Dziś proponuję wariację tradycyjnego kapuśniaku. Pyszna zupa z kapustą i makaronem z dodatkiem sosu sojowego, aromatycznych przypraw i makaronu z pewnością zadowolą wszystkich fanów orientalnych smaków
karmelowyCzęsto zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością
Szefowa kuchniDzisiaj piątek więc musi być rybka! Generalnie warto jeść ryby nawet częściej, ale dzisiaj można chociaż podeprzeć się tradycją;) Dziś proponuję łatwego i szybkiego łososia w
karmelowyAjwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć
Szefowa kuchniNa dworze zimno, więc przygotowałam rosół na bazie korpusu z kaczki. Mój mąż był zachwycony tą zupą, zresztą nie tylko on, bo mi również bardzo smakowała
Passions hobbies lifeKaczka w marynacie słodko - kwaśnej, to połączenie kuchni Polskiej ze smakami Azji. Jest pyszna, delikatna, o zdecydowanie wyczuwalnym smaku marynaty. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Do podania
Passions hobbies lifeZupa pomidorowa jest zawsze dobrym pomysłem, nie znam osoby, która wzgardziłaby jej smakiem. A z dodatkiem tortellini i parmezanu to już bajka! Co więcej, jest bardzo
karmelowyKolejny ze sposobów na odchudzenie kotleta - tym razem mielonego:). Zamiast usmażyć, upiekłam je a do mięsa dodałam warzywa - marchew, cukinię i cebulę a do tego natkę
Szefowa kuchniDziś przedstawiam przepis na jedne z najlepszych udek jakie kiedykolwiek jadłam. Rozpływające się w ustach udka pieczone z słodko-słonym sosie na bazie ketchupu i powideł
karmelowyciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szk mąki graham 2 żółtka szczypta soli pół kostki margaryny lub 125 g masła nadzienie pęk liści z
Gotowanie jest łatweCzy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to
Szefowa kuchniGulasz po myśliwsku to propozycja w sam raz na rozgrzewający, jesienny lub zimowy obiad. Podajmy go z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami. 1kg szynki wieprzowej
Szefowa kuchniZapiekanka jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. A jeszcze zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami z dodatkiem pieczarek, zapieczona pod warstwą beszamelu i dużej ilości rozpuszczonego
karmelowyPróbowałam żeberek w różnej wersji, ale te pieczone w keczupie i cebuli są zdecydowanym faworytem:). Przygotujemy je w 5 minut, później wystarczy już tylko czekać aż
Szefowa kuchniJesień w polskim domu nie może obyć się bez pysznej i rozgrzewającej zupy , jaką jest właśnie krupnik . Proponuję dziś moją wersję z kaszą jęczmienną, z warzywami
Kawa z mlekiem