deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:319/640)

Limonkowy sernik z herbatą matcha – Deser na upały 202

nutą i delikatnym posmakiem zielonej herbaty. Dobrze schłodzony w smacznym stylu pomoże przetrwać polskie tropiki wszystkim fanom rześkich, oryginalnych połączeń. Spróbujecie? Print Limonkowy sernik na zimno Course Deser, FIT deser Keyword galaretka, ksylitol, limonka, matcha, owoce, sernik, sernik na zimno, twaróg Prep Time 10 minutes Czas chłodzenia 8 hours Total Time 10 hours 10 minutes Ingredients Forma o średnicy(...)Galaretkę można pominąć i sernik podać z samymi owocami. Wtedy ciasto dekorujemy przed samym podaniem. Bez galaretki będzie zdrowiej i mniej kalorycznie. Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie ostrym nożem od jej brzegów. Artykuł Limonkowy sernik z herbatą matcha – Deser na upały pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Faszerowane kacze udka z winną, jabłkowo-żurawinową glazurą 231

Mąż namówił mnie na zakup kaczych udek. Nigdy ich nie przyrządzałam, a zależało mi by były smaczne, ale też nietypowe. Takim przygotowaniem zaskoczyłam Męża, który zjadając

Kuchnia w czekoladzie
ciasto bajaderka z nie udanej babki i herbatników... 174

Składniki: babka: jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, rodzynki 100 gram bajaderka: 1

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada bezowa z bitą śmietaną i owocami 246

pieczenia. Pianę bezową rozsmarowujemy na blaszce na wymiar ok 25×35 centymetrów – należy zachować odstęp od brzegów blachy gdyż beza urośnie podczas pieczenia *** *** Bezę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150C’ z termoobiegiem i pieczemy przez około 25 minut -na środkowej szynie piekarnika. Podczas pieczenia nie otwieramy drzwiczek piecyka. W czasie pieczenia beza mocno rośnie(...)bezę od razu wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce przez 10 minut. Następnie na blacie wykładamy papier do pieczenia (lub czystą ściereczkę) i przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem oraz cukrem pudrem – do smaku (uwaga! beza

Blog z Apetytem
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 242

desery. Jest to walka z częstym problemem jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce. KUPUJĄC -> POMAGASZ Dołącz i Ty! KLIKNIJ –> WIELKA MOC POMAGANIA SKŁADNIKI: ( blacha 24 x 28 ) BISZKOPT: *jajko – 4 szt *cukier – 4 czubate łyżki *mąka pszenna – 5 łyżek ( 1 szkl = 250 ml ) *sok z cytryny + woda – do nasączenia KREM BUDYNIOWY: *budyń śmietankowy bez(...)syropie *czekolada mleczna *płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier, wlewamy po 1 żółtku, ucieramy. Dodajemy przesianą mąkę, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem ok. 25 minut w 180C. Po upieczeniu w razie potrzeby delikatnie ścinamy, nasączamy ciepłą wodą z sokiem cytrynowym. KREM BUDYNIOWY: Z całości mleka odlewamy pół szklanki, resztę

Ostra na Słodko
Sernik dyniowy z Oreo 166

blendujemy mikserem na mus. Tak przygotowane puree możemy przechowywać w lodówce maksymalnie do 5 dni. Możemy je także poporcjować i zamrozić, a następnie używać do przygotowywania ciast i deserów *** *** Ciasteczka Oreo dokładnie mielimy na proszek *** *** Następnie dodajemy roztopione masło i ponownie miksujemy. Masę wykładamy na spód i boki tortownicy (moja ma średnice 22 cm ale można użyć większej) *** *** Puree(...)pieczemy przez około godziną. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu zdejmujemy obręcz i wkładamy do lodówki *** *** Czekolady roztapiamy w garnuszku wraz z mlekiem, mieszamy *** *** Polewą czekoladową polewamy sernik z wierzchu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPYSZNE CIASTO DYNIOWE PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) 218

Dziś podzielę si ę  z Wami przepisem na jedne z lepszych babeczek, jakie jadłam.  Babeczki s ą  bardzo puszyste,  wilgotne

La grande e la piccola cuoca
beza z bitą śmietaną i wiśniami z kompotu... 178

Składniki: jajka 5 sztuk "XL", cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 3 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łytżeczki, śmietana 30% 330 ml, śmietan fix 1 opakowanie, cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowy dacquiase - jak pięknie jest!!! 189

bezę łączę z posiekanymi orzechami z cukrem, mieszam delikatnie. Równocześnie grzeję piekarnik do 180 stopni. Na blaszce rysuję okrąg mniejszy niż tortownica, której będę używać, połowę bezy orzechowej rozprowadzam na papierze. Drugą część rozmieszczam w tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Na niej rozsypuję grubsze orzechy. Piekę obie równocześnie, wkładam do 180 stopni, po 5 minutach zmniejszam do 160, piekę(...)minut i zamieniam blaszki miejscami, piekę teraz kolejne 15 minut. Po upieczeniu studzę i umieszczam spód na paterze. Wykonany schłodzony   krem w całości rozkładam na bezie. Układam umyte, osączone truskawki, mogą być pokrojone. Lekko wciskam je w krem. Przykrywam bezą z orzechami, ostrożnie dociskam i wkładam całość do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posypuję cukrem

I tu będę miała takie te
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 172

była zachwycona, i on mi bardzo dziękuje.  Szefowi dałam kuksańca w bok za niewybredne żarty, po czym rozpromieniłam się niczym majowe słońce. To się nazywa udany dzień! Dzisiaj deseru nie będzie. Zresztą, komu się w takie upały chce jeść słodkie... Zamiast tego lepiej sobie wieczorem upiec chlebek; będzie idealny na śniadanie. Zwłaszcza drugie, bo dzięki smakowitym dodatkom, nie trzeba(...)nawet robić kanapek. Pomysł podpatrzyłam u Angie , ale zmieniłam dodatki i przygotowałam swoją wersję. Wyszedł żółciutki i mięciutki, a ciągnące się kawałki mozzarelli sprawiły, że zakochałam się w nim bez pamięci. Do tego botwinka, którą udało mi się kupić jeden jedyny raz. A w dodatku chlebek jest na proszku, więc jego przygotowanie to po prostu igraszka.  A jaka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników 4141

wlewamy do niej 2cm gorącej wody. Całość od razu wstawiamy do piekarnika.   Sernik pieczemy w temperaturze 170⁰C przez 15 minut . Po 15 minutach temperaturę pieczenia zmniejszamy do 160⁰C i pieczemy sernik kolejne 15 minut (przy tortownicy powyżej 20cm – 30minut ). Po tym czasie piekarnik wyłączamy i sernik zostawiamy w wyłączonym ale gorącym piekarniku na kolejne 15 minut(...)tylko od święta. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej lub ćwiczycie, staracie się ograniczyć węglowodany, macie wśród bliskich kogoś, kto próbuje zgubić parę kilogramów – to deser dla Was. Mało cukru, naturalne tłuszcze bez tłuszczów trans, sporo białka – zupełnie zdrowo, prawda? Porcja sernika japońskiego o wadze 65g ma tylko 200kcal, 15g tłuszczu (przy serku Philadelphia) i 6g łatwo przyswajalnego białka. Żadnych

Karo in the Kitchen
bezy bez jajek 2844

składniki: ok. 180 ml wody z ciecierzycy (po ciecierzycy w puszce 400 g) 100 – 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny wykonanie: Wodę

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka w odsłonie HaLLoWeeNoWej ;) 262

Wszyscy czasami mamy taki dzień, że chodzi za nami coś słodkiego ;) W zaspokojeniu tego wołania z pewnością pomogą nam małe, przepysznie pachnące kruche ciasteczka. Warto mieć

Tagebuch po polsku
"Słodkie środy" - najprostsza szarlotka 401

Dziś środa, a więc czas na słodki przepis na Naszym blogu. Zapraszam na szarlotkę, którą ja osobiście jestem zachwycona. Gdy usłyszałam o tym przepisie nie bardzo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 253

Zmiksuj je na gładko przy pomocy blendera.  Zważ pigwowe puree. Na każde 500 g puree dodaj 250 g cukru. Dobrze wymieszaj, przełóż z powrotem do garnka i gotuj bez przykrycia przez ok. 45 min. Często mieszaj, aby galaretka się nie przypaliła. W czasie gotowania zgęstnieje i zmieni kolor na pomarańczowo-brązowy. Gotowa galaretka powinna być tak gęsta(...)pieczenia, który dobrze wysmarowałam masłem. Następnie przełożyłam do niej galaretkę i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Galaretkę suszyłam jeszcze przez ok. 30 min., aż na powierzchni powstała zastygnięta warstwa. Galaretkę wyjęłam z piekarnika i zostawiłam do wystygnięcia.  Gotową galaretkę pokrój na kwadraty i podaj do deski serów, suszonej szynki, mięsa kaczki lub zjedź jako deser

Chilli Czosnek i Oliwa