza łatwością, z

KUCHARNIA
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 201

wpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis na wyśmienitego tatara z łososia, którego mogę jeść na okrągło, a na deser – prosty konkurs w którym można wygrać piękne, dębowe deski Gerlach. Gerlach to marka, której nikomu nie muszę przedstawiać. To jedna z niewielu polskich firm z nieprzerwaną, grubo ponad dwustuletnią(...)Niepowtarzalnym i najbardziej wyróżniającym ich elementem są jednak symbole na końcu rękojeści . Każdy nóż ma inne zastosowanie, a proste ikony pozwalają szybko ocenić do czego przeznaczony jest konkretny nóż bez wyjmowania go z bloczka. Ma to też zastosowanie czysto higieniczne – jeśli tylko chcemy, możemy mieć osobny nóż do mięsa, osobny do ryb, a osobny do krojenia czy obierania

Poezja smaku
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 350

Tort malinowy z paloną białą czekoladą to mój sposób na uczczenie piątych urodzin Poezji Smaku. Jako że wypadają tuż przed Dniem Kobiet chciałam, aby tort był

Poezja smaku
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 217

rolujemy.\r","Przek\u0142adamy rulony na blach\u0119 wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.\r","Rulony nacinamy co 2-3 cm.\r","Mo\u017cemy posypa\u0107 rulony przyprawami.\r","Pozostawiamy do napuszenia na ok. 30 min.\r","Pieczemy do zrumienienia ok 25-30 min, w 180 stopniach.\r"]} Drukuj Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami(...)papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Rulony nacinamy co 2-3 cm. Możemy posypać rulony przyprawami. Pozostawiamy do napuszenia na ok. 30 min. Pieczemy do zrumienienia ok 25-30 min, w 180 stopniach. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/paszteciki-kapusta-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 173

zetknęłam się kilka lat temu, przy okazji “ Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym “. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje 6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste, delikatne, rozpadające się mięso o wyjątkowo bogatym(...)kaczki raz jeszcze, ale w piekarniku na niskiej temperaturze. Potrawę piekłam w 80°C przez około 6-7 godzin. Efekt był taki, jaki być powinien i to bez mojego ciągłego warowania nad garnkiem (jak to miało miejsce w przypadku confitu na gazie). Wybór wolnowaru Ponieważ dużo piekę i dużo gotuję, zajęcie piekarnika na tyle godzin było sporą przeszkodą

Moja Delicja
Kuchnia bez pszenicy- bezpszenne mąki 120

Jakiś czas temu trafiłam na fenomenalną książkę pt "Kuchnia bez pszenicy", której autor William David przedstawia przepisy na bezpszenne potrawy- niezwykle smaczne i zdrowe, a także pomagające w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Pozbycie się mąki pszennej z diety lub nawet jej ograniczenie nie jest proste. Odstawiając ją pozbywamy się głównego składnika chlebów i innych wypieków. Potrzeba nam zatem czegoś(...)łatwo dostępnych ziaren sezamowych. Mączka z ziaren słonecznika Mączkę uzyskuje się poprzez zmielenie łuskanych ziaren słonecznika (najlepiej w młynku do kawy). Idealny jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Z racji niskiej ceny możemy zmieszać np. z mączką migdałową. koszt : około 6-8 zł/ 350 gram Produkt dostępny praktycznie we wszystkich sklepach spożywczych. Mąka z orzechów włoskich

Tradycyjna Kuchnia
PIERNIK NA PIWIE MIODOWO-CHLEBOWYM Z DOMOWYM POWIDŁEM I MASĄ PIWNO-POMARAŃCZOWĄ. 193

Kochamy wyzwania! Zwykle stawiamy sobie dość wysoko poprzeczkę. Mierzymy wysoko i nie znosimy schodzenia na łatwiznę. Kochamy eksperymentować, sprawdzać, testować, łączyć, odkrywać. Tak też było tym

Wypisz Wymaluj
Cobbler - co to takiego? 2941

Ja tutaj ciągle na jesień narzekam, a tak naprawdę kilka ostatnich dni zaskoczyło nas śliczną pogodą. Na porannym spacerze z Ptysią musiałam zdjąć bluzę, tak było

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z serem 247

Drożdżówki z serem – takie tradycyjne, puszyste, najlepsze. U mnie w wersji odrobinę zakręconej, bo zawijanej, ale nie ma problemu, aby przygotować je jako nadziewane serem

Poezja smaku
NIEBO W GĘBIE /tradycyjne i bezglutenowe. 222

Najpyszniejsze rzeczy na świecie, to te, do których mamy jakiś sentyment. Wspomnienie danego smaku, danego zapachu wprowadza w konkretny nastrój i przenosi do wybranych, naznaczonych tym

Wypisz Wymaluj
Świąteczne ciasteczka dla alergików (bez glutenu i bez jajek) 176

We wtorek kupiliśmy ostatnie prezenty; teraz leżą w pokoju gościnnym na kanapie, krzesłach i podłodze, i czekają, aż wreszcie będę miała czas zapakować te, których w

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 334

Biszkopt podstawowej formie składa się tylko z jajek, cukru i mąki odpowiednio potraktowanych i użytych w odpowiednich proporcjach. Ciasto biszkoptowe to podstawa do tortów i wielu

Karo in the Kitchen
Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami 147

tego bzyczenia miksera i potem bez aromatu pieczonego ciasta? Skąd będzie wiadomo, że to piątek. Pamiętam jak po przeprowadzce do Krakowa, wynajmowaliśmy tutaj naprawdę malutkie mieszkanko, z jeszcze bardziej mikrą kuchnią. I tak w piątek mąż wracał z pracy a na dole witał go zapach pieczonej szarlotki vel jabłecznika. Tym się chyba wyróżnia moje wyobrażenie do domu? Takim ciepłym(...)blaszkę wysmarowaną tłuszczem, na dnie której kładziemy papier do pieczenia. Wykładamy 1/2 owoców. Wylewamy pozostałą część ciasta. Wykładamy resztę owoców. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 min. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/cytrynowy-ucierany-placek-jagodamiborowkami/ MieszamWGarnku   Artykuł Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rogale marcińskie- po mojemu :) 140

W tamtym roku robiłam je po raz pierwszy i powiedziałam sobie, że na pewno nie ostatni. W tym roku również miały być, ale przy tej mojej

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania