deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:506/640)

Wianek drożdżowy z masą orzechową 133

Przepyszne ciasto. Drożdżowe ciasto puszyste a masa orzechowa przepyszna. Całość pięknie ze sobą pasuje. Wykonanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć do wysokiego naczynia. Dodać szczyptę soli

Kuchnia Pokoleń
Kruche ciasteczka kawowe z wiśniami 157

Ehh, czasami odnoszę wrażenie, że jak wyjeżdżam sama na kilka dni to moje Miśki tęsknią tylko za moją kuchnią, a nie za mną. Pierwsze co musiałam

greenscarf
Marchewkowy przekładaniec 140

Siemanko! Idą święta, idzie zima, będzie duuuużo gotowania, dużo przepisów, dużo czasu i atmosfera sprzyjająca gotowaniu! Już teraz mogę Wam obiecać, że będzie można "jeść święta

Kuba Gotuje
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 258

Mega smaczne, mega urocze i mega..... Przepis  Dorotki z MW. (...)Składniki - 225 g mąki pszennej- 100 g drobnego cukru do wypieków- 2 łyżeczki proszku do

Malinowe Pocałunki
CIASTO SZPINAKOWO TRUSKAWKOWE 176

duże) cukier (1 szkl.) mąka pszenna jasna typu 500 (2 szkl.) (dobrze też się sprawdzi mąka krupczatka) proszek do pieczenia (2,5 łyżeczki) olej (3/4 szkl) szpinak świeży bez łodyżek (120 g)  Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 30 % (500 ml) cukier puder (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl) Mus truskawkowy: truskawki (500 g) galaretka truskawkowa(...)papkę. Jajka miksujemy z cukrem na puszysto, dolewamy olej, przesianą mąką, przesiany proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.  Dodajemy zblendowany szpinak i miksujemy do uzyskania jednolitego zielonego koloru.  Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C / 40 min. Upieczone ciasto studzimy i odkrawamy z niego

RITA food channel
Profiterolki 287

temat jest wiele i widziałem też takie, nadziane bitą śmietaną, lodami… to jednak połączenie chrupiącego ptysia z delikatnie słodkim i aksamitnym patissiere nie ma sobie równych. Historia tego deseru nie jest tak do końca znana. Wiadomo, że jak wszystko, co w kuchni najlepsze, tak i on pochodzi z Francji, a jego początki datuje się na okolice XVI wieku(...)papierem wyciskamy przez rękaw małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą

Jacob Tastes
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 139

Czasami jest nam ciężko pogodzić to co zdrowe z tym co smaczne. Każda z nas, która dba o ciepło ogniska domowego zwraca uwagę na to co

SMYKWKUCHNI
Rolada bezowa z kremem cytrynowo-śmietankowym 347

 Jak zobaczyłam zdjęcie tego ciasta w książce C.Bretherton „Baking”, to od razu się zakochałam! Bo czyż można przejść obojętnie obok bezowej rolady ze

UgotujmyTo.pl
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 223

Fascynacja batatami trwa, więc pojawia się kolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach

Cooking Monster
Bezglutenowe bounty domowej roboty 136

Bounty to jeden z moich ulubionych kokosowych batonów, dlatego bez wahania postanowiłam odtworzyć go w domu. Moja wersja składa się wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych

Smiling Shrimp
Ciasto marchewkowe z chili 222

Kolejny wpis "recyklingowy" - nie macie ich dość? ;) Dzisiaj podzielę się z Wami sposobem na wykorzystanie wytłoków z sokowirówki, których zawsze szkoda mi wyrzucać. Można zasypać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 150

Myślę, że w każdym domu pozostają czasami resztki ciasta, którego nikt już nie chce jeść. Babki, murzynki czy inne "suche" ciasta bez kremów, można wykorzystać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik cytrynowo-orzechowy 190

Choć za oknem jeszcze słoneczny i piękny Listopad, czas powoli myśleć o świątecznych wypiekach, warto sobie na spokojnie zaplanować, niż potem w biegu. Dziś mam dla

Wanilia i Kardamon
Korzenny sernik dyniowy 150

Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a

Fitsweet.me
Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe 192

Muszę mieć melodię na pieczenie ciasteczek. Albo jak mówi młodzież „fazę”. Nie lubię tych drobnych, takich na jednego kęsa, wolę od razu coś większego, z

Karo in the Kitchen
Torcik jogurtowy z malinami 152

wrzątku (do rozpuszczenia dwóch galaretek) Dodatkowo: - maliny (125 g lub więcej) Dno formy (tylko dno, boków nie) wykładamy papierem do pieczenia. Jeżeli forma nie ma stałej podstawy tylko wyjmowaną, należy ją zabezpieczyć, np. folią aluminiową, aby podczas pieczenia do wewnątrz nie dostała się woda. Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładamy jogurt, wlewamy olej(...)pozbyć się pęcherzyków powietrza. Formę z ciastem umieszczamy w szczelnej i głębokiej blaszce do pieczenia, do której wlewamy wrzątek (woda powinna sięgać do wysokości ok. 2,5 cm formy z ciastem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (pieczenie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) na najniższą półkę. Pieczemy 18 minut. Następnie obniżamy temperaturę

mojewypiekiinietylko
Grzebyki 111

Grzebyki to jeden z tych słodkich deserów, który wszyscy uwielbiają. Grzebyki Jak dla mnie grzebyki to są takie duże, kruche ciastka o śmiesznym kształcie. Bazą grzebyków jest ciasto drożdżowe. Oczywiście każde grzebyki wypełnione są marmoladą lub dżemem. Grzebyki po upieczeniu śmiało można zamrozić, gdyż mrożenie w zupełności nie zmienia ich smaku ani konsystencji. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal(...)centymetrów każdy. Zewnętrzną stronę (bez marmolady) naciąć w kilku miejsach nożem, posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem. Grzebyki można delikatnie zgiąć pośrodku tak aby nie były proste a miały lekko skręcony kształt. Grzebyki pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 10 minut. Podrośnięte grzebyki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

mecooks
Baklava grecka w aromacie pomarańczy 136

grubość kartki papieru. Syrop do baklawy przygotowałem na aromatycznym miodzie leśnym prosto z krety  oraz soku i skórki z pomarańczy.   Jeśli lubicie słodkie i wyraziste desery, to dzisiejsza inspiracja jest właśnie dla Was. Przepis idealnie sprawdzi się podczas wakacyjnych spotkań i pikników . Czas przygotowania: 60 min. Składniki na formę 30 x 20 cm Koszt przygotowania(...)opakowanie ciasta francuskiego (około 275 g) 100 g masła 50 g orzechów włoskich 50 g orzechów nerkowca 50 g orzechów laskowych 50 g blanszowanych migdałów 100 g pistacji bez łusek + dodatkowo mąka pszenna SKŁADNIKI na syrop pomarańczowy: 200 ml wody 100 g białego cukru lub ksylitolu 4 łyżeczki miodu (użyłem greckiego miodu leśnego z szałwią ) 1 cała pomarańcza

kulinarnyJa
Przepyszne i zdrowe crumble jabłkowe :) 165

Crumble robiłam po raz pierwszy. Jest to pyszny deser, który pod chrupiącą kruszonką skrywa przepyszny mus owocowy. Poniższy przepis stworzyłam ze zdrowych produktów, dodatkowo całość jest wegańska i bezglutenowa (jeśli użyjesz bezglutenowych płatków owsianych). Chrupiącą część tworzy owies wymieszany z orzechami. Mus owocowy to prażone jabłka połączone z korzennymi przyprawami i suszonymi owocami. Całość jest przepyszna! Idealna na jesienno-zimowe podwieczorki(...)pozostaw bez naruszenia. Migały także lekko zmiel, a raczej pokrusz w Nutribullet . Do miski wsyp wszystkie płatki owsiane, dodaj pokruszone migdały i rozpuszczony olej kokosowy wraz ze słodem i masłem orzechowym. Wymieszaj całość. Uprażone jabłka rozprowadź po całej powierzchni garnka kamiennego, na wierzch wyłóż kruche ciasto i całość włóż do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez

Zdrowie na języku :P
Co jadłam w Szkocji? 144

całej Anglii podaje się full English Breakfast , czyli smażone tosty, jajecznica, smażone plastry bekonu, parówki wieprzowe lub baranie, pieczone pomidory i fasolka w sosie pomidorowym. Do picia oczywiście herbata z mlekiem, ale jest również kawa i herbata bez mleka dla turystów. Nie mogłam nie z kosztować tradycjonalnego angielskiego śniadania. Próbowałam również typowej angielskiej herbatki. Jej smak jest dla mnie(...)zapominać o przyjemnościach, czyli słodkościach. Na osłodę podczas pochmurnych dni w Szkocji zamówiłam sticky toffee pudding z cream fresh. Jest to angielski pudding z daktylami polany sosem toffee. Lubię desery, ale nie lubię zbyt słodkich. Pudding był naprawdę słodki i miękki, ale tak przepyszny, że od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki deser do kawy lub herbaty

Projekty ze smakiem