Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo pysznym, łatwym i sycącym :) Mowa o pizzy calzone, która charakteryzuje się oryginalnym kształtem pieroga. Ja przygotowuje
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDania jednogarnkowe są bardzo wygodne przede wszystkim ze względu na ilość naczyń po obiedzie. Lubie eksperymenty w kuchni, moi domownicy może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na obiad. Gdy zaczęłam gotować i zapach uniósł się po domu wszyscy zaczęli zaglądać do kuchni co tak ładnie pachnie. Wieprzowina po tajsku nie jest wymyślnie skomplikowanym daniem(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/wieprzowina-tajsku/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('c1aec02fa56c10e56edb1ee6654bd096').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: kurczak po tajsku kurczak po tajsku wieprzowina po tajsku The post Wieprzowina po tajsku appeared first
dom-agi.plrzeczywiście zadziałał;) . Przyglądaliśmy się ziołom we wszystkich fazach rozwoju (trwa ok. 36 dni) od nasionek po doniczki gotowe do podróży w świat. Skubaliśmy przy tym wszystko co się da i był to cudowny przedsmak tego, co czekało na nas później! Zwiedziliśmy sialnię, kiełkowalnię, by na końcu trafić do miejsca kulminacyjnego, skąd nikt nie miał ochoty wyjść - do tonącej(...)lody waniliowo-rozmarynowe z białym kremem z octu balsamicznego (czemu wszystko co najlepsze znika tak szybko?!). Mylicie się sądząc, że to już koniec. Otóż nie. Nadszedł czas na kurczaka ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli - ponownie przygotowanego metodą sous vide i nieprzyzwoicie wręcz delikatnego - och i ach po prostu! Uczta, prawdziwa! A skoro uczta, to musi być
KUCHARNIAZapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym... Miękkie świderki makaronowe zalane śmietanowym sosem. Do tego podsmażona cebula i szynka. A całość oprószona mozzarellą. Pyszne i proste danie! Składniki: 350 g makaronu świderki (u mnie pszenny i pełnoziarnisty); 2 duże cebule; 250 g szynki (u mnie drobiowa); 250 ml śmietany o zawartości tłuszczu(...)zapiekać przez około 10 minut tj. aż ser się całkowicie rozpuści. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Szynkę można zastąpić filetem z kurczaka a mozzarellę startym żółtym serem. Śmietanę kremówkę można zastąpić śmietanką UHT (taką do kawy) o zawartości tłusczu 12 lub 18%. Do zapiekanki można dodać podsmażone pieczarki, a wierzch polać ketchupem. Można
Gospodyni MiejskaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchenkroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową. Pieczarki idealnie się nadają do eksperymentowania w kuchni. Przepis na pieczarki smażone, składniki(...)mocnym ogniu bez przykrycia, nie dopuszczamy do wydzielenia soku podczas smażenia, a doprawiamy pieczarki solą i pieprzem dopiero po usmażeniu! Pieczarki smażone to idealny dodatek do obiadu np. do kurczaka Caprese lub do placków ziemniaczanych. The post Pieczarki smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięselera, bez których ciężko by mi było odpowiednio doprawić zupę. Jeśli macie ochotę na bulion drobiowo-warzywny wystarczy do podanych proporcji dodać niedużą pierś z kurczaka. Składniki na bulion warzywny: łyżeczka oleju rzepakowego 1 średnia cebula 1,2 litra wody 1 pietruszka 1 średni seler lub pół dużego 4 marchewki 1 por (biała część(...)przez gęste sito. Warzywa można zużyć do zrobienia sałatki jarzynowej, lub pokroić w duże kawałki, podsmażyć na maśle, doprawić solą, cukrem, ziołami i podać jako dodatek do drugiego dania
Rozpustne gotowanieUwielbiam pasztety , mogła bym jeść je codziennie w każdej postaci , z wieloma dodatkami , czy drobiowy , czy wieprzowy , każdy jest pyszny i wart swego
Mój Smakmiałam na dziś w planach i postanowiłam zaprosić Was na "night baking". Upieczmy coś razem. Proponuję cytrynową babkę z tymiankowym lukrem, ale nie nalegam. To może być cokolwiek. Byle dało nam szansę pocelebrować tę wieczorną ciszę i spokój. Bo przy czym nie zasypia się lepiej, jak nie przy aromacie świeżego ciasta? Zacznijmy od tego, że w naszym ogrodzie ciężko jest(...)dotychczasowe przepisy z tymiankową nutą: Na słodko: szortbredy z tymiankiem cytrynowym kruche ciastka z tymiankiem, czekoladą i solą morską staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem Na wytrawnie: pomarańczowo-tymiankowy kurczak cytrynowo-tymiankowy kurczak ziołowa zapiekanka ziemniaczana A dziś zaproponuję przepis, w którym tymianek kryje się w lukrze. To moja wersja przepisu znalezionego na kwestii smaku - babka jest ta sama, lukier
les mirabellesZawsze się staram, żeby danie na talerzu wyglądało interesująco. W końcu jemy również oczami. A im ładniej danie się prezentuje, tym bardziej zachęca do zjedzenia. Przyszła pora na risotto. Od czasu, kiedy to ja odpowiadam za kuchnię, znacznie wzrosła ilość spożywanego ryżu, makaronów, czy wszelkiego rodzaju kasz. Risotto, jest jedną z tradycyjnych włoskich potraw. Zwykle przyrządza się(...)przygotowując w ten sposób marynatę. Do przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczki z indyka, dokładnie obtaczamy je w zalewie i chowamy do lodówki. Zamiast polędwiczki z indyka można użyć polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, lub dostępnych już chyba w większości sklepów mięsnych tzw. gulaszowego z indyka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię dodając szczyptę
Jacob Tasteseksperymentowania, nie jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie robiłam i nie planuję. Warzywo to coraz popularniejsze w Polsce i chętnie używane do przygotowywania różnych dań, często do faszerowania podobnie jak papryka. Najsmaczniejsze są małe cukinie, znacznie bardziej chrupiące i idealne do jedzenia nawet na surowo. Jeśli nie jesteście przekonani to tego warzywa, dzisiejsza inspiracja jest(...)cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką
Moja smaczna kuchniaDzieeeeeń Dobry moi Kochani! Wiem, że mnie nie było tutaj prawie dwa miesiące, ale jak wcześniej pisałam najpierw były przygotowania ślubne, potem ślub i wesele
TrufelkowoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do
Marta GotujeChoć jesieni nie lubię, to niestety matki natury nie oszukam... Trzeba więc zrobić coś aby umilić sobie jesienne popołudnia więc ... oczywiście ląduje w kuchni :) Dziś mam
dlaSmaQ