deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:320/640)

Brownie z kaszy jaglanej (bezglutenowe) 372

Nigdy nie wiedziałam czym się różni "brownie" od "murzynka". Myślałam że to nasza polska nazwa po prostu ;)  A brownie to ciasto dla tych którym zwykłe

W kuchni bez szafek
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 239

Gdy o poranku do stołu zasiadają matka z córką, RAZEM, to wiedz, że będzie się działo. Gdy kobiety te mają ze sobą dużo wspólnego - to bądź

Wypisz Wymaluj
Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii 160

mojprzepisna.pl | Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii Ciasteczka, które podbiły serca mam podczas warsztatów chustonoszenia, prowadzonych przez Kasię Smardzewską w ramach spotkań Klubu Wesoła Rodzina . Składniki

moj przepis na
Gryczane ciasteczka z orzechami 156

mojprzepisna.pl | Gryczane ciasteczka z orzechami Ciasteczka bez glutenu, mleka czy jajek. Zrobione z mąki gryczanej, z dodatkiem orzechów włoskich. Zdrowa przekąska, szczególnie dla dzieci, mój

moj przepis na
Racuszki na jogurcie ze śliwkami 150

jogurcie ze śliwkami Puszyste, mięciutkie i rumiane placuszki jogurtowe z owocami. Świetny pomysł na pyszny deser lub podwieczorek, który zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.     Składniki: 2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego ok 10 śliwek węgierek olej do smażenia cukier puder(...)posypania       *** Jogurt naturalny rozcieramy z jajkami, a następnie mieszamy z mąką, cukrami oraz proszkiem do pieczenia – na gładką masę *** *** Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w paseczki *** *** Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Zostawiamy odstępy gdyż placki urosną podczas smażenia *** *** Na placuszkach układamy po kilka plasterków śliwek

Blog z Apetytem
Puszysty sernik z białkami 208

Słodkie wypieki towarzyszą mi od dzieciństwa. Mama jest specjalistką w tej dziedzinie i choć teraz już zdecydowanie mniej piecze (bo i jeść nie ma komu i

Kuchnia w czekoladzie
Szybkie drozdzowe rogaliki 164

Wielu z nas na drugie śniadanie wybiera drożdżówki, które kupuje w piekarni lub pobliskim markecie. Warto jednak od czasu do czasu, samemu przygotować sobie taką przekąskę

Kuchnia od dwojga
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 206

Dziś polecam pyszny jabłecznik, który zaserwowałam rodzince. Owoce sezonowe, typu jabłka czy gruszki, które możemy wziąć z własnego sadu są doskonałe do tego typu placka. Dodatkowe

Gotuję Testuję
dyniowe ciasteczka z powidłami 147

Przepis znalazłam tutaj, nazywały się dyniowe whoopie pies :D trochę, troszeczkę zmieniłam po swojemu... Do przełożenie użyłam własnoręcznie przygotowanych powideł bez mieszania . Te ciasteczka są

6niebo
Pleśniak z jabłkami i orzechami 162

Jesień to czas gdy pachnie cynamonem. Dziś pyszna alternatywa dla wszelakich szarlotek, które oczywiście uwielbiamy. Pleśniak jest jednym z nielicznych ciast, które mogą kryć rozmaite owoce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Piernik z dynią 189

Cudowna polska jesień nasycona kolorami i wreszcie długo oczekiwany czas na zjadanie warzyw, które przez całe lato wygrzewały się na grządkach. Nasza ulubione jesienne warzywo to

SzczyptaSmaQ
Czekoladowe trufle z mąki kokosowej… 315

Kolejny eksperyment z wykorzystaniem mąki kokosowej! Jako że dostałam embargo na piekarnik muszę sobie radzić w inny sposób. Mąka kokosowa jest mąką która nie wymaga pieczenia

madamekuchnia.wordpress.com
Torcik porzeczkowy z bezą! 131

Deser idealny to taki, który nie jest ani za słodki, ani zbyt kwaśny. Ma perfekcyjnie wyważony smak, jest lekki i wciągający. Jednym słowem fenomenalny! Taki właśnie jest torcik z czerwoną porzeczką. Owoce mają cudowny czerwony kolor i cierpki smak, spód ciasta jest kruchy i przyjemnie orzechowy, a wierzch stanowi niezastąpiona, zawsze pyszna beza. Składniki na ciasto: 205g mąki pszennej 105g(...)mielonych orzechów włoskich Składniki na nadzienie: 250g czerwonej porzeczki, przesypanej mąką ziemniaczaną Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru pudru Sposób wykonania: W misce dokładnie ugnieść składniki na ciasto i wstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na papierze do pieczenia do tortownicy. Piec w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku ok. 10-15 minut

Kuchnia Pani Wiosny
SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 295

serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam go w dużej tortownicy. U mnie w domu zniknął błyskawicznie(...)ostatni kawałek :D W ostateczności podzieliliśmy resztki na cztery :DDD Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 100 g herbatników (użyłam Petitki) 90 g wafelków kokosowych bez polewy 2 łyżki ciemnego kakao 50 g masła SKŁADNIKI  NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg twarogu naturalnego mielonego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 200 ml śmietany kremówki

Słodko-Słony Świat Ilony
Crumble z jagodami 132

Składniki: ( na 2 porcje) Crumble-kruszonka: 100 mąki pszennej 50 g cukru pudru 50 g masła 82% szczypta cukru waniliowego nadzienie: 2-4 duże garstki świeżych

KreatywnePiny