Dzięki koleżance stałam się właścicielką książki, która była w tym roku wydawana w Lidlu za uzbierane znaczki przed Wielkanocą. Zaraz po otrzymaniu przejrzałam ją i znalazłam
Państwo Wojtczuk gotująDzień dobry! Pyk i mamy grudzień! Fajnie, bo akurat listopad należy do naszych najmniej pożądanych miesięcy w roku. Tym razem nie był aż taki zły, bo
PaleoLifeJak już zdążyłam Wam się pochwalić na fb, w końcu się doczekałam i mam teraz możliwość testowania słodzików na bazie stewii firmy SteviGold (Fluid) oraz Stevja
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPatrzycie na tytuł posta i myślicie, że to jakiś żart? Hej, prima aprilis było już dawno... Ale nie, to nie jest żaden żart. Sama gdy pierwszy
chili & sugar3 lata temu będąc świeżo upieczoną Mamą postanowiłam założyć bloga. By nie zwariować, mieć coś "swojego", co sprawi, że na chwilę będę mogła zająć się czymś
Kuchnia w czekoladzieRożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem – Przepyszne ciastka z owocami i masą krówkową. Proste i szybkie w przygotowaniu. Pachną i smakują fantastycznie, są
Mała Cukierenkau00f3rze.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka Składniki 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 puszka masy makowej 1 jajko do smarowania Sposób przygotowania Ciasto rozwijamy i rozwałkowujemy odrobinę. przenosimy jeden płat ciasta na papier do pieczenia. Wycinamy kształt choinki. Nakładamy masę makową na ciasto(...)pozostałej części ciasta wycinamy gwiazdkę, którą umieszczamy na górze. Całość smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szybki-makowiec-na-ciescie-francuskim-choinka/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSezon na rabarbar w pełni, więc staram się teraz z niego korzystać, gdyż stanowi doskonałe urozmaicenie dla moich słodkich śniadań.Tym razem wykorzystałam go do przygotowania
Fabryka pomysłówZ racji tego, że pozostałą połówkę mojej dyni zaczęły na balkonie skubać sikorki, musiałam czym prędzej przerobić chociaż pewną jej część, żeby reszta mogła zmieścić się
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚwietne ciacho na spotkanie z psiapsiółkami przy kawie czy rodzinny obiadek. Bez jakiego ciasta nie moglibyście sobie wyobrazić jesieni? Ja zdecydowanie bez szarlotki, dlatego w naszym domu szarlotka vel jabłecznik jak mówi mój mąż, pieczona jest dość często. Dzisiaj, aby urozmaicić smak, do jabłek dodałam gruszki a całą masę wymieszałam z kisielem cytrynowym, który podkreślił smak owoców(...)koniecznie pieczemy z obciążeniem. Na podpieczony spód wykładamy masę owocową. Z pozostałego ciasta wykrawamy pasy, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy jeszcze ok 30-40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/krucha-tarta-kratka-jablkami-gruszka/ BosowKuchni A Wy jakie macie swoje patenty na masy owocowe? Artykuł Kruche ciasto z kratką z jabłkami i gruszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w GarnkuPiątek, a u mnie dzisiaj babka czekoladowa o smaku miętowym . Kiedyś nie przepadałam za słodkościami z miętą, a teraz bardzo je lubię. Babka czekoladowa lekko miętowa
codojedzeniawyszło z nadzieniem. W końcu jednak wszystko zgrało i wyszły idealne batoniki. Moje Fig Bar są bez glutenu (dlatego warto się upewnić czy mąka owsiana jest bezglutenowa), bez mleka oraz cukru - oprócz tego pochodzącego z owoców (przy wyborze suszonych owoców zwróć uwagę by nie miały dodanego cukru). Choć oryginalne Fig Bar mają w składzie figi jak pominęłam(...)pół. Każdą część rozwałkowujemy na kształt prostokąta (najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia by ciasto się nie przyklejało do wałka). Na środek wykładamy połowę farszu i składamy obie strony. Podobnie robimy z drugą częścią ciasta. Tak przygotowane rulony przekładamy na formę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. Po upieczeniu
Health-Fit-LifePowoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie
BlendmanCynamonowe bułeczki chodziły za mną już od dawna, więc postanowiłam, że upiekę je sama. Wyszło ich tak dużo, że wystarczyło do kawy i dla mnie i
ChilliJemyłyżeczki żelatyny na 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki Blue Curacao- alkoholu bądź Opcjonalnie gdy nie mamy Blue Curacao: 3 łyżki syropu do kawy bez alkoholu o tej samej nazwie bądź inny mocny alkohol oraz do pół tubki niebieskiego barwnika w żelu można użyć dodatkowo barwnik gdy chcemy intensywniejszy odcień sera lub gdy nie mamy(...)jednolita dodać mąki oraz barwnik spożywczy- miksować aż do całkowitego połączenia się składników. 5.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec: 25-45 minut w temperaturze 180 stopni Po upieczeniu ciasto ostudzić zdjąć z niego papier do pieczenia, wyrównać brzegi i pozbyć się przyrumienienia jeśli powstało- by wydobyć błękit ciasta. Gotowy spód włożyć do tortownicy i przygotować
KreatywnePiny