Dziś coś dla mięsożerców - boczek pieczony w majeranku. Wersja najprostsza jaka może być, a zarazem bardzo smaczna. Boczek po upieczeniu jest aromatyczny, z zewnątrz przypieczony, a
Kuchcik gotuje115g) zobaczyłam jak smakuje moim dzieciom! Nie trzeba chyba przekonywać, że dzieci lubią pomidory, zupę pomidorową, itp. Moje lubią też suszone pomidory, dlatego często je dodaję do różnych dań, głównie obiadowych, ale i sałatek. I ku mojemu zaskoczeniu, zajada się nią też mój mąż. Sklepowa pasta była dobra, więc, uwaga, wygrzebałam z kosza opakowanie :D i na podstawie składu(...)oleju spod pomidorów. Do napęczniałych ziaren przekładamy suszone pomidory i około 3/4 oleju spod nich. Dodajemy cebulę, przyprawy i listki oberwane z gałązki bazylii (* jak nie masz świeżej to daj czubatą łyżeczkę suszonej). Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Jeśli jest potrzeba dodajemy resztę oleju. Gotową pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Jak wspomniałam - można zapasteryzować. Pasta
Kolorowy Przepisownik400 g polędwiczek z piersi kurczaka 100 g makaronu z fasoli mung Radix-Bis lub ryżowy sól ziołowa Radix-Bis 1 cebula 2 marchewki
Gotowanie jest łatweW dobie powrotu do zdrowego trybu życia i odżywiania, szybkowar w wielu domach stał się często używanym sprzętem kuchennym. Potrawy przygotowuje się w nim o wiele
Kuchcik gotujeUdało mi się upolować jeszcze w sklepie kurki, postanowiłam więc wykorzystać je w bardzo klasyczny sposób na szybki obiad w tygodniu. Ulubiony makaron, śmietankowy sos z
karmelowySkoro już się zdzwoniłyśmy - zupełnie przypadkiem i niechcący to specjalnie na Twoje życzenie Kochana - przepis na szybki obiad. Też mi potrzeba takich szybkich obiadów bo niestety
Kuchnia po mojemuRaz na tydzień oczyszczam moją lodówkę z resztek i tworzę coś dobrego do jedzenia.Tym razem znalazłam parę pieczarek i jedną pierś z kurczaka,która kupiona
Niespełnione zdolności kulinarneKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemuPyszne i chrupiące krokiety to coś co chodziło za mną już od dłuższego czasu.Wspaniały sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy resztek jakiegoś pieczonego
Niespełnione zdolności kulinarneKiedy naoglądam się tych wszystkich masterchefów, top chefów itp. programów, to potem nie potrafię z czystym sumieniem wyrzucić do kosza resztek, które zawsze tam wcześniej trafiały
Moja DelicjaJak już pisałam mój Synek uwielbia łososia. Zajada się nim odkąd tylko ryby wzbogaciły jego dietę. Staram się wykorzystywać jego smaki i dość często podawać mu
Kuchnia po mojemuPieczony schab z suszonymi pomidorami świetnie smakuje podany na ciepło na obiad, jak i na zimno jako przystawka lub wędlina na kanapki. Aromatyczne, soczyste i smaczne
Kuchcik gotujeKiedy naoglądam się tych wszystkich masterchefów, top chefów itp. programów, to potem nie potrafię z czystym sumieniem wyrzucić do kosza resztek, które zawsze tam wcześniej trafiały
Moja DelicjaDo chrzcin pozostało 5 dni. Zbieram kulinarny zapał na sobotnie gotowanie, więc obiady w tym tygodniu są ... cóż tu dużo mówić nudne, pospolite, a przede wszystkim
Kuchnia po mojemuDziś przedstawiam bardzo łatwe do wykonania a równocześnie bardzo smaczne puree z topinambura i jabłek, z dodatkiem orzechów włoskich. Szczerze mówiąc takie połączenie nigdy nie przyszłoby
karmelowy