Podobno bloger ma być osobą, która wpływa na światopogląd ludzi i pisze teksty społecznie zaangażowane. Niby to modne jest. Jednak jak u licha napisać tekst społecznie
ladykitchenPączki nieodłącznie kojarzą mi się z dzieciństwem, mama robiła je dosyć często i to w dużych ilościach. Pamiętam, że były wypełnione różnego rodzaju dżemami i konfiturami
karmelowyPo wizytach w ulubionym bistro z bajglami sama zapragnęłam przygotować je w domu. Kilka prostych dodatków, niezastąpiony przepis Pani Doroty z Moje wypieki i powstało prawdziwe
Cooking MonsterMając 7 lat, każdego wieczoru chodziłam z babcią po mleko. Był to codzienny rytuał – nieważne czy padał deszcz, czy śnieg. Kilkaset metrów dalej sąsiedzi mieli dwie
Poezja smakuJeśli nie pisałam tego wcześniej, to mam słabość do wszystkiego co zawiera mleko w proszku. Uwielbiam jego smak i koniec A mleko w proszku to wafle
Mieszam w GarnkuKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery FajeryTort, który odmienił moje życie... ;) Zawsze chciałam umieć robić i ozdabiać torty. Tak dla siebie. Dla własnej satysfakcji, że mogę, bo potrafię. A odkąd zostałam
Kolorowy PrzepisownikMoi Kochani, czy zdarzył się Wam kiedyś taki stan, że czuliście dziki popęd do czekolady? Niepohamowaną chęć na coś słodkiego co zawiera dużo, dużo czekolady? Mnie
Z Kuchni Do Kuchnirazu, a 1/3 pod koniec prażenia. Dzięki temu część jabłek jest w kawałkach, ale mięciutka i taka konsystencja pasuje mi najbardziej. Jakie ciasta z jabłkami lubicie najbardziej? Ja przyznam bez bicia, że te z prażonymi jabłkami. To one nadają jak dla mnie charakter prawdziwej szarlotce. Ok, te ciasta, gdzie jabłka wrzucamy w kawałkach są poprawne, ale nie mają TEGO(...)stopni i pieczemy ciasto ok 50 min, aż wierzch się zezłoci. Ok. 15 minut przed końcem, wierzch ciasta przesmarowujemy połową masła. Po wyjęciu z piekarnika, ponownie smarujemy wierzch ciasta masłem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/najlepsza-szarlotka-na-krucho-drozdzowym-ciescie/ MieszamWGarnku Artykuł Najlepsza szarlotka na krucho-drożdżowym cieście pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKto jeszcze nie zakupił, niech pędzi do kiosku czy prasowego saloniku!Mama Karmel-itki udziela wywiadu dla "Chwili dla Ciebie", gdzie wyraża swoje zdanie o moim
W kuchni Karmel-itkiMusimy Wam zdradzić małą tajemnicę... lubimy wyzwania ;). Chcieliśmy stworzyć obiad, który w większości będzie robił się sam. Taki, w którym urządzenia zastąpią nas i będziemy mogli bez większego zmęczenia zasiąść do stołu i cieszyć się tylko smakami. Dziś proponujemy Wam bulion gotowany na kaczce, który z doskoku doglądamy i ściągamy z niego wypływające szumy. Pyszne i cieniutkie ciasto(...)blogerami, ale tylko Wy na tej rywalizacji możecie zyskać! Wystarczy, że wejdziecie na FB marki Tefal , gdzie docelowo będą trzy albumy ze zdjęciami naszych propozycji - śniadania, obiady i desery! Zachęcamy na oddawanie "lajków" i komentowanie zdjęć - jeśli uzbieramy najwięcej lajków będziemy mieli dla Was 6 nagród więcej - 6 super nagród m.in. 2 roboty planetarne i dwie sokowirówki! Na najciekawsze
Plate of Joyzawierających mąkę pszenną czy żytnią nie musi oznaczać całkowitej rezygnacji z chleba i bułek w codziennym jadłospisie. Jedną z opcji jest oczywiście samodzielne przygotowanie bezglutenowych zamienników dla pieczywa i deserów, choć nie każdy ma czas czy umiejętności kulinarne, aby się tym zajmować. Alternatywą są więc gotowe wyroby z symbolem Przekreślonego Kłosa dostępne w niektórych supermarketach, sklepach ze zdrową żywnością(...)dodatkowo te produkty nie były łatwo dostępne. Dlatego bardzo cieszy mnie, że moja ulubiona Piekarnia Putka wprowadziła do swojej oferty możliwość zakupu w pełni bezpiecznego certyfikowanego pieczywa bezglutenowego PUTKA BEZ GLUTENU . Produkty bezglutenowe z Putki mają bardziej naturalny skład i krótszy, wynoszący kilka dni termin przydatności do spożycia, w porównaniu z dostępnym w supermarketach paczkowanym pieczywem bezglutenowym. Dzięki
Chilli Czosnek i OliwaŚwięta, święta i po świętach. Ja dopiero teraz, zaczynam powoli dochodzić do siebie bo wielkanocnym maratonie. W tym roku było wyjątkowo pracowicie – pierwsze przepisy wielkanocne musiałam
Fill The BowlDziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z
Cooking MonsterDziś przepis, który jest bułgarskim wspomnieniem wakacji! Zróbcie go, a poczujecie odrobinę Bułgarii w swoim domu. :) Bułgarskie jedzenie bardzo mi smakowało, było dobrze doprawione, grillowane, z
Cooking Monster