Pyszne kruche tartaletki, ze świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz wyczuwalnym, delikatnym smakiem kokosa są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: 1. Porzeczki umy... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.