Zdrowo zmiksowanych znajdziemy dania wegetariańskie, wegańskie, ale też mięsne, świeżo wyciskane soki, oprócz tego koktajle i desery. Całkiem smacznie, trochę za delikatnie przyprawione (jak dla mnie). Lokal znajduje się przy ul. Fircowskiego 3 (wejście od strony 3 maja, kiedyś była tu naleśnikarnia). Ceny: średnie i umiarkowane. W weekend lepiej zarezerwować. Makaron orkiszowy z pieczoną
Qlinarnie i Qlinarnieszybkie danie.Produkty do stworzenia tego dania zawsze mamy pod ręką. 1 op.makaronu świderki 1 puszka pomidorów 1 papryczka chilli 0.5 op .zielonego groszku mrożonego-blanszujemy 1-2 łyżeczek bazylii kilka plasterków boczku wędzonego 1 łyżeczka oregano sól morska firmy prymat(może być inna) pieprz natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Makaron gotujemy al dente w osolonej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisporą ilością mielonych ziaren kolendry - ja dałam ok 1 łyżeczki, garam masalą, słodką papryką i pieprzem. Dodajemy ziele angielskie. Do gotującej masy pomidorowej wrzucamy nasze mini pulpeciki - przykrywamy i chwilę dusimy od czasu do czasu mieszając (ok 10 minut). Ponownie przyprawiamy w razie potrzemy. Podajemy z dowolnymi dodatkami - doskonale smakuje jako sos do makaronu ale z kus kusem lub ryżem
sierotka maRysia w kuchniktórych zagra główną rolę. Tym daniem zainspirowała mnie Kamila, która przygotowała je z serkiem topionym-ja zastąpiłam go gorgonzolą - było pysznie. SKŁADNIKI: 200g. rozdrobionego szpinaku(mrożonka) 100g. gorgonzoli 200 g. filetu z kurczaka 3 ząbki czosnku 150g. kwaśnej śmietany (jogurt naturalny) łyżeczka drobnych suszonych pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz, vegeta makaron (u mnie świderki) WYKONANIE: makaron gotujemy
Kuchnia Beatyduszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie rozgotowania warzywek. Dobierzcie zatem czas duszenia, do swoich upodobań. U nas, nie ukrywam, leczo jest zwykle z makaronem. U męża w domu jadło się je z chlebem. A Wy jak jadacie leczo? Drukuj Leczo z papryki i cukinii do słoika window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4 papryki czerwone(...)dodajemy zioła prowansalskie. Pakujemy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/leczo-papryki-cukinii-sloika/ BosowKuchni Artykuł Leczo z papryki i cukinii do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBardzo zdrowa, lekka i sycąca sałatka z komosy ryżowej (quinoa). Komosę naprawdę warto właczyć do diety, ponieważ jest przede wszystkim żródłem wysokiej jakości białka roślinnego i
kuchnia doskiblogu, więc robiłem je w połowie listopada. Zastanawiałem się, czy zrobić jeszcze raz makaron i zmienić nadzienie czy spróbować z porem. Postawiłem na to drugie rozwiązanie, a z makaronu zrobię za jakiś czas :) Na pewno będzie ładniej wyglądał niż ten z początków bloga :D Do nadzienia wykorzystałem to, co akurat miałem w lodówce :) Możecie poeksperymentować i nie trzymać się kurczowo(...)talerz, posypujemy łyżką parmezanu i na wierzch kładziemy kiełki brokułu. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Przypominam również o konkursie Gotuj z Cook'd. Róbcie dania inspirowane moimi przepisami i wrzucajcie swoje zdjęcia pod danym postem, dotyczy to wszystkich postów na blogu, nie tylko ostatnich
Parowar FacetaChyba każdy z nas lubi rosół. Jest dobry na chorobę, złe samopoczucie czy po prostu gorszy dzień :). Rosół wegetariański to mówiąc prościej rosół bez dodatku mięsna
greengoodiesfareast-language:EN-US;} Danie jest bardziej sycące, gdy dodamy do niego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i solą. Składniki na około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego 1 filiżanka ugotowanego białego ryżu
Qlinarnie i Qlinarniesproszkowanym imbirem (łyżeczka dla dania aromatycznego, 2 łyżeczki dla pikantnego, 3 i więcej dla amatorów ognia w ustach ;)). Mieszamy i podlewany troszeczkę wodą, przykrywamy pokrywką. Teraz przygotowujemy pozostałą część obiadu - u nas jest to wyciąganie ziemniaków z piekarnika (tak, tak, znowu, uwielbiamy ziemniaki z piekarnika!) ale równie dobrze może to być odsączanie makaronu lub wykładanie kaszy/ryżu, dynia
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKolejny przepis z kaszanką w roli głównej, którą serwuję u mnie w domu od czasu do czasu. Może być to pomysł na obiad albo gorącą kolację
Walijskie Pichcenieprzyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje
Pasja Smakuprzygotowane z wołowiny. Moje dzisiejsze danie to miks kuchni chorwackiej i włoskiej. Nie mogłam się zdecydować, czy chcę zjeść spaghetti z klopsikami, czy cevapcici. Połączyłam te dwa dania w jedno i wyszło pysznie! Składniki: 0,5 kg dobrej mielonej wołowiny (u mnie oprócz wołowiny jest dodatek mięsa z indyka, które chciałam wykorzystać) 2 czerwone cebule(...)gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos wlać do żaroodpornego naczynia. Ułożyć w sosie kotleciki i zapiec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z makaronem i świeżo startym parmezanem
Kulinarne Inspiracjeoryginalne i mało efektowne danie, ale za to ryżanka to bardzo dobra zupa na wszelkie problemy żołądkowe. Jak wiemy jesień to taka pora roku, w której bardzo łatwo jest o jakaś infekcję w tym także o problemy żołądkowe. Ryżanka jest bardzo podobna do rosołu, z tym tylko że do bulionu dodajemy ryż zamiast makaronu :) Z całą pewnością znajdziecie tyle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przygotowując jakąś potrawę czy danie zazwyczaj sięgamy po ulubione, sprawdzone wcześniej produkty. Też tak mam ten sam groszek, ta sama kukurydza czy majonez. Przygotowując sałatkę miałam okazję użyć mieszanki groszek-kukurydza z firmy Jamar i miło się zaskoczyłam. Smak i konsystencja, chrupkość bez zarzutu. Idealnie wpasowały się w moją sałatkę. Składniki: 2sztuki makaronu z „zupek chińskich” 1 puszka
W garach u Gosi