deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:555/640)

Wegańska szarlotka bez cukru 173

Siemanko sportowe świry! Co słychać?  Ja mam.. FERIE! Nareszcie! Przeraża mnie jeden fakt.. jest już czwartek.. ten czas tak szybko mija. Im

Czarnawisienka
Ciasto na smutki. I niech zrobi się różowo! 243

Wy też tak macie? Pewnie tak... Pobudka, włosy splątane ostatnimi minutami snu. Kawa, mleko, słowa zmieszane nad śniadaniem. Całus jeden, drugi; dłonie uniesione na "do widzenia

KUCHARNIA
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 184

Nad szarpaną wieprzowiną zastanawiałam się długo... nie tyle czy będzie smaczna, ale czy mnie rachunek za prąd nie przywali, jak mi tyle godzin będzie piekarnik non

Kuchnia w czekoladzie
Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 157

Zupełnie niezaplanowana tygodniowa cisza na blogu popsuła mi kilka planów. No ale cóż - czasem trzeba po prostu brać to, co życie przynosi, i zamiast iść pod

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jaglany makowiec bez pieczenia. Bezglutenowy, wegański. 668

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, zatem najwyższy czas pomyśleć o smacznych potrawach, które znajdą się na świątecznym stole i miło zaskoczą innych (nie stosujących diet

Smakuje zdrowo
Bananowa rozkosz 460

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o

moj przepis na
Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników 763

Sernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym ( Cotton Soft Japanese Cheesecake ). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i

Poezja smaku
CYNAMONKI, DROŻDŻÓWKI, ŚLIMACZKI Z CYNAMONEM 145

   Cynamonki, czyli puszyste bułeczki, ślimaczki z cynamonem, ulubione drożdżówki mojej córki. Ten przepis jest wprost genialny. U nas od kiedy go odkryłam były już

Smaczne Zdrowe
Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem 380

pieczenia.\r","Pieczemy w 180 stopniach, do suchego patyczka.\r","\r","Ostudzone ciasto nak\u0142uwamy ko\u0144cem \u0142y\u017cki i dok\u0142adnie smarujemy kremem.\r","Ozdabiamy owocami."]} Drukuj Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem Składniki 275 g mąki migdałowej 200 g erytrolu (dałam 175 g) 43 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzone ciasto nakłuwamy końcem łyżki i dokładnie smarujemy kremem. Ozdabiamy owocami. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-z-cukinii-ciasto-cukiniowe-mocno-czekoladowe-z-kremem/ MieszamWGarnku   Artykuł Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 197

C hyba każdy zna kultowe zestawienie szarlotka z gałką lodów waniliowych i aromatyczną, mocną kawą :). Żelazna pozycja w menu większości kawiarni i restauracji. Bazując na podobnym

SzczyptaSmaQ
Czeskie kino, jednorazowe łyżeczki i ziarenka z Caffe Greco. Karmelisu. 203

jeszcze wiele razy.  Po pierwsze zamknęłam deser w szklaneczkach, dzięki czemu warstwy są widoczne, deser staje się bardziej indywidualny, a dodatek czekoladowych łyżeczek ma swoje uzasadnienie. To dobry sposób zwłaszcza jeśli szykujecie deser dla gości - przygotowany wcześniej nie wymaga krojenia, które w przypadku tiramisu nie zawsze udaje się modelowo.  Ale deser w pucharkach to nic nowego! W przeciwieństwie(...)czekolady najlepszej jakości kakao do posypania deseru Cukier przesypać do rondelka z grubym dnem i ustawić na średnim ogniu. Nie mieszać. Cukier zacznie się topić i zamieniać w karmel. Kiedy się rozpuści i uzyska ładny, bursztynowy kolor, rondelek zdjąć z ognia i gorący karmel przelać na przygotowaną wcześniej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Natychmiast rozprowadzić, by karmel utworzył cienką

KUCHARNIA
Szpinakowe gwiazdki z niespodzianką + e-book z przepisami na karnawał 130

Nie wiem czy to ostatni przepis w tym roku, być może uda się jeszcze coś wrzucić, ale jeśli chodzi o przystawki karnawałowe, to raczej na więcej

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowy chlebek bananowy 147

Bezglutenowy chlebek bananowy Obecnie jestem studentem, ale kilka lat wstecz, zaczynając przygodę z weganizmem i pracując, chlebek bananowy był dla mnie zbawieniem. Prosty i szybki do

Blendman
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 114

dość uniwersalne zastosowanie w kuchni. Nadają się do jedzenia na surowo, ale można je również gotować, piec, smażyć czy dusić. Z gruszek można przyrządzić dżem, kompot, różnego rodzaju desery, ale świetnie komponują się także ze słonymi składnikami, jak np. z serem gorgonzola. Ale gruszki to także bogate źródło cennych składników odżywczych, dzięki którym wykazują szereg właściwości zdrowotnych. Jako nieliczne(...)przyśpieszają gojenie się ran i owrzodzeń (napar z gruszek) Uwaga! osoby o wrażliwych jelitach lub cierpiące na schorzenia dróg żółciowych nie powinny spożywać surowych gruszek, a jedynie gotowane lub pieczone spożywanie gruszek może powodować wzdęcia i bóle brzucha, które są związane z procesami fermentacyjnymi zachodzącymi w organizmie - należy wtedy ograniczyć ilość spożywanych owoców zbyt duża ilość spożytych gruszek może wywołać

Kuchnia MagdaLeny
Proste i zdrowe przystawki na Sylwestra / karnawał 7292

papryką i fetą: 8-10 jajek, 2 czerwone papryki, oliwa z oliwek w sprayu, ok. 50 g fety, opcjonalnie: 100 g chudej szynki. Omlet na śniadanie? Tak, ale pieczona wersja, czyli włoska fritata doskonale smakuje na zimno. Wystarczy upiec fritatę w piekarniku, by otrzymać nietuzinkową przystawkę. Jako dodatki użyłam papryki, szynki i fety, ale oczywiście możemy wykorzystać dowolne warzywa. Blachę(...)bardziej pracochłonne, bo cukinię trzeba usmażyć, ale są za to przepyszne. W połączeniu z pastą bakłażanową stanowią nieco orientalny akcent na stole. Ja ozdobiłam zawijasy szczypiorkiem, ale bez obaw – bez niego trzymają kształt równie dobrze. Cukinię kroimy na cienkie plasterki (wzdłuż warzywa). Podsmażamy z dwóch stron na oliwie z oliwek z dodatkiem całego ząbka czosnku, aż zmięknie

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania