Te pierogi są przepyszne! Bardzo ciekawie wyglądają w tej zielonej odsłonie. Smak szpinakowych pierogów idealnie łączy się z nadzieniem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym. Koniecznie
Passions hobbies lifeW prawdzie powietrze już ostre i jesienne, ale skoro między chmurami przebijają się słoneczne promienie, to trzeba to wykorzystać :-) My jedziemy zaraz do lasu, pospacerować, bo
Czary - gary w kuchniWymyśliłam sobie serię zdrowych i lekkich obiadów, które będę tu pokazywać. Od jakiegoś czasu podstawą moich obiadów jest duża porcja gotowanych warzyw i kawałek mięsa. Zwykle
Cakes By Kejtzajmuje dużo czasu.Naprawdę warto! Składniki: ok 500g fasolki szparagowej 2 duże pomidory lub pomidory koktajlowe podwójna pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa sól,pieprz,czosnek Pierś z kurczaka lekko rozbić,przyprawić 2 ząbkami czosnku,solą,pieprzem i przyprawą do gyrosa.Najlepiej zrobić to rano,ale jeśli nie mamy czasu nie szkodzi.Rozgrzać patelnię,najlepiej grillową i smażyć na niej(...)większe kawałki,dodać pokrojone usmażone mięsko oraz fasolkę szparagową.Całość dokładnie wymieszać,ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Do tego dania pasują również frytki
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: (na 12 porcji) 12 pomidorów średniej bądź dużej wielkości 1/2 bądź 3/4 szklanki kaszy typu pęczak- w zależności od wielkości pomidorów 1/2 bądź 3/4 szklanki
KreatywnePinyOstatnio trudno mi jest zabrać się do pisania. Do tego świętojańskie cuda-wianki też jakoś wybiły mnie z rytmu. Dlatego dzisiaj w klimacie "afrodyzjakowym" czyli z
Pełny talerzSobota, 21.03.15, godz. 14:04. "Sobota dzień kąpieli" żartowała moja babcia, gdy lata temu wybierałem się na zaloty do ówczesnej narzeczonej. Mawiała, że w soboty na
BaRepasDecyzję co dziś na obiad właściwie podjął mój P., gdy przeglądaliśmy ciekawe przepisy jak ze światowych restauracji. Ja troszkę zmieniłam przepis, gdyż nie miałam świeżej mięty
dom-agi.plpodobno był bardzo smaczny, podany z drobnymi kluseczkami francuskimi i ku mojemu zdziwieniu z gotowaną mini marchewką -dzieci ( z dziecięcej karty ) dostały ,, carewicza,, - czyli po prostu frytki i kawałki kurczaka z grilla -córka zamówiła wareniki ( z serem i ziemniakami) - czyli po prostu ruskie pierogi i tu kucharz poległ - pierogi były na 100 % kupne - moje zamówienie to solianka i pielmieni(...)smaczne, sala dobrze klimatyzowana i obsługa miła. Po atrakcjach nad Odrą wróciliśmy taksówkami ( bo akurat wolnej na 5 osób nie było ) do domu ( inaczej się na Potulicką nie da . Wszyscy zaliczyli prysznic i poupychali się gdzie sie dało w pozycji leżącej. Dzieci przysnęły . Zupełnie miły dzień tyle , że za gorąco
Buniabaje w kuchniZupa botwinka kojarzy się z wiosną i jest to typowo sezonowa zupa. Pamiętam, że w dzieciństwie za nią nie przepadałam, gdyż przeszkadzały mi pływające w niej
Kuchnia MagdaLenySkładniki (na 1 porcję) - pół marchewki (ok. 52 g), - pół krótkiego ogórka (ok. 55 g), - pół małego pomidora (ok. 50 g), - 1/4 awokado (ok. 36 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachKapusta kiszona bogata w wit. C, doskonale wzmacnia odporność i oczyszcza. W dobrym towarzystwie stwarza doskonale smakujący bigosik! Każdy w swoim domu na pewno posmakował go
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj zajadamy się zupą ogórkową wprost z tradycyjnego przepisu mojej mamy. Osobiście uwielbiam zupę ogórkową za jej kwaskowaty smak. SKŁADNIKI (na duży garnek, porcja na
Passions hobbies lifeDawno, dawno temu na blogu był post dla mięsożerców. Ostatnio przeważały desery, czas się więc zrehabilitować. Natłok śniadaniowo-deserowych inspiracji postanowiłam spisać i realizować je
W poszukiwaniu inspiracjiSmak krupniku towarzyszył mi nieodmienne przez całe dzieciństwo. Pierwsze objawy choroby (a chorowałam dość często) były wyznacznikiem menu najbliższych dni dla mojej mamy. Gdy tylko
W poszukiwaniu inspiracji