Dziś przepis poniekąd zainspirowany papierkowym "Wiejskim garnkiem" od Winiary, ale w całości wykonany z domowych składników - żadnych gotowców! :) Bardzo lubię szybkie i niewymagające dania
Cooking MonsterGulasz z dzika z piwem Pogoda ostatnio zniechęca do "wytykania nosa z domu", ale za to zachęca do konkretnego jedzenia. Nadchodzi czas potraw jednogarnkowych, gęstych zup
Pełny talerzUsłyszeli, że wegetarianka. Zmierzyli przepełnionym pogardą wzrokiem i poczęli szeptać między sobą. Widziała, ale udawała, że nie widzi. Złożyła zamówienie, a gdy jej danie
W kuchni Karmel-itkiTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia Pokoleńciekawych przepisów i znalazłem hit anglojęzycznych stron kulinarnych, jednogarnkowy Stroganoff. Jest on geograficznie specyficzny, to znaczy, inaczej niż u nas, podaje się go z makaronem oraz sos jest raczej musztardowy, niż pomidorowy. Jak to mówi stare przysłowie Co kraj to obyczaj, co rodzina to zwyczaj. Co prawda danie pochodzi od nazwiska Aleksandra Stroganowa, gościa, który
Kryzysowa Książka Kucharskaminut. Jeżeli chcesz przygotować to danie dzień wcześniej, do w tym momencie schłódź warzywa, wstaw do lodówki, a dopiero następnego dnia przed podaniem dodaj sos i podpiecz przez te 10-15 minut. ps. Wiem, że zdjęcie brzydkie Artykuł Pieczone warzywa w sosie pomidorowym, czyli szybki jednogarnkowy obiad pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfTak wiele razy słyszałam o „bigosie” z cukinii, że musiałam spróbować przygotować go i ja. Co prawda na blogu znajdziecie przepis o tej nazwie
Smaki Na TalerzuSzybki sosik, który łączy w sobie jędrne warzywa i pożywną soczewicę. Idealnym uzupełnieniem całości będzie makaron lub ryż. Polecam na szybki obiad po pracy. Podobne danie
cool and mintyRobiliście już ? Ja robię już po raz drugi, bo tak moim chłopakom smakuje. Tym razem bez krewetek, bo syn ich fanem nie został, ale do tego
kruche babeczkiCzy już macie dość zjadania resztek po świętach? I marzycie o czymś innym niż śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKrólowa jesiennych warzyw - dynia wkracza do akcji. Połączona aromatycznym sosem z podgrzybkami i żurawiną może stanowić samodziele danie lub być pysznym dodatkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie macie zbyt wiele czasu na przygotowywanie obiadu? Ten przepis jest dla Was! Udka i podudzia pieczone z pomidorkami to szybkie do przygotowania i sycące danie
Pasja SmakuSezon szparagowy powoli dobiega końca, niestety. Z utęsknieniem będziemy czekać do przyszłej wiosny na kolejny, a teraz czas na smaki lata. Ze szparagami żegnam się bardzo
Smakowity Blog KulinarnyKolejna wariacja na temat fasolki po bretońsku. Tym razem w wersji gęstej, pożywnej zupy, pełnej smakowitych składników. Niech nikogo nie zmyli określenie "zupa", gdyż miska
Obiad gotowy