Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i
Wyprawy kulinarneBigos z cukinii jest świetnym pomysłem na pyszne i szybkie danie w sezonie na świeże warzywa. Mój przepis jest super prosty a sam bigosik kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem i zapachem. - pomysł na młodą cukinię - świetny obiad jednogarnkowy - do podania z pieczywem lub ryżem
AniaGotuje.plShakshuka (wymawiamy: szakszuka) to jednogarnkowa potrwa znana w kuchni tunezyjskiej, egipskiej, izraelskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „wielki bałagan”. To całe jajka kurze, ugotowane w pikantnym, mocno przyprawionym sosie z pomidorów. Będzie świetnym daniem zarówno na śniadanie, podana z chlebem, jak na obiad- jeśli dodacie do niej boczek lub kiełbaski i podacie ją z chlebkami lafa, pitą
Karo in the Kitchenblogerki kulinarne na warsztatach. Paella marinara - właśnie to danie przygotowywałam na warsztatach w ROTONDO , prowadzonych przez jedną z nas, Kasię Szatkowską z bloga "W Krainie Smaku" . Pozwoliłam sobie na publikację tego przepisu, ponieważ przyrządzałam go osobiście, pomimo, że było to na warsztatach. Paella jest słynną hiszpańską potrawą jednogarnkową z Walencji. Opiera się przede wszystkim na ryżu(...)przegotować. Dodajemy je dopiero pod koniec gotowania, przykrywamy folią aluminiową, zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy, by owoce same doszły pod wpływem temperatury. fot.: Karmel-itka. PAELLA MARINARA. / danie hiszpańskie; / ok. 400g mieszanki owoców morza (np. blanszowanych i mrożonych) 10 małży w muszlach 10 krewetek w pancerzach z głową 10 dużych obranych krewetek Black Tiger
W kuchni Karmel-itkiBiała kiełbasa pieczona w kapuście, to pyszne i proste danie idealne na obiad i nie tylko. Biała domowa
Dieta moja pasjaPlacki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem Placki lubią wszyscy , chociaż znam kilka wyjątków Sama jako dziecko ich nie lubiłam , teraz nawet nie wiem czemu . Moje dzieci
Ogrodnik w podróżyCzas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Pęczotto w meksykańskim stylu By Piotr 23 maja 2018 Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty
Pogotujmy.plSmaczny gulasz z idealnie kruchą polędwicą wieprzową, marchewką, papryką oraz pieczarkami na jasnym piwie z dodatkiem sosu pomidorowego. Proste danie do
Mango Papajastanie przy przysłowiowych "garach", w takie dni goszczą u mnie obiady jednogarnkowe lub takie, które można podać np. z ryżem bądź pieczywem. Jako miłośniczka lecza znajdziecie je u mnie w rożnych odsłonach. Dziś potrawka na jego smak podana z mięsnymi pulpetami. Danie przygotowuje się szybko i znika w takim samym tempie. Pulpety w potrawce
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTo potrawa, która podbiła moje podniebienie. :-) Risotto w bardzo apetycznej barwie, o ciekawym smaku. Sycące, niewymagające i prawie jednogarnkowe, bo jedynie kurczaka trzeba podsmażyć osobno. Wyjątkowości
Szefowa kuchniMiałam bardzo męczący dzień. Przygotowałam dwa dania obiadowe, naleśniki, upiekłam chleb a wszystko to między sprzątaniem, odprowadzaniem Córci w deszczu i wywiadówką. Udało mi się
Dzieje kuchennej WiewióryGdy zobaczyłam ten odcinek "Pascal po polsku", w którym przygotowywał te wołowinę postanowiłam przygotować to danie żeby sprawdzić jak naprawdę
Bernika - moj kulinarny pamietnikkarkówki i łopatki wieprzowej 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Węgierska Trudność: Łatwe Ilość 8 porcji Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz. Kalorie 200 kcal Gulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GULASZ WIEPRZOWY 300 g mięsa z łopatki
ProstePesto.plpochodzący z okolic Nowego Orleanu pan domu przygotował swoją specjalność – jambalayę Nie ukrywam, że bardzo mi posmakowała! Według kucharza przyprawa cajun jest kluczowym składnikiem i najlepiej gotować to danie w żeliwnym garnku z pokrywką. Po latach zapragnęłam odtworzyć smak jambalayi, w wersji wegańskiej ma się rozumieć Żeliwnego garnka nie mam, więc używam takiego z grubym(...)ryżu (brązowy wymaga dłuższego gotowania), od typu kuchenki (inny “wolny ogień” da się ustawić na kuchence gazowej niż na elektrycznej) i od typu garnka. Ogólnie chodzi o to, żeby aromatyczny ryż był ugotowany, a papryka miękka, ale nie rozgotowana Smacznego! Artykuł Jambalaya – jednogarnkowa potrawa rodem z Luizjany pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plŚwietnie doprawiony, domowy obiad do słoika z sosem a’la Stroganow. To bez wątpienia doskonała propozycja na pyszne, swojskie danie do
Kuchnia Na Wypasie