Udka zapiekane z ryżem i warzywami to pomysł na szybki, jednogarnkowy i prosty do przygotowania obiad. Wystarczy wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym i całość zapiec w piekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne tego typu dania obiadowe to zachęcam do przygotowania zapiekanki z pulpecikami, cukinią, marchewką oraz kaszą pęczak lub udek zapiekanych z warzywami i kaszą gryczaną . Składniki
UgotowaćDania z ryżu mogą zaskakiwać swoją pomysłowością i oryginalnością nawet jeżeli korzystamy z prostych składników .Tym razem proste risotto z kukurydzą i pieczarkami , potrawa jednogarnkowa , smaczna i zdrowa . składniki na 4 porcje 2 cebule 2 szklanki ryżu 3 łyżki margaryny 15 dag pieczarek 1 mały koncentrat pomidorowy 1 puszka kukurydzy
Smakowite Daniapieczarki. Ja jednak, aby trochę wzbogacić jego wersję dodałam do tej pysznej jednogarnkowej potrawy chudą lisiecką kiełbasę oraz pieczarki. Jakoś przyzwyczailiśmy się do bardziej treściwej formy leczo z boczkiem lub kiełbasą, zwłaszcza jeśli ma ono stanowić danie obiadowe :)) Ja zawsze zajadam leczo z pieczywem, mąż natomiast woli ... z ryżem. Składniki: 3 duże
Walijskie Pichceniewidokami, długimi spacerami każdy z nas marzy też o dobrym posiłku. A czy coś smakuje lepiej niż własnoręcznie przygotowany obiad i to na świeżym powietrzu? Jeśli choć raz próbowaliście dań przygotowanych w kociołku myśliwskim wiecie, że nie ma nic lepszego. Moja znajoma bardzo często wyjeżdża pod namioty i nie wyobraża sobie by nie zabrać ze sobą takiego kociołka(...)kociołka na nogach. I taki też i Wam polecam. Takie kociołki są proste w przewożeniu, a dania z nich przygotowane mają naprawdę wyjątkowy smak. Zupełnie inny od domowego. Co można przygotować w kociołku myśliwskim? W kociołku myśliwskim można przygotować najróżniejsze potrawy jednogarnkowe (np. gulasze, leczo), jak również zapiekanki warstwowe, zwane pieczonkami. Dziś podzielę się z Wami przepisem na grochówkę
Słodkie okruszkiPyszna, rozgrzewająca zupa z cukinii . Idealna na chłodne dni. Przepis zaczerpnięty z książki “Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień”. Składniki (4 porcje): 2 cukinie 3
Moja DelicjaW niedzielnie przedpołudnie prezentuję przepis na pyszne duszonki z klopsikami. To doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy. Ze szklanką mleka lub kefiru smakują wybornie. SKŁADNIKI: 400g
Tradycyjna kuchnia KasiDawno nie było u nas zapiekanki z mięsem, więc tym razem padło na takie danie. Polędwiczka, bo to najdelikatniejsze mięso wieprzowe. Poza
Kolorowy PrzepisownikTwój smutny głos, przepełniony melancholią niczym jesienna słota, nadal dźwięczy w moich uszach. Ile bym dała, aby deszczowe chmury, bruzdy gniewu na Twym czole, przepędzić
W kuchni Karmel-itkiKuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę
Karo in the Kitchengarnku dodając w odpowiedniej kolejności składniki. Czas przygotowania to 40 minut łącznie z przygotowaniem składników. Idealne danie na piątkowy obiad. Składniki na 4 porcje jako danie głównie lub 6 z dodatkiem ryżu/kaszy: 250 g czerwonej soczewicy 350-300 g pomidorów 500 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę puszka mleka kokosowego(...)całą zawartość puszki mleka kokosowego. Gotuj do miękkości soczewicy, czyli około 10 minut. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Jednogarnkowe curry z dyni, soczewicy i pomidorów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfkiedy chcemy „posprzątać” lodówkę ;) Dziś mam dla Was przepis na taki jednogarnkowy gulasz – niesamowicie aromatyczny , bardzo sycący. Dodatkiem do warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem na szybki
Ostra na Słodkopolega na tym, żę gotuje się dania w stosunkowo niskiej temperaturze poniżej 100 stopni Celsjusza (ok. 80 st.). Otrzymujemy efekt trochę podobny do gotowania sou vide, ale w warunkach domowych. Dzięki procesowi powolnej obróbki w niewysokiej temperaturze potrawy zachowują intensywny smak, aromat oraz jędrną konsystencję. W wolnowarach najlepiej wychodzą potrawy duszone potrawy jednogarnkowe, gulasze, potrawki, bigosy oraz pieczone mięsa(...)metodami tradycyjnymi, rosoły, zupy oraz sosy, a także powidła i dżemy. Zalety Pozwala zachować więcej składników odżywczych. Pozwala wykorzystać tanie części mięsa dzięki długiemu gotowaniu. W wolnowarze praktycznie nie da się przypalić potraw. Wygodny w użyciu. Tani w eksploatacji. Jest cichy, może pracować w nocy. Można nastawić obiad w wolnowarze, wyjść do pracy i wrócić na gotowy posiłek. Staraj się
w mojej kuchniPrzeglądając drugą książkę Pawła Ochmana pt. "Roślinna kuchnia regionalna" natknęłam się na przepis na danie z Lubelszczyzny o nazwie podcos. Zwrócił
Weekendy w domu i ogrodzieMakaron w sosie z mięsa i pieczarek z brokułami to bardzo smaczne i łatwe do zrobienia danie obiadowe. Aromatyczny szybki obiad bez
Gotuj w domuMaślany kurczak pieczony na ziemniakach Maślany kurczak pieczony na ziemniakach , to pomysł na obiad jednogarnkowy . Każdy , kto jest zabiegany , ceni takie pozycje . Całość jest bardzo prosta
Ogrodnik w podróży