Mój przepis na najlepszy na świecie JAPCHAE inspirowany kuchnią azjatycką znajdziecie na stronie https://swiezystart.pl/ w zakładce ZDROWE PODEJŚCIE. TUTAJ
Ostra na SłodkoOd kiedy wróciłam ze szpitala zdecydowanie częściej sięgam po zdrowe rzeczy ograniczając przy tym słodycze! I wiecie co?! Wcale nie jest mi z tym źle! Wręcz
Ostra na SłodkoLubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki! 200g
Szefowa kuchniSmaczna sałatka. Może zastąpić obiad, gdyż bardzo sycąca. Z pewnością przekonacie do niej swoją rodzinę Składniki: 400 g mięsa z indyka na gulasz 4 jajka 1
Przepisy BabciJeśli lubicie łazanki gwarantuję, że ta wersja zasmakuje Wam bardziej niż klasyczna. Idealny, wiosenno-letni obiad:). 1 duża główka młodej kapusty 700g kiełbasy 500g makaronu
Szefowa kuchniGołąbki to moja miłość! Moja mama robiła je bardzo często przez całe moje dzieciństwo, może stąd wziął się mój sentyment Uwielbiam je do dzisiaj. Dziś przedstawiam
karmelowyPieczony filet w klasycznej panierce to alternatywa dla tradycyjnej wersji, fileta smażonego w tłuszczu. Zachowujemy smak panierki (która po pieczeniu jest chrupiąca) wybierając jednocześnie zdrowszą wersję
Szefowa kuchniciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli kurki 1
Gotowanie jest łatweJakiś czas temu mignął mi w internetach przepis na zupę szczawiową. A jeszcze jak zobaczyłam go na jednym z moich ulubionych blogów to wiedziałam że muszę
karmelowySer i pieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe. 400g polędwiczek drobiowych 250g pieczarek 1 cebula
Szefowa kuchniSezon grillowy w pełni, a ja Wam polecam szaszłyki z warzywami i kiełbasą. Przygotowuje się je ekspresowo i są świetnym urozmaiceniem w menu grillowym. Mi osobiście
Passions hobbies lifeUsmażenie smacznych i miękkich polędwiczek wydaje się być trudnym zadaniem. Bez obaw, szybko można dojść do wprawy. Ważne by ich nie przesmażyć. W dzisiejszej wersji, owinięte
Szefowa kuchniKlasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku. 200g makaronu penne 1 duży filet
Szefowa kuchniNieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie! 200g makaronu spaghetti 2 bakłażany 1 mały słoiczek kaparów w
Szefowa kuchni