gadżet w kuchni jakim jest pierożnica i dlatego też powstały pierogi w wersji mini. Idealne na jeden kęs. Najczęściej pierogi z farszem mięsnym podaję z przesmażoną cebulką, boczkiem lub kiełbasą. Proste w wykonaniu pierożki z wyśmienitym mięsnym farszem. Pychota :) Jednak zanim przejdę do przepisu na mini pierożki to opowiem Wam kilka słów o pierożnicy. Jest to forma do przygotowania pierogów(...)zajęło mi około 30 minut. Od teraz w moim domu pierogi będą częstym daniem na obiad :) Składniki na mini pierożki z mięsem mielonym (około 85 sztuk): Ciasto na pierogi: * 500 g mąki pszennej * 300 ml ciepłej wody * 1 żółtko * około pół łyżeczki soli Farsz mięsny: * około 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * sól i pieprz czarny mielony
Zrób to smacznieswoją recepturę na te drożdżowe placuszki. Bliny najczęściej podaje się z rybami, kawiorem, ale można też na słodko lub z mięsnymi sosami. Muszę przyznać, że smakują mi dużo bardziej niż pampuchy . Przepis: Hanny Szymanderskiej Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy AleksandryNajprostszy przepis dla miłośników warzyw. Ratatouille z piekarnika, do przygotowania w dwóch krokach. Danie z rozgrzewającą porcją witamin na zimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika(...)proponujemy Wam jednak mocno podkręconą wersję, na chrupko: z aromatycznym koprem włoskim i cieciorką upieczonymi al dente. Pomysł zaczerpnęliśmy od Marka Bittmana, dziennikarza kulinarnego i autora wielu kucharskich książek. Danie idealne do mrożenia To danie można bez problemu odgrzewać – dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy. Możecie je też zamrozić i wyjąć z zamrażalnika wtedy
Niedzielny kucharzNajprostszy przepis dla miłośników warzyw. Ratatouille z piekarnika, do przygotowania w dwóch krokach. Danie z rozgrzewającą porcją witamin na zimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika(...)proponujemy Wam jednak mocno podkręconą wersję, na chrupko: z aromatycznym koprem włoskim i cieciorką upieczonymi al dente. Pomysł zaczerpnęliśmy od Marka Bittmana, dziennikarza kulinarnego i autora wielu kucharskich książek. Danie idealne do mrożenia To danie można bez problemu odgrzewać – dlatego świetnie nadaje się na lunch do pracy. Możecie je też zamrozić i wyjąć z zamrażalnika wtedy
Niedzielny kucharzszybki obiad. Placki z cukinii świetnie smakują solo, jednak tym razem postawimy na mięsny dodatek w postaci kurczaka. Zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na placki z cukinii i kurczaka. Przepis ten jest bardzo łatwy, a placuszki smaczne i bardzo sycące. Z pewnością posmakują każdemu miłośnikowi takich dań. Placki z cukinii i kurczaka świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego
Przepiski.plszybki obiad. Placki z cukinii świetnie smakują solo, jednak tym razem postawimy na mięsny dodatek w postaci kurczaka. Zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na placki z cukinii i kurczaka . Przepis ten jest bardzo łatwy, a placuszki smaczne i bardzo sycące. Z pewnością posmakują każdemu miłośnikowi takich dań. Placki z cukinii i kurczaka świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego
Przepiski.plNaleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym
Gotujemy i jemypotrawa na szybko, która wpisze się w każdy kulinarny gust. Farsz w zasadzie możemy wykonać dowolny- wegetariański, mięsny lub mieszany. Wykonanie quesadilli jest naprawdę ekspresowe, zajmuje maksymalnie 15 minut. Zatem to nie tylko świetny pomysł na szybkie i pyszne danie główne, ale także na przystawkę/ przekąskę dla niespodziewanych gości. U mnie ten przepis zawsze się sprawdza, a jedynie
Tradycyjna KuchniaMakaron z sosem pieczarkowo -wieprzowym Pyszny , szybki , makaron w sosie pieczarkowo -wieprzowym , to dobra propozycja na zatłoczony dzień tygodnia . Wystarczy posiekać , podsmażyć , zamieszać i podać Generalnie
Ogrodnik w podróżyNaleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub pikantnym, w postaci krokietów mięsnych bądź jarskich oraz jako cudowny, węglowodanowy dodatek do sałatek! Naleśniki można przyrządzać z mąki pszennej, razowej lub orkiszowej. Dla miłośników lekkiej diety proponujemy delikatne naleśniki z nadzieniem waniliowym
Korniszonkiutartym oscypkiem. Na ryż wykładamy nasz mięsny farsz, wyrównujemy. Serki kroimy na połówki wzdłuż i układamy na mięsnym farszu. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut. PS Zdjęcia jeszcze w świątecznym klimacie, bo dopiero udało się odzyskać dane z komputera, który padł.. ehh :( Wioleta Gargula
MamaOskarkadomowe z kiełbasą. Zapiekanki na bagietkach pochodzą z lat 70 ubiegłego wieku. Co ciekawe to w 100 proc. polskie danie fast-foodowe. Pierwotnie zapiekanka serwowana była z farszem cebulowo-pieczarkowym okraszonej serem. To z uwagi na ograniczoną dostępność produktów mięsnych. Dzisiaj w składnikach nie ma praktycznie ograniczeń. Wtrące tylko, że ja zawsze będę miło wspominał zapiekanki z Gdyni przy
Kuchennyviral.plpyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego wina 2 łyżeczki oregano sól pieprz 1 łyżeczka
kruche babeczkiZupa pho to flagowe danie kuchni wietnamskiej, esencjonalny rosół z mięsem, makaronem i innymi dodatkami, doprawiony aromatycznymi korzennymi przyprawami. Spośród innych bulionów, pho wyróżnia niesamowita koncentracja mięsnego smaku umami oraz anyżkowo-korzenny aromat. Swój smak zawdzięcza dużej ilości mięsa oraz długiemu czasowi gotowania. Opalona nad ogniem lub grillem cebula dodaje zupie dymnego aromatu. Taką cebulę dodaję nie tylko
Smakowity Blog Kulinarny