składniki: ok. 180 g białek 200 g mąki 70 g pistacji prażonych Helio 120 g cukru pudru 100 g masła, w temperaturze pokojowej 150 ml mleka
Domowy Smak JedzeniaWspaniały torcik truskawkowy. Idealny na weekend. Uwielbiam ten przepis. Zimą w naszym domu szarlotka goni szarlotkę, latem ten torcik rządzi Potrzebujemy: truskawki (około 20 szt) galaretka
MojaQchnia.plZapewne wiecie , że mam w domu wielbicielkę wszystkich serników , serniczków na zimno i ptasich mleczek! W związku z czym najczęściej na zadane przeze mnie pytanie : ”
Ostra na SłodkoW zimowe dni stawiam często na proste, ale jakże smaczne rozwiązania. Dziś zapraszam Was na rozgrzewający deser wiśniowy z podchmielonymi wisienkami . Czyli nic innego jak pyszny
Słodkie okruszkiMoja Miśka uwielbia ciasta pomarańczowe, najlepiej bez kremu i lekko wilgotne. To ciasto jest bardzo orzeźwiające, idealnie do czarnej herbaty. Robi się je błyskawicznie
greenscarfSłodkie chrupiące obrączki z błyszczącą skórką, przepis tradycyjny bardzo polecam :) Składniki: 200 g mąki 2 jaja 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli do gotowania białko jaja
prawdziwe jedzenieKruche i lekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są
Kuchnia Pani WiosnyCiężko mi było podejść do zrobienia sernika. Także będąc na wakacjach u rodziców postanowiłam wykorzystać ten czas by razem z mamą go przygotować (przepis od
W kuchni u MonikiZa ten sernik zabrałam się wczoraj, ale dopiero dziś nadawał się do jedzenia, bo najlepiej jak przeleży noc w lodówce, jeden kawałek już pochłonięty ;) zdjęcia średniej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDzisiaj na blogu przepyszny debiutancki sernik, młodej mężatki.Mogę tylko powiedzieć, że się zawstydziłam, bo nigdy nie wyszedł mi tak puszysty, delikatny i doskonały w
W kuchennym oknie EwyZ wypiekami jest ten problem (przynajmniej dla niektórych ), że mają dużo cukru, a co za tym dużo kalorii. A ciasto z wiśniami to już na pewno
Lamarida.plSernik z białą czekoladą to jeden z moich ulubionych deserów. Nie wyobrażam sobie żadnych Świąt bez tego króla ciast! Przepis jest prosty i nie wymaga tysiąca skomplikowanych czynności. ZAWSZE WYCHODZI! Przejrzysty przepis krok po kroku poniżej. Sernik z białą czekoladą. Składniki: Spód: 1 opakowanie maślanych herbatników 100g 50g roztopionego masła(...)wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zmiel, dodaj rozpuszczone masło, następnie wymieszaj wszystko dokładnie blenderem. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masą wyłóż dno, można delikatnie ubić szklanką. Podpiecz 10 minut w temperaturze 180 o C. Śmietankę wlej do rondelka, dodaj pokruszoną czekoladę. Podgrzej
kuron.com.pljestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się bez powodu…, więc zapraszam(...)łyżki kakao – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oleju – 30g suszonej żurawiny (można pominąć) – 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Dodatkowo: – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju kokosowego/masła – do dekoracji: orzechy włoskie, chipsy kokosowe Fasolę odsączamy i płuczemy
Be Fit Be StrongSernik to nie tylko nasz ulubiony deser. Robi się go na całym świecie i wszędzie w inny sposób. Sernik nowojorski jest mega gładki i bardzo, bardzo kremowy, lekki i bogaty jednocześnie. Wszystko dzięki śmietanie – i tej dodanej do masy, i tej na wierzchu. Śmietana nie dosyć, że pozwala uzyskać idealnie lekką, gładką i kremową strukturę tego ciasta, pozwala je także(...)leniwych Amerykanów nie pozostaje kwestią zupełnie bez znaczenia ). Zapisz UWAGA! Wszystkie składniki masy, spodu i wierzchu sernika powinny być wyjęte z lodówki odpowiednio wcześniej (najlepiej 2 godziny przed szykowaniem ciasta) i mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka. Formę
Karo in the KitchenJest to deser, który tygryski lubią najbardziej. Bezę z tego przepisu robiłam już kilka razy i zawsze wychodziła idealnie chrupka na wierzchu i puszysta wewnątrz. I jak tu utrzymać dietę, kiedy tyle przepisów jeszcze do wypróbowania ;) Beza 4 białka szczypta soli 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu ryżowego Włączamy piekarnik bez termoobiegu(...)cukier i dalej miksujemy do momentu aż masa będzie gładka. Wlewamy ocet i łyżeczkę mąki ziemniaczanej i miksujemy jeszcze około minutę. Ubitą masę wykładamy na wcześniej przygotowany papier do pieczenia z wyrysowanym okręgiem o średnicy 20 cm. Szybkimi ruchami formujemy bezę i wkładamy do piekarnika na 30 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100°C i zostawiamy bezę
Emskie Smaki