składniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa
Mix smakuPoszłam dzisiaj do sklepu z zamiarem kupienia kaczki (chciałam przygotować kaczkę po pekińsku), jednak dowiedziałam się, że "kaczka tylko na zamówienie".. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka
Tajskie smakiProponujemy ciekawe danie obiadowe, z wykorzystaniem naleśnikowych bułeczek (Pudding Yorkshire - według Marco Pierre White'a ). Składniki: -ok. 1 kg fileta z piersi indyka -woda, sól, pieprz, ząbek czosnku, wędzona papryka - 2-3 dkg masła Do wykonania bułeczek musimy zachować proporcje: -ważymy 3 rozbite jajka - u nas było to 16,5 dkg -ważymy tyle(...)wgłębień. Pieczemy 20 minut w temperaturze 185 st. C. Mięso kroimy w plastry. Bułeczki i indyka podajemy z dowolnym, ulubionym sosem i dowolną surówką. Smacznego! Za pomysł i smakowite danie dziękujemy Karince i Łukaszowi
Maminek kulinarnySzybkie w przygotowaniu, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, dobrze przyprawioną masą mięsną. To świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Pokrojona roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej także na zimno. Składniki: 850g fileta z indyka 5 łyżeczek przyprawy do mięs Natur Vegeta sól pieprz Farsz: 500g udźca z indyka 400g surowego boczku(...)czerwona cebula 2 ząbki czosnku 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta 1 łyżka sosu sojowego jasnego sok z 1/2 limonki Wykonanie: 1. Filet z indyka pociąć na 8 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. 2. Farsz: Koper włoski i kolendrę uprażyć na suchej patelni, wystudzić
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanki, sól morska 1 łyżeczka aby ryba nie puściła soku i nie była sucha to soli dopiero dać do panierki przed samym smażeniem, marynować w innych przyprawach bez soli, tak samo zrobić z sokiem cytrynowym, przed samym smażeniem dodać = dwa duże filety dorsza ze skórą, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić na dzwonki, układać
W Mojej Kuchni Lubięlodówki na min 5 dni. Przechowywać w lodówce do 1 miesiąca (śledzie muszą był cały czas zakryte marynatą). Smacznego! Składniki (na około 500 ml – w zależności od wielkości filetów) 5 filetów solonych ze śledzia (najlepiej matjasy solone), moczone przez noc 300 ml octu winnego 250 ml wody 50 ml whisky lub wody łyżeczka soli 120 g brązowego cukru muscovado(...)słoik jest dobrze wysterylizowany, to można przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy. Smacznego! - See more at: http://ziolowyzakatek.com.pl/marynowane-sledzie/#sthash.pDDjZVDN.dpuf Składniki (na około 500 ml – w zależności od wielkości filetów) 5 filetów solonych ze śledzia (najlepiej matjasy solone), moczone przez noc 300 ml octu winnego 250 ml wody 50 ml whisky lub wody łyżeczka soli 120 g brązowego cukru muscovado
CookYourself/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/szasz\u0142yki-z-grilla-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/szasz\u0142yki-z-grilla-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["200g fileta z kurczaka,\r","200g boczku,\r","200g pieczarek,\r","2 papryki,\r","marynata do kurczaka z grilla."],"name":"Szasz\u0142yki z grilla","recipeCategory":"dania mi\u0119sne, inne, na grilla, obiady","cookTime":"PT0H40M","prepTime":"PT0H40M","recipeInstructions":["Mi\u0119so pokroi\u0107(...)grilla,papryka,pieczarki,szasz\u0142yki,warzywa","totalTime":"PT1H20M"} Drukuj Szaszłyki z grilla Czas przygotowania: 40 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 40 minut/y Czas całkowity: 1 godzina, 20 minut/y Składniki: 200g fileta z kurczaka, 200g boczku, 200g pieczarek, 2 papryki, marynata do kurczaka z grilla. Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę o wymiarach ok 3x3x1,5cm. Marynować przez ok 30 minut. Boczek, pieczarki
Bardzo Gruby SmokRoladki z udźca indyka to szybkie i proste danie, idealne dla wszystkich tych, którzy lubią jeść mięso. Udziec indyka nie jest tak suchy jak filet, nie jest też w smaku tak specyficzny jak typowe białe mięso. Udźce przygotowałam z boczkiem, suszonymi śliwkami, śródziemnomorskimi przyprawami i suszonymi pomidorami. Boczek nawilżył mięso podczas pieczenia, a przyprawy nadały lekkiego i ciekawego
SMYKWKUCHNIpanierki * mała cebulka * pół łyżeczki ostrej papryki * odrobina świeżego, drobno posiekanego koperku * sól * olej do smażenia Wykonanie: Filety rybne przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ziemniaki ugotować, wystudzone przecisnąć przez praskę. Do miski dać rybę, ziemniaki, startą na tarce o drobnych oczkach cebulkę, koperek, sól, jajko, bułkę tartą i paprykę. Dokładnie wymieszać
Zrób to smacznieŚwieże śledzie smażone w cieście. Składniki na śledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki
NiePieprz.plKuchnia meksykańska jest jedną z naszych ulubionych i nic nie umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha! 4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej sól olej
Szefowa kuchniUwielbiam dania z makaronem. Można je jeść na na słodko a także podane na wytrawnie . Największa zaletą makaronów jest to, że dania z ich wykorzystaniem można przygotować na prawdę bardzo szybko. Jedną z ciekawszych potraw jakie udało mi się zrobić z tym produktem był makaron z sardynkami . Był przepyszny i aromatyczny. Ja jednak(...)osobiście uwielbiam jak makaron w czymś pływa- może to być sos, może być też przecier pomidorowy . Takie właśnie jest to danie. Makaron z bakłażanem i pysznym pomidorowym sosem. Przepyszne. Polecam Składniki: 50 dag przecieru pomidorowego 1 podwójny filet z kurczaka 2 bakłażany 50 dag pomidorków koktailowych 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki oliwy
Pobite gary Barbarydzisiaj ochotę. To było do przewidzenia, że zupa ogórkowa pojawi się kiedy nie mam pomysłu na pierwsze danie. Każdy wie jakim maniakiem tej zupy! jestem A teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna(...)cytryny. Naczynie z łososiem przykrywamy wiekiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy go przez 20-25 minut. A teraz czas na szpinak! W mojej zamrażarce był rozdrobniony szpinak, ale możemy dać świeże liście lub mrożone. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciskamy przez praskę czosnek, wrzucamy kawałki mrożonego szpinaku, dusimy około 10 minut. Całość doprawiamy solą
Kuchnia moimi oczamizupełnie nie znanych. Ja oczywiście nigdy nie przygotuję dań takich jak Oni ale choć część pomysłów mogę wdrożyć w mojej kuchni:) Dziś zapraszam na Curry z kurczakiem i warzywami. Danie przygotowuję oczywiście na mleczku kokosowym a mięso smażę na oleju kokosowym. Pysznie i zdrowo:) Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 20 dag mieszanki warzyw do WOKA
Gotowanie PatkiBardzo lekkie i danie. Czułam się najedzona. Ale nie przejedzona. Ziarenka fenkułu i sam fenkuł podkręciło trawienie. 5-6 płatów świeżego fileta z dorsza cytryna fenkuł cebula szalotka duża łyżka nasion fenkułu sól pieprz bazylia oliwa ocet balsamiczny biały krem mąka Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Połóż
AZgotuj!