deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:506/640)

Najlepsze zimowe lody: cynamonowe z pierniczkami 186

zaplecenie bułeczki może zrobić wrażenie nie tylko na kolegach, ale i na nauczycielu. Mam nadzieję, że brak perfekcyjnej znajomości języka nadrobię entuzjazmem i znajomością rzeczy praktycznych. Bo owszem, pieczenie na większą skalę wygląda zupełnie inaczej, ale podstawowe zasady są te same; umiejętności, które wypracowałam przez ostatnie lata okazują się być wartościowe i naprawdę przydatne. Uff, to się rozpisałam(...)kakao, genialnie sprawdzą się jako oryginalny, zimowy deser. Bo lody znajdą amatorów o każdej porze roku, tego jestem pewna. Lody cynamonowe z pierniczkami Składniki: (na 1 l lodów) 300 ml mleka 1 laska cynamonu o długości 6 cm 4 żółtka 100 g cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 100 g pierniczków bez nadzienia i polewy Laskę cynamonu połamać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serowe kruche ciasteczka 187

szybką odpowiedź na Wielkopolskie  rogale marcińskie. Rogalików przygotowałam z połowy porcji, resztę ciasta i farszu wstawiłam do lodówki, gdzie przestały całą noc. Przyszedł na obiad mój tata, więc na deser do herbaty przygotowałam mix ciasteczek. Serowe kruche ciasteczka zrobiłam w iście ekspresowym tempie. Moja rola sprowadziła się do rozwałkowania ciasta. Jedną część posmarowałam białym makiem z bakaliami, zwinęłam, pokroiłam(...)suchego białego maku, albo 600 g zmielonego białego maku 5 łyżek syropu cukrowego 150 g orzechów włoskich 100 g  płatków migdałowych 75 g suszonych fig 75 g suszonych daktyli bez pestek 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej lukier 1/2 szkl. cukru pudru 2-3 łyżki  zimnej wody różowy cukier kryształ Masło kroimy w kostkę. Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Waniliowy creme brulee 161

Na zewnątrz coraz zimniej, pogoda przestała nas rozpieszczać ;(. Osobiście nie napawa mnie to większym optymizmem.  Znów zaczną się przeziębienia, bieganie od lekarza do lekarza.... Ale

Malinowe Pocałunki
Torcik ryżowo-jabłkowy, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro) 145

Chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na szarlotkę  bez m ą ki i masła, za to z dodatkiem ryżu i ricotty

La grande e la piccola cuoca
Wianek drożdżowy z masą orzechową 129

Przepyszne ciasto. Drożdżowe ciasto puszyste a masa orzechowa przepyszna. Całość pięknie ze sobą pasuje. Wykonanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć do wysokiego naczynia. Dodać szczyptę soli

Kuchnia Pokoleń
Kruche ciasteczka kawowe z wiśniami 152

Ehh, czasami odnoszę wrażenie, że jak wyjeżdżam sama na kilka dni to moje Miśki tęsknią tylko za moją kuchnią, a nie za mną. Pierwsze co musiałam

greenscarf
Marchewkowy przekładaniec 136

Siemanko! Idą święta, idzie zima, będzie duuuużo gotowania, dużo przepisów, dużo czasu i atmosfera sprzyjająca gotowaniu! Już teraz mogę Wam obiecać, że będzie można "jeść święta

Kuba Gotuje
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 249

Mega smaczne, mega urocze i mega..... Przepis  Dorotki z MW. (...)Składniki - 225 g mąki pszennej- 100 g drobnego cukru do wypieków- 2 łyżeczki proszku do

Malinowe Pocałunki
CIASTO SZPINAKOWO TRUSKAWKOWE 168

duże) cukier (1 szkl.) mąka pszenna jasna typu 500 (2 szkl.) (dobrze też się sprawdzi mąka krupczatka) proszek do pieczenia (2,5 łyżeczki) olej (3/4 szkl) szpinak świeży bez łodyżek (120 g)  Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 30 % (500 ml) cukier puder (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl) Mus truskawkowy: truskawki (500 g) galaretka truskawkowa(...)papkę. Jajka miksujemy z cukrem na puszysto, dolewamy olej, przesianą mąką, przesiany proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.  Dodajemy zblendowany szpinak i miksujemy do uzyskania jednolitego zielonego koloru.  Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C / 40 min. Upieczone ciasto studzimy i odkrawamy z niego

RITA food channel
Profiterolki 275

temat jest wiele i widziałem też takie, nadziane bitą śmietaną, lodami… to jednak połączenie chrupiącego ptysia z delikatnie słodkim i aksamitnym patissiere nie ma sobie równych. Historia tego deseru nie jest tak do końca znana. Wiadomo, że jak wszystko, co w kuchni najlepsze, tak i on pochodzi z Francji, a jego początki datuje się na okolice XVI wieku(...)papierem wyciskamy przez rękaw małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą

Jacob Tastes
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 133

Czasami jest nam ciężko pogodzić to co zdrowe z tym co smaczne. Każda z nas, która dba o ciepło ogniska domowego zwraca uwagę na to co

SMYKWKUCHNI
Rolada bezowa z kremem cytrynowo-śmietankowym 339

 Jak zobaczyłam zdjęcie tego ciasta w książce C.Bretherton „Baking”, to od razu się zakochałam! Bo czyż można przejść obojętnie obok bezowej rolady ze

UgotujmyTo.pl
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 220

Fascynacja batatami trwa, więc pojawia się kolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach

Cooking Monster
Bezglutenowe bounty domowej roboty 133

Bounty to jeden z moich ulubionych kokosowych batonów, dlatego bez wahania postanowiłam odtworzyć go w domu. Moja wersja składa się wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych

Smiling Shrimp
Ciasto marchewkowe z chili 217

Kolejny wpis "recyklingowy" - nie macie ich dość? ;) Dzisiaj podzielę się z Wami sposobem na wykorzystanie wytłoków z sokowirówki, których zawsze szkoda mi wyrzucać. Można zasypać

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania