dania z piersi kurczaka - 7013 przepisów (strona:368/468)

Pędy bambusa, grzyby shitake i... Zobacz przepisy na typowego "chińczyka" z ryżem 175

umami. A jak przygotować typowe danie chińskie z ryżem? Sposobów jest wiele. My przedstawimy Ci te najlepsze. Gdy mówimy o typowym „chińczyku” z ryżem, mamy na myśli głównie dania kuchni kantońskiej. Bo to właśnie w tym regionie Państwa Środka dominują potrawy powstające z drobno posiekanych składników, podsmażanych szybko w woku. I to właśnie wok – głęboka patelnia, najczęściej(...)smaku. Co do ryżu? Wersji typowych chińskich potrawek jest bardzo wiele – każdy kucharz ma swój własny przepis. Oto kilka kompozycji, które mogą trafić do woka. Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka, seler chiński, marchewka, czosnek, grzyby shitake – podsmażyć wszystko na oleju arachidowym, dodać sos sojowy, łyżeczkę skrobi kukurydzianej zmieszanej z 2 łyżkami wody, biały mielony pieprz oraz sól. Podawaj

Kuchcik gotuje
Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa 110

Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa Kiełbasa ” Kaszubska ” to jedna z lepszych kiełbas kanapkowych , jakie poczyniłam . Dlaczego ? Po prosu jest pyszna , soczysta

Ogrodnik w podróży
Chickenrollki 162

Tą grillową przekąskę robiłem już dziesiątki razy, zawsze jednak na pytanie co robię albo co będzie mówiłem pełną nazwę czyli "kurczak zawijany w plastry ... ". Od dziś

Mechanik w kuchni
Chińszczyzna z kurczakiem, mango i zieloną fasolką szparagową 218

kurczak albo owoce morza? Warzywa- papryka, cebulka, kalafior? Orzechy? Kombinujemy dokładnie jak chcemy aby uzyskać nasze ulubione chińskie o idealnym smaku. Warto próbować! :)  Składniki: 300 gram piersi z kurczaka* cebula dymka** pół mango  100 gram zielonej fasolki szparagowej papryka jedna, mała papryczka chilli  2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego(...)gram makaronu sojowego olej sezamowy Do Woka wlewamy kilka łyżek oleju sezamowego. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, czosnek i imbir. Smażymy przez chwilę, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka i kurczaka w kostkę lub paski. Od razu po chwili dodajemy, pokrojoną na pół i pozbawioną końcówek, fasolkę szparagową. Paprykę kroimy w paski i również wrzucamy do Woka. Całość smażymy na dość

Mango Papaja
Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem 192

małe cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, 3 łyżki kukurydzy, 3 szklanki wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka sosu sojowego, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 1 pierś z kurczaka. Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić. Kaszę namoczyć ok. 1 godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć(...)następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple ok. 1 godz. Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kaszę wymieszać z sosem sojowym, natką pietruszki i podawać z kurczakiem. Może i długo trwa przygotowanie kaszy, ale warto bo danie bardzo zdrowe

Moniki Smakołyki
Śledzie w curry 127

Ten przepis sprawdzi się praktycznie na każdej domowej imprezie w karnawale. Zabieramy się zatem za śledzie w curry. Na koniec roku, a tuż przed karnawałem postanowiłem

Kuchennyviral.pl
Proste czerwone curry z kurczaka 189

Proste czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie

Cztery Fajery
Proste czerwone curry z kurczaka 150

Proste czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 198

kurczaka nadziane serem i wędliną, to idealna propozycja obiadowa na weekend. Takie danie sprawdzi się również w przypadku niespodziewanych gości lub organizacji małego przyjęcia. Do takich roladek z kurczaka pasują najróżniejsze surówki. Możecie je podać w towarzystwie ziemniaków, frytek czy innych dodatków. Spróbujcie. Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 2016-04-23 11:09:20 Write(...)Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 2 większe piersi z kurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab) 4 plasterki żółtego sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta

Słodkie okruszki
Łatwe czerwone curry z kurczaka 166

Łatwe czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kalafior nadziewany mięsem mielonym 231

Mój ulubiony przepis na szybki, zdrowy i smaczny obiad - czyli pora na kalafiora ;) SKŁADNIKI kalafior 500g mielonego mięsa wieprzowego + ulubione przyprawy np sól czosnkowa, szczypta gałki

zielonacukinka
Kurczak w sezamie i ryż jaśminowym z marchewką i groszkiem 193

dlatego idealnie łączy się z mięsem drobiowym. (3 porcje) Kurczak: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka (użyłam z czosnkiem) 2 łyżki sezamu (z Lidla ) Ryż: 120-130g ryżu jaśminowego (z Lidla )  1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem (*) Dodatkowo: masło do smażenia  sól Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.  Mięso obtoczyć w przyprawach(...)dodać ryż i wymieszać. (Można doprawić. U mnie nie było takiej potrzeby.) (*) Jeśli chcemy posiadać żywe i apetyczne kolory marchewki z groszkiem - najlepiej nie używać tych warzyw z puszki. Danie przygotowałam z produktów Lidla - Lidl azjatycki .  Deska widoczna na zdjęciu pochodzi z pracowni rzeźbiarskiej "Graciarnia

Di gotuje
Butter chicken 185

kremowe czerwone curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy spora szczypta soli na sos: 2 łyżki masła(...)kardamon i chilli. Całość podsmażyć około 2 minuty. Wlać zmiksowane pomidory, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut. Dodać śmietanę i doprawić solą. Wrzucić kawałki kurczaka i pogotować go w sosie przez około 10 minut. Danie podawać posypane świeżą kolendrą

wyzwania kuchenne
Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini 132

chrupiąca, a środek pozostaje soczysty i miękki. Według nas to najlepszy kurczak jakiego zrobiliśmy ( oprócz najpyszniejszego na świecie i najbardziej popularnego na naszym blogu kurczaka nadziewanego wątróbką ). Nie jest to tylko nasze zdanie, ale również gości, którym podaliśmy kurczaka w marynacie zielonej bogini na obiad. Składniki: Cały kurczak Sól i pieprz Marynata Pęczek bazylii Pęczek pietruszki Pęczek szczypioru wraz(...)anchois (opcjonalnie) 1 litr maślanki Przygotowanie: Krok 1 Umyj zioła i zmiksuj w mikserze razem z czosnkiem i anchois. Dolej maślankę i jeszcze przez chwilę miksuj. Krok 2 Połóż kurczaka piersiami na desce. Wbij ostry nóż w kręgosłup i rozkrój tuszkę wzdłuż kręgosłupa. Nie przecinaj mostka. Rozłóż kurczaka piersiami do góry , włóż do szerokiego naczynia i zalej marynatą

Niedzielny kucharz
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 139

zwana kurczakiem po polsku, jest dość łatwa do przyrządzenia i niedroga. Wygląda imponująco i ma wielu amatorów. Skorzystajcie z tej lekcji, a będziecie mogli to klasyczne danie włączyć do swojego repertuaru. SKŁADNIKI: kurczak  zagrodowy około 2 kg 1- 2 łyżki czerwonej papryki wędzonej mielonej 4 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka miodu 4 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami(...)koperek, bułkę tartą (ew.), szczyptę cukru, sól i pieprz. Ucieramy na gładką masę. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z nadzieniem. Kurczaka układamy na desce grzbietem do dołu, mocno uciskamy pierś dłonią, żeby kurczak  nieco się spłaszczył. Chwytamy za nogi, lekko unosimy i przez rozcięcie w dole brzucha wkładamy do środka farsz. Delikatnie potrząsamy tuszką

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania