Bardzo fajne danie, które moja córka przyrządzała w szkole kulinarnej Little Chef, gdy były zajęcia z kuchni meksykańskiej. Musiałam trochę zmienić przepis, ponieważ nie miałam kaszy bulgur, papryczki chili i pistacji, ale wyszło coś naprawdę wspaniałego! Całą robotę robi tu kiszona cytryna, którą zresztą ukisiła kiedyś moja mama - dostałam od niej słoiczek i wykorzystałam w pilaffie(...)kiszonej cytryny 1 garść mieszanki orzechów posiekanych 50 gramów posiekanych suszonych moreli 400 ml rosołu 150 gramów kaszy jaglanej 1/2 łyżeczki ziela angielskiego ubitego w moździerzu 2 piersi z kurczaka pokrojonego w kostkę 150 ml jogurtu naturalnego sól pieprz W garnku na oliwie smażymy kawałki kurczaka na złoto i odstawiamy na bok W tym samym garnku smażymy cebulę aż będzie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejny sympatyczny dzień; Pablo po niemal dwóch tygodniach w przedszkolu, a tu już dzwonią, że znowu chory. Tym razem blady, z bolącym brzuszkiem i ogólnie nie
BaRepasaluminium, jest ciężka wagowo. Dno patelni posiada charakterystyczne rowki, które umożliwiają ściekanie wytopionego tłuszczu, dzięki czemu potrawy są zdrowsze i mniej kaloryczne. Te same rowki nadają potrawie wygląd dania z grilla. Tylko nie popełnijcie mojego błędu. Byłam tak zaaferowana tym, że do patelni nic nie przywiera, że od razu uniosłam ją nad palnik i sprawdzałam czy hamburgery(...)myślałam jakie potrawy powinnam przygotować, aby wszechstronnie ją przetestować. Chciałam się przekonać, czy rzeczywiście można smażyc bez tłuszczu. Tak, jak najbardziej można smażyc bez tłuszczu. Postanowiłam ugrillować hamburgery z kurczaka i indyka, więc mięsko dość chude. Patelnia doskonale sobie z nimi poradziła. Grillowalam również bez tłuszczu grube na palec kotlety z karkówki w ostrej marynacie. (niestety zdjęcia brak) Grillowaniu poddałam
Mia Cucina Sofietamarynuję, by poza sezonem cieszyć się ich smakiem. Dziś proponuję Wam pałki drobiowe z dodatkiem szparagów, bobu i zielonego groszku. Mówię Wam palce lizać! Składniki: 1 kg pałek z kurczaka pęczek szparagów zielonych duża garść bobu puszka groszku lub szklanka groszku świeżego zielonego papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól pieprz zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku olej koperek świeży(...)Szparagi osączamy, bób obieramy ze skórki. Groszek osączamy z zalewy, jeśli używamy świeżego to płuczemy. *Po 55 minutach do pałek dokładamy warzywa, podpiekamy jeszcze razem ok 10 minut.Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem
Z Majeczką w kuchnirąk), jajko, rozczyn, roztopione i ostudzone masło. Ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy na godzinę. Piekarnik nastawiamy na 190*C - 200*C Mając tyle czasu możemy zrobić dwa nadzienia. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na oliwie przyprawiając curry, nieco papryki ostrej, pieprz. Dodajemy drobno pokrojoną porę i suszone pomidory, odstawiamy z ognia , ścieramy żółty ser i gotowe Szpinak jeżeli jest(...)wycinamy duże kółka, nadziewamy nadzieniem, sklejamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem i dla ozdoby możemy podsypać pierożki suszonym koperkiem sezamem czy papryką. Widelcem warto zrobić jeszcze jakiś wzorek co sprawi ,że danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie. Tak przygotowane pierogi pieczemy do rumianych kolorów przez ok. 20 minut. Ze słoiczka do małego garnuszka wylewamy nasz sos uniwersalny, dodajemy drobno przeciśnięty czosnek
W Moim Magicznym Domuzioła i oleje z prywatnych eko plantacji... czego chcieć więcej?! W składzie karm znaleźć można KURCZAKA I OWOCE MORZA. Dlaczego? To świetne źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kurczaki pochodzą z wolnego wybiegu, a ryby i kryl są wolne od zanieczyszczeń. JABŁKA I WARZYWA Z karmą psiak zjada średnio jedno jabłko, zawierające ok. 30 witamin, wiele minerałów(...)ekologiczny olej rzepakowy Receptura mistrza świata Kryl i małże nowozelandzkie Jedno jabłko dziennie Lokalne składniki Rodzinna produkcja Niska wilgotność Zero barwników i wzmacniaczy smaków Certyfikat ISO 22000 Wyprodukowane w Danii Do wyboru są 4 karmy: Dla szczeniaka i matki FREJA - bez zbóż i glutenu Dla psa dorosłego IDUN - bez kukurydzy, soi, pszenicy, ryżu Dla psa wrażliwego
CzarnawisienkaUwielbiam szybkie, syte dania. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem . Pysznie, szybko, idealnie. Zwłaszcza, gdy wrócicie zmęczeni ze wspaniałej wycieczki O wycieczce opowiem Wam już wkrótce A dziś zapraszam Was na pyszną zapiekankę. Spróbujcie Składniki: 1 bagietka 2 duże jajka 3-4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony(...)posiekany szczypiorek * można wzbogacić nasze nadzienie o dodatek innych ulubionych przypraw. Jeśli szukacie niedrogich przypraw dobrej jakości polecam Wam te (klik) . Warto **opcjonalnie można zastąpić np. drobno pokrojonym wędzonym kurczakiem itd. Przygotowanie: Bagietkę nacinamy i wydrążamy lekko środek (uważamy, aby nie przeciąć spodu). W miseczce roztrzepujemy widelcem jajka z solą i pieprzem (przyprawy w szczególności pieprz powinno być czuć). Następnie
Słodkie okruszkiSałatki z makaronem nie dość, że są pyszne, to na dodatek bardzo łatwo je przyrządzić. Wystarczy ugotować ulubiony makaron, dodać składniki na które mamy ochotę, przyprawić i pyszne danie gotowe. Miernikiem ich efektowności jest nie tylko smak, ale też kształt makaronu. Do sałatki użyłam włoskiego makaronu cappelletti. Te małe „kapelusiki” pochodzące z Emilii Romagni są dość popularne we Włoszech(...)Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 30 min Ingredients 500 g Cappellatti z prosciutto * 2 filety z kurczaka 1 średni brokuł 1 średni por 1 puszka kukurydzy 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 2-3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru sól Sos 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Wędrówki po kuchniTen przepis pochodzi z książki Jerozolima, pięknie wydanej i niezwykle smacznej pozycji, którą testuję już nie po raz pierwszy. Tym razem zachęcił mnie sos jogurtowy, nieco
nietylkopasta.plWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych placuszków z pieczarkami, szynką i serem. Proste i szybkie w przygotowaniu. Można je podać z sosem mięsnym, ketchupem lub
Sama słodycz i szczypta chiliWreszcie dzisiaj dopadłam się do" kompa " bo dzisiaj mam zasięg , a tam gdzie teraz przebywam internet nie " hasa ".Tak więc
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNa długi weekend mam dla Was propozycję na pyszną zupę cytrynową. Polecam ją przetestować bo na prawdę warto ! Ja jestem zakochana w jej smaku
dlaSmaQmleku. Mięso z wyjątkiem wątróbki i piersi z kurczaka wkładamy z warzywami do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy z pierwszej części przepisu. Jak mięso zacznie mięknąc, dodajemy pierś z kurczaka i gotujemy do całkowitej miękkości. Do gorącego wywaru dodajemy oczyszczoną wątróbkę, zostawiamy ją w wywarze, aż przestanie puszczać sok, po wbiciu widelca - będzie zaparzona. Mięso wyjmujemy i przepuszczamy przez maszynkę(...)ostygnięcia Notatki Jeśli nie masz kajzerki, zastąp ją 1/2 szklanki bułki tartej. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/przepis-na-pasztet/ MieszamWGarnku Artykuł Przepis na pasztet pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuużyjmy do marynowania mięsa keczupu pikantnego zamiast łagodnego. Żeby zaostrzyć smak potrawy, dodajmy do marynaty ostrej papryki. Jeśli zależy nam na czasie i nie chcemy zbyt długo czekać na danie z grilla, to pomyślmy o podpieczeniu podudzi w piekarniku i dopiero w takiej postaci dopieczmy je na grillu. Mięso zamarynowane w marynacie nadaje się też do przygotowania w domu(...)prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę nie trzeba nic więcej, żeby podać wspaniały obiad w ogrodzie na przykład z okazji urodzin czy w czasie majowej rozpusty kulinarnej. Podudzia z kurczaka w marynacie keczupowo-cebulowej Składniki na 2 porcje: 5 podudzi z kurczaka (ok. 650 g) ½ cebuli (73 g) 2 łyżki keczupu łagodnego (30 g) 1 łyżeczka miodu
KulinarneImpresje.plChoć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!