składniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa do
Mix smakuśroda była pozbawiona kręgosłupa- wszystko co zaplanowane i rutynowe rozsypało się w drobny mak. A skoro nie dało się z niej nic sensownego wydobyć, nie pozostało nić innego jak dać się jej prowadzić. W niezaplanowanej przerwie kupić plecak, będący zapowiedzią letnich wojaży, i wypić pierwszą mrożoną kawę w sezonie. W kolejnej przerwie pogawędzić z konQbkiem, który musiał ze mną jechać(...)zdobią nasz ogród. Zobaczcie jaki ładny: FARFALLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KWIATAMI SZCZYPIORKU 1/2 średniej młodej cukinii 1 średni ziemniak 250 g kolorowego makaronu farfalle ok. 10 połówek suszonych pomidorów w oleju 100g krojonej w plasterki szynki szwarcwaldzkiej sól do smaku garść kwiatów szczypiorku Ziemniaka obieramy i kroimy na bardzo cienkie plasterki (raczej mniej niż
les mirabellesDuszona karkówka z kruchą marchewką to eksperyment. Miałam kotlety z karkówki z kością i miałam ogromną ochotę na coś chrupiącego. W przepisie Kurczak z makaronem i
Magiczny GarnekByć może jednak ciekawszą zaletą jest to, że smaki dania przenikają się w ten sposób mocniej niż gdyby miało to nastąpić dopiero na talerzu? Być może. Fajne jest też to, że taką potrawę można przygotowywać wielokrotnie, wymieniając za każdym razem któryś ze składników. Inny rodzaj mięsa, inny sos, makaron zamiast ziemniaków... Ale to oczywiście później - na początek pyszny
zadanie-gotowaniemnie jeden dla rodziny. To danie zajmie nam około 10 minut. Szybko możemy zrobić orientalny przysmak Składniki: 2 porcje 200g mieszanki owoców morza 1/2 papryczki chilli drobno pokrojonej 3 ząbki czosnku drobno posiekanego sok z całej limonki kilka łyżek sosu słodkiej chilli jedna porcja makaronu ryżowego tj.50 g Sposób: Wstawiamy makaron ,gotujemy wedle
Viola cooks with passionśmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się idealnie: woda, pełnoziarnisty ryż włoski, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, mączka chleba świętojańskiego, sól. Śmietanka ma delikatny, "mleczny", tłusty smak. Jest bardzo smaczna i bardzo gęsta, wręcz nie da się jej normalnie wylać z kartonika a trzeba go troszkę
Zdrowie na języku :Pskórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki ) i można już podawać na kolację , śniadanie
Ogrodnik w podróżyDzisiaj mam dla Was propozycję na wegetariański obiad. Cannelloni przygotowane w ten sposób jest niezwykle smaczne i sycące. Obiad przygotujecie dosyć szybko i co ważne, danie
Smakołyki Asikilka ogólnie dostępnych składników pozwoliły stworzyć pyszne obiadowe danie. Składniki: 200g m akaronu 1/2 brokuła 3 parówki z szynki 200g pieczarek 2 cebule 1 łyżka oleju sól pieprz curry 200ml słodkiej śmietanki 18% garść startego żółtego sera Wykonanie: Brokuła oczyszczamy, gotujemy w lekko osolonej wodzie 5 minut. Makaron gotujemy al dente. Na oleju podsmażamy posiekane cebule, dodając
Walijskie PichcenieHarira to charakterystyczna marokańska zupa, mam nadzieję, że niedługo spróbuję jej sama :). Bardzo rozgrzewa, dzięki przyprawom i roślinom strączkowym i syci. Któregoś dnia zobaczyłam w
Corner With RecipesPrzyznam się szczerze że nigdy tej potrawy w oryginale nie jadłam, zrobiłam ją jako wypadkową kilku przeczytanych przepisów, zachęcona opisami jakie to pyszne danie. Faktycznie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejna propozycja na prostą sałatkę.Tym razem z wędzonym łososiem ( może być też wędzona makrela ). Składniki:-3 wędzone brzuszki z łososia-10
Maminek kulinarnyPrzepyszne połączenie cukinii i mięsa mielonego, idealne na przygotowanie szybkiego obiaduSkładniki:0,5 kg mięsa mielonego z łopatki1 kg cukinii2 szklanki makaronu rurki2 ząbki czosnkupo łyżeczce
Z Majeczką w kuchniteż używamy dość często do np. gotowania makaronów. Natomiast garnek największy jest o pojemności 6,6 litra jak na razie używamy go najmniej do np. przygotowania zup, ale na pewno będzie się świetnie sprawdzał na przygotowywanie posiłków dla większej ilości osób. Garnki bardzo dobrze się spisują, dania są długo ciepłe. Jest to dobry patent
cookpl