Dziś zapraszam Was na pyszny bigos z kiszonej kapusty z dodatkiem kiełbasy. Idealny zarówno na świąteczny stół, jak i jako sposób recyklingu poświątecznych
Rozpustne gotowaniePod względem pogody nie są to nasze ulubione miesiące, aby nie dopuścić do wychłodzenia organizmu , musimy starannie dbać o to co jemy. Nasze menu powinno być
Wanilia i KardamonKociołek fasolowy to jednogarnkowa potrawa na bazie fasoli po bretońsku lecz z warzywami, jest wspaniała w smaku, aromatyczna, dla wszystkich ceniących obiad w jednym garnku. W lodówce po ugotowaniu może stać kilka dni, dobry przepis dla zaganianych. Polecam! Deska dębowa którą widzicie na zdjęciach pochodzi z pracowni Spod Hebelka zajrzyjcie jakie cuda tam mają, każda inna każda niepowtarzalna(...)cebula 2 ząbki czosnku 1 podłużna słodka papryka 1 młoda cukinia 5-6 sztuk małych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mąki pszennej do zawiesiny Przyprawa do dań z fasoli do smaku 1 łyżeczka majeranku suszonego Liść laurowy do smaku Ziele angielskie do smaku Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do podduszenia Sposób przygotowania: Fasolę Jaś
Wanilia i KardamonKto ma warzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj
Rozpustne gotowanieOd jakiegoś czasu mam większa ochotę na drób. Zostały mi dwie pałki kurczaka. Z drugiej strony nie miałam ochoty na ziemniaki, więc stwierdziłam, że użyję ryż
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMoże nie mówię o tym wiele, ale myślę, że z tego, w jaki sposób gotuję, jakich składników używam i jak cenię sobie zdrowie i zdrowe odżywianie
Analiza SmakuNajlepszy sos bolognese, jaki do tej pory jadłam. Sos jest bardzo sycący i łatwy do przygotowania. Sos bolognese jest bogaty w smaku, a podany na obiad
Gotuj w domuPieczone pulpety drobiowe są mega łatwe , brudzą jedną miskę, zero pryskającego gorącego tłuszczu, łatwo się mrożą i są bardzo uniwersalne . Mówiąc uniwersalne, mam na myśli, że
Słodkie GotowanieCo to oberiba pewnie wie tylko rodowity Ślązak. Więc już wyjaśniam. Otóż oberiba to po śląsku kalarepa. Samo słowo zostało zapożyczone z języka niemieckiego, ale musiało
wiecejwarzyw.plWracam do was z kolejnym przetestowanym przepisem w moim nowym wolnowarze. Tym razem na życzenie córki poszło chilli con carne. Powiem wam, że wolnowar to genialne
Bernika - moj kulinarny pamietnikOkazuje się, że starty na tarce kalafior znakomicie zastępuje gotowany ryż. Sprawdzi się szczególnie dla osób na dietach niskowęglowodanowych, paleo czy pilnujących indeksu glikemicznego. Podzielonego
cool and minty"Co jest?". "Jak to co? Obiad chcę!" Tym razem będzie szybko, łatwo i bardzo smacznie, a przy tym jarsko. Właśnie, bo czym się różni jarosz od
W kuchni Karmel-itkiklasyczne danie kuchni wolskiej pochodzi z rejonu Apulii. Tą potrawę przygotowuję się z smażonym bakłażanem, przekładana posypką z parmezanu i sosem pomidorowym a na koniec piecze. Warto wypróbować ten włoski klasyk! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep(...)koszyka Deska Gąska Adrianna – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Arabela – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zapiekanka z warzywami i serem haloumi – fasolka po bretońsku – wołowina duszona w ciemnym piwie – boeuf bourguignon – gulasz wołowy z czerwonym winem – Boeuf Strogonow
nietylkopasta.plPoliczki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę
Bernika - moj kulinarny pamietnikPodróż w świat wyobraźni. Siedząc z ulubioną książką, odpływam w siną dal, unoszę się ponad chmury i pokonuję lata wstecz, setki i tysiące kilometrów, by móc
W kuchni Karmel-itki