dania mięsne - 13801 przepisów (strona:584/921)

MINI PIEROŻKI Z MIĘSEM MIELONYM 85

gadżet w kuchni jakim jest pierożnica i dlatego też powstały pierogi w wersji mini. Idealne na jeden kęs. Najczęściej pierogi z farszem mięsnym podaję z przesmażoną cebulką, boczkiem lub kiełbasą. Proste w wykonaniu pierożki z wyśmienitym mięsnym farszem. Pychota :) Jednak zanim przejdę do przepisu na mini pierożki to opowiem Wam kilka słów o pierożnicy. Jest to forma do przygotowania pierogów(...)zajęło mi około 30 minut. Od teraz w moim domu pierogi będą częstym daniem na obiad :) Składniki na mini pierożki z mięsem mielonym (około 85 sztuk): Ciasto na pierogi: * 500 g mąki pszennej * 300 ml ciepłej wody * 1 żółtko * około pół łyżeczki soli Farsz mięsny: * około 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * sól i pieprz czarny mielony

Zrób to smacznie
BLINY NOWOGRODZKIE, czyli pszenno-gryczane 139

swoją recepturę na te drożdżowe placuszki. Bliny najczęściej podaje się z rybami, kawiorem, ale można też na słodko lub z mięsnymi sosami. Muszę przyznać, że smakują mi dużo bardziej niż pampuchy . Przepis: Hanny Szymanderskiej Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Wtorek: Ratattouille z piekarnika w 2 krokach 120

Najprostszy przepis dla miłośników warzyw. Ratatouille z piekarnika, do przygotowania w dwóch krokach. Danie z rozgrzewającą porcją witamin na zimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika(...)proponujemy Wam jednak mocno podkręconą wersję, na chrupko: z aromatycznym koprem włoskim i cieciorką upieczonymi al dente. Pomysł zaczerpnęliśmy od Marka Bittmana, dziennikarza kulinarnego i autora wielu kucharskich książek. Danie idealne do mrożenia To danie można bez problemu odgrzewać – dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy. Możecie je też zamrozić i wyjąć z zamrażalnika wtedy

Niedzielny kucharz
Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach 187

Najprostszy przepis dla miłośników warzyw. Ratatouille z piekarnika, do przygotowania w dwóch krokach. Danie z rozgrzewającą porcją witamin na zimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika(...)proponujemy Wam jednak mocno podkręconą wersję, na chrupko: z aromatycznym koprem włoskim i cieciorką upieczonymi al dente. Pomysł zaczerpnęliśmy od Marka Bittmana, dziennikarza kulinarnego i autora wielu kucharskich książek. Danie idealne do mrożenia To danie można bez problemu odgrzewać – dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy. Możecie je też zamrozić i wyjąć z zamrażalnika wtedy

Niedzielny kucharz
Placki z cukinii i kurczaka 51

szybki obiad. Placki z cukinii świetnie smakują solo, jednak tym razem postawimy na mięsny dodatek w postaci kurczaka. Zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na placki z cukinii i kurczaka. Przepis ten jest bardzo łatwy, a placuszki smaczne i bardzo sycące. Z pewnością posmakują każdemu miłośnikowi takich dań. Placki z cukinii i kurczaka świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego

Przepiski.pl
Placki z Cukinii i Kurczaka 78

szybki obiad. Placki z cukinii świetnie smakują solo, jednak tym razem postawimy na mięsny dodatek w postaci kurczaka. Zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na placki z cukinii i kurczaka . Przepis ten jest bardzo łatwy, a placuszki smaczne i bardzo sycące. Z pewnością posmakują każdemu miłośnikowi takich dań. Placki z cukinii i kurczaka świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego

Przepiski.pl
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 99

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym

Gotujemy i jemy
Quesadilla ze szpinakiem i fetą 172

potrawa na szybko, która wpisze się w każdy kulinarny gust. Farsz w zasadzie możemy wykonać dowolny- wegetariański, mięsny lub mieszany.  Wykonanie quesadilli jest naprawdę ekspresowe, zajmuje maksymalnie 15 minut. Zatem to nie tylko świetny pomysł na szybkie i pyszne danie główne, ale także na przystawkę/ przekąskę dla niespodziewanych gości. U mnie ten przepis zawsze się sprawdza, a jedynie

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z sosem pieczarkowo – wieprzowym 102

Makaron z sosem pieczarkowo -wieprzowym Pyszny , szybki , makaron w sosie pieczarkowo -wieprzowym , to dobra propozycja na zatłoczony dzień tygodnia . Wystarczy posiekać , podsmażyć , zamieszać i podać Generalnie

Ogrodnik w podróży
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 267

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym

Korniszonki
Zapiekanka ryżowa z mielonym mięsem i wędzonym serem 126

utartym oscypkiem. Na ryż wykładamy nasz mięsny farsz, wyrównujemy. Serki kroimy na połówki wzdłuż i układamy na mięsnym farszu. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut. PS Zdjęcia jeszcze w świątecznym klimacie, bo dopiero udało się odzyskać dane z komputera, który padł.. ehh :(  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Zapiekanki domowe z kiełbasą 177

domowe z kiełbasą. Zapiekanki na bagietkach pochodzą z lat 70 ubiegłego wieku. Co ciekawe to w 100 proc. polskie danie fast-foodowe. Pierwotnie zapiekanka serwowana była z farszem cebulowo-pieczarkowym okraszonej serem. To z uwagi na ograniczoną dostępność produktów mięsnych. Dzisiaj w składnikach nie ma praktycznie ograniczeń. Wtrące tylko, że ja zawsze będę miło wspominał zapiekanki z Gdyni przy

Kuchennyviral.pl
Musaka 118

pyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego wina 2 łyżeczki oregano sól pieprz 1 łyżeczka

kruche babeczki
Pho 117

Zupa pho to flagowe danie kuchni wietnamskiej, esencjonalny rosół z mięsem, makaronem i innymi dodatkami, doprawiony aromatycznymi korzennymi przyprawami. Spośród innych bulionów, pho wyróżnia niesamowita koncentracja mięsnego smaku umami  oraz anyżkowo-korzenny aromat. Swój smak zawdzięcza dużej ilości mięsa oraz długiemu czasowi gotowania. Opalona nad ogniem lub grillem cebula dodaje zupie dymnego aromatu. Taką cebulę dodaję nie tylko

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania