Buraczkowe risotto z chrupiącą szynką

Buraczkowe risotto z chrupiącą szynką

Buraczkowe risotto z chrupiącą szynką

Bezapelacyjnie miano królowej jesieni należy do dyni, ale należy pamiętać, że o tej porze roku na straganach rządzą również- jakże cenne dla Naszego organizmu- późne buraki! :) To proste danie w postaci risotto jest nie tylko bardzo smaczne, ale również dodatkowo zachęca Nas do jedzenia swoim wyjątkowo niesamowitym kolorem :) Dodatek chrupiącej szynki fajnie przełamuje słodycz buraka i sprawia, że potrawa nabiera bardziej wytrawnego charakteru, ale oczywiście nie zaszkodzi również i odrobina startego parmezanu- jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.