pierwszym mieleniu dodajemy włoszczyzną suszoną do masy mięsnej aby ją też zmielić za drugim razem, ale można też dodać włoszczyznę już do gotowej masy mięsnej bez jej mielenia . Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztet ma być smarowny. Napełniamy(...)słoiki puszki, na wierzch dajemy łyżeczkę oleju jadalnego ja dałem z pestek winogron. OBRÓBKA TERMICZNA Puszki lub słoiki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce termicznej schładzamy w zimnej wodzie 60 min dalsze wychładzanie wyrobu w lodówce
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.gotowania podgardla /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny . -słoiki, puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso i parzymy do stanu półmiękkiego. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. Cebulę parzymy też do stanu pół miękkiego razem(...)składników zabieramy się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztet ma być smarowny. Napełniamy słoiki puszki, na wierzch dajemy łyżeczkę oleju jadalnego ja dałem z pestek winogron. OBRÓBKA TERMICZNA Puszki lub słoiki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce termicznej schładzamy w zimnej
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.sosów, gulaszu oraz zup - świetnie działa z wołowiną i wszelkimi warzywami. Słony i "piąty" smak Grzyby wprowadzają do dań smak umami . Po słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim - piąty smak jest odczuciem smakowitości, często kojarzonej ze smakiem bulionowym lub mięsnym. Smak umami wzmacnia odczuwanie smaku słonego i słodkiego. Sól grzybowa w kuchni - ma sens. Wartości odżywcze grzybów Grzyby są wartościowym
Gary Bez dnaCena: 24zł Wiecie, że jestem fanem ryb i je jadam najczęściej, zamawiam wobec tego FISCH CAKE (zdj. powyżej), kuleczki mięsne smażone w głębokim tłuszczu podane z sosem limonkowo- kolendrowym, są przepyszne i polecam Wam je gorąco! Myślę, że to danie sprawdzi się idealnie też dla dzieciaków. Cena: 24zł Zamawiamy również KALMARY CHRUPIĄCE , i są pyszne, przede wszystkim(...)sosem aioli. Cena: 23zł Do przystawek zamawiamy po drinku, mój z marakują (najlepszy ever!) i Luby z mango. Ceny koktajli mieszczą się w zakresie 20- 30zł. Zamawiamy dania główne ; Moja przyjaciółka wybiera WOK KURCZAK Z PAPRYCZKĄ I ORZESZKAMI NERKOWCA W SOSIE Z ŻÓŁTEJ SOI cena; 25zł Pyszne jedzenie idealne na obiad czy lunch! My wybieramy zupę BULION WIEPRZOWO
SMYKWKUCHNIklopsiki z mielonego mięsa w gęstym, zawiesistym sosie z czerwonej soczewicy, pomidorów i aromatycznych przypraw. Zamiast soczewicy można użyć też łuskanej ciecierzycy, ale wówczas przygotowanie tego pysznego, rozgrzewającego dania zajmie znacznie więcej czasu. Przepis na kofta korma z czerwoną soczewicą jest bardzo łatwy i z pewnością na stałe zagości w Waszym menu, zwłaszcza zimą i w chłodne jesienne(...)mieszając Przed podaniem posypać natką kolendry. Serwować z pieczywem lub z ryżem. Uwaga: kofta korma z czerwoną soczewicą jest daniem dość pikantnym, więc ilość ostrych przypraw możecie nieco zmniejszyć. Korma kofta z czerwoną soczewicą z wolnowaru Przygotować kofty (pulpeciki mięsne) zgodnie z przepisem powyżej. Przełożyć do wolnowaru. Dodać składniki sosu korma, podlać wodą, tak aby warzywa były całkowicie zakryte
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWersja mięsna krokietów gryczanych z kapustą kiszoną i grzybami . Jest bardziej sycąca, no i panowie wolą ją od wersji wege... Doskonałe danie na rodzinne imprezy, do podania z filiżanką czerwonego barszczyku. Przepis oryginalny pochodzi ze zbiorów Ewy Aszkiewicz. Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej szklanka ugotowanych i zmielonych (bądź zgniecionych) ziemniaków 1/2 sporej
Ze smakiem bez glutenuNowy Rok trzeba dobrze zacząć a święto Trzech Króli to doskonała ku temu okazja by przygotować coś wyjątkowego,no i smacznego. Tak więc na świąteczny obiad
Kolorowa kuchnia Elkilazanii. Nie ukrywam, że wyszło niezwykle pysznie, aromatycznie i sycąco. Co prawda trochę pracy jest przy wykonaniu takiego dania, ale warto go poświęcić, smak wynagrodzi nam wszystko :) Napiszcie jaka jest Wasza ulubiona lazania. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na sos mięsny: 50 dag łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła
IzabelawkuchniRyżowa zapiekanka z indykiem Zapiekanka to zawsze dobry obiad . Łatwy w przygotowaniu , sam się piecze , a na dodatek wszyscy go lubią . Bynajmniej u nas w domu
Ogrodnik w podróżyZapiekanka „Kebab” z łopatką Kolejna wariacja zapiekankowa Zapiekanka „Kebab” smakuje wyśmienicie , oczywiście nie jest to tradycyjny kebab ale smakuje podobnie . Mięso z
Ogrodnik w podróżylata. Wiosnę bardzo trudno zauważyć. W każdym razie mi jakoś umknęła. Danie, na które dzisiaj Was zapraszam, jest daniem kojarzącym się ze słonecznym dniem: cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami. Można je podawać z cięższymi sosami, na przykład mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia. Doskonale smakuje z klasycznym sosem pomidorowym, czy też koperkowym lub grzybowym. Sosy na zimno
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatki to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych dań na biesiadnym stole. Sprawdzają się na śniadanie lub kolacje. Można je przygotowywać na wiele sposobów, jak np. sałatki warzywne, mięsne, z makaronem, kaszą lub ryżem. Przyrządzić je z konserwowych warzyw, świeżych, pieczonych. Dziś sałatka z pomidorkami, czerwoną fasolą i pleśniowym serem Lazur. Składniki: kilkanaście pomidorków koktajlowych 90 g sera pleśniowego błękitnego
Zasmakuj Kuchniobiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Mogą one stanowić osobne danie lub dodatek. Możliwości jest wiele i tylko od Was zależy jak je wykorzystacie Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie. Smakowały wybornie! Placuszki z twarogu Składniki: 400 g twarogu (zmielonego lub sernikowego) 3 żółtka 3 białka
PatiGotujeprzetworzeniu. Można z niego robić dżemy, soki i kompoty. Kawałki ananasa świetnie nadają się jako składnik sałatek owocowych czy mięsnych, ale także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można go grillować lub opiekać w piekarniku.” Smoothie ananasowe z kurkumą. Składniki
mojewypiekiinietylkoDziś na obiad zrobiłam danie jarskie. Nie trzeba przecież codziennie jeść mięsa! Zapiekanki z papryki z farszem z pieczarek i soczewicy mogą spokojnie zastąpić mięsny posiłek. Zrobiłam je w 2 wersjach. Dla mnie z pietruszką, a dla męża z serem. Po upieczeniu pachniały cudownie! Ale ze względu na nietolerancję mleka musiałam zadowolić się tylko ich zapachem
Mama z MotylemNaleśniki są jednym z najłatwiejszych i najpopularniejszych dań, które każdy zna i lubi. Mogą być przyrządzane na słodko z bitą śmietaną, owocami itp. lub wytrawnie np. z mięsnym farszem lub warzywami. Naleśniki z tego przepisu są cienkie, ale jeżeli wolicie grubsze, dosypcie odrobinę mąki więcej. Składniki (na około 10 naleśników) : 2 jajka 1 szklanka mąki (niepełna) 3/4 szklanki mleka
Oryginalny smakJeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was przepis z ostatnio recenzowanej książki „Sekrety francuskiej kuchareczki„, a jest nim kurczak po baskijsku. Składniki na kurczaka po baskijsku:
Kuchenne Wariacjesłużące każdemu i dające mnóstwo możliwości w kuchni. Dieta jest podzielona na dwie fazy. Pierwsza - wychodzenie z diety mięsnej i druga - dieta wegetariańsko-wegańska. Jadłospisy są ciekawe i różnorodne. Większość bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Niektóre dania opatrzone zdjęciami. Jako miłośniczka śniadań ucieszyłam się z faktu, iż jeden z rozdziałów dotyczy właśnie tego posiłku. Mnóstwo
Zdrowie na języku :Pszynka b/k wieprzowa-1,5 kg karkówka wieprzowa-2 kg do tego: jelita wieprzowe(zasolone można kupić w mięsnym sklepie) czosnek-ok 14 ząbków pieprz 4 łyżki pieprz ziołowy 4 łyżki 5-6 łyżek soli peklowej(ja dałam 6 ale jak nie chcecie mocno solić to dajcie 5) 3 liście laurowe 4 łyżki majeranku 4 ziela angielskie 2 łyżki suszonego
Swojskie jedzonkotłuszczu i duuuże dzięki czemu łatwo się je zwija. Na pierwszy rzut poszły naleśniki wytrawne po brzegi wypełnione pikantnym mięsnym farszem. Wspaniale smakowały ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego ale na zimno też były nie złe. Doskonale sprawdziły się jako danie na wynos, wystarczyło zawinąć w złotko i przekąska do pracy gotowa. Składniki na 4 duże sztuki: na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiaj chciałam wam zaprezentować danie dla typowych mięsożerców, idealne na wszelkie imprezy, ponieważ pięknie i bardzo smakowicie się prezentuje. Jest to jedna z wersji mięsnej rolady, specjalności kulinarnej mojej mamy. Także młotki w dłoń i rozbijamy! Rolada ze szpinakiem 1,5kg mięsa (u nas schab, ale może być też np. delikatniejsza pierś z indyka) 400g szpinaku 1 czerwona papryka
Przepysznik - BLW i nie tylkoKrupnik Gotowy krupmik Składniki Danie dla czterech osób 2 marchwie 1 cebula 60 g kaszy jęczmiennej Pęczek pietruszki 2 liście laurowe 1,5 litra mięsnego wywaru 3 ziemniaki 1 seler 2 łyżki oleju Szczypta lubczyku Kilka ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania Do rozgrzanego garnka wlewamy olej i szklimy na nim posiekaną drobno cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w paski marchew
Miód i pieprzJarmarku Hetmańskiego odbył się konkurs kulinarny "Smaki Zamościa i Roztocza". Komisja, której przewodniczył Andrzej Baczkowski nagrodziła: zupę z soczewicy z kulkami mięsnymi przygotowaną przez kucharzy Restauracji Padwa w Zamościu. Najlepszym drugim daniem były zrazy po obszańsku zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy
Pasja SmakuMoja mama często powtarzała, że szybkie dania to takie, które nie szybko się przygotowuje tylko szybko zjada... Coś w tym jest. Dzisiaj również danie z zeszytu mojej mamy. Do jego przygotowania użyłam makaronu kolanka jaki znalazł się w paczuszce makaronów od formy CZANIECKI . Makaron kolanka w sosie mięsnym z ziołami i czosnkiem SKŁADNIKI(...)sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Podajemy całość dekorując posiekaną natką pietruszki. Makaron CZANECKI przysłał nam kolejną paczuszkę z ich produktami, bardzo za nią dziękujemy :) Tym razem użyłam do dania makaronu kolanka, który idealnie pasuje nie tylko do takich jednogarnkowych dań ale również do zapiekanek. Kształt makaronu pozwala na zabawę wyglądem dań, przez
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiLwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich słodką kapustę zapaloną. Jest to przepis na prosty dodatek do dań obiadowych. Poszatkowaną kapustę gotuje się do miękkości, a po odcedzeniu dodaje się ją do zasmażki i rozprowadza niewielką ilością bulionu. W mniej lub bardziej podobnej formie danie funkcjonuje w naszym regionie do dzisiaj. Gdyby(...)jednak ktoś jeszcze nie robił, polecam :) Źródło przepisu: „Książka kucharska czyli: jasna i dokładna nauka sporządzania potraw mięsnych i postnych, zawierająca znaczny zbiór niezawodnych przepisów (…)”. Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska Składniki: 1 średnia główka słodkiej kapusty 1/2 łyżeczki kminku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml bulionu sól Kapustę drobno kroimy („krajesz jak makaron”) i wrzucamy do osolonego wrzątku
Trzeci talerzniż godzina, aby rolada dała się kroić w plastry i smażyć. Składniki: 4 suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek(...)czosnek, a następnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość chwilę, a następnie studzimy i dodajemy do masy mięsnej. Wyrabiamy dokładnie. Na każdy wafel nakładamy gotową masę, i zostawiamy wafle na około 30 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy i każdą mięsną roladę kroimy na około 1.5 cm plastry. Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie
Walijskie Pichcenieprostu wystarczy zamknąć słoik! Czwartek: Burgery wołowo-cukiniowe Zdrowy, warzywno-mięsny kotlet. Cukinia wspaniale nawilża burgera, a podczas smażenia ładnie się przypieka i robi chrupiąca. Do hamburgera proponujemy lekką sałatkę Coleslaw w wersji low fat. Piątek: Rozgrzewająca zupa z pulpetami krewetkowymi Lekko pikantna zupa w stylu tajskim. W tym daniu są dwa ciekawe składniki: jeden to cynamon, a dokładniej(...)kora cynamonowca, który wspaniale zaromatyzował bulion. Drugi to pulpety z krewetek. To niewiarygodne, jak łatwo można je zrobić. Przepisy na dania będziemy wrzucać codziennie rano, nie jesteśmy w stanie wszystkich spisać i opublikować za jednym razem – wybaczcie!:-) Jak gotowaliśmy Menu na ten tydzień zawiera sporo mięsa: z kurczaka, indyka, wołowiny oraz z krewetek. Dużo jest też warzyw
Niedzielny kucharzOstatnio do mojej kuchni wróciło mięso. Po wielomiesięcznym braku mięsnej weny gotuje moim domownikom mięsne smakołyki. Jednym z nich była ta zupa. Pomysł podpatrzyłam w Kuchni nr.03/2018. Proporcje radykalnie zmieniłam i otrzymałam gęstą, pyszną, pachnącą zupę. Jest to danie jednogarnkowe co zawsze wpływa na mnie pozytywnie :) Zupa pulpecikowa z pęczakiem po 1 pietruszce i marchewce pół małego(...)szczypcie soli i pieprzu. Goptujemy pod przykryciem. W trym czasie mięso mielimy i łączymy z bułka tartą, jajkiem, cebulą i połowa posiekanej natki. Solimy i pieprzymy. Mieszamy. Z masy mięsnej robimy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego. Wkładamy je bezpośrednio do zupy. Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy resztę natki i gotujemy ok 20 minut
Dzieje kuchennej Wiewiórypozorom skomplikowane. Ja nie luzowałam całych skrzydełek – tylko ich najgrubszą część, którą wypełniłam prostym, mięsnym farszem. Jak już zrobicie jedno skrzydełko, następne zajmie wam dwie minuty. No i godzina pieczenia. W tym czasie można zrobić szybki sos pieczarkowy z mascarpone. Ja podałam danie z kaszą gryczaną niepaloną – pasowała idealnie, ale można też podać z ziemniakami. Skrzydełka faszerowane
Poezja smakusieci serwującej burgery. Rozumiem to i nie neguję! Sama uważam, że może czasami przesadzam z okazywaniem tej radości. Jednak Max Burgers nie jest dla mnie tylko miejscem serwującym smaczne dania – jest też swego rodzaju symbolem, namiastką ukochanej Szwecji, przywołuje wspomnienia . Bo to nie jest tak, że mam obsesję na punkcie burgerów. W 9 na 10 przypadków zamiast(...)tyle wyjątkowe i lubiane, że można je kupić w sklepach w Szwecji? Że oprócz tradycyjnych, mięsnych burgerów masz do wyboru również opcje wege, wegańskie, a nawet burgery bez bułki? Że wege nuggetsy są tak dobre, że nawet zatwardziały mięsożerca da się oszukać i uzna je za kawałek kurczaka? (osobiście przeprowadziłam test na domowym mięsożercy) Dla mnie, jak już wyżej pisałam
SandraFrej.commięsa, wbijamy również jajka, dodajemy sól do smaku ( ja dałam dwie małe płaskie łyżeczki ), dodajemy również pieprz mielony i dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. 2. Pieczenie: Foremkę aluminiową za pomocą pędzelka smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą, następnie przekładamy do niej masę mięsną lekko ją ubijając. Następnie pieczemy ją około 1 godzinę
Izabelawkuchnibulgur, chociaż można użyć innej kaszy lub ryżu. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe, jeżeli użyjemy dobrej jakości mięsa mielonego. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania będziemy potrzebowali: 400 g mięsa mielonego (takie jakie lubimy) 400 g kaszy bulgur lub innej kaszy około 1 L bulionu warzywnego, mięsnego lub wody 1 papryka duża marchew (około
Uwaga Babcia GotujeSmażony bakłażan w pomidorach to bardzo szybkie danie warzywne i bardzo pyszne. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu, do ryżu, do makaronu, do kasz, do kotletów warzywnych i mięsnych. Robi się je w kilka chwil. Polecam! PRZEPIS SMAŻONY BAKŁAŻAN W POMIDORACH Składniki: 2 bakłażany małe (ok 600g) 1-2 ząbki czosnku 4 duże mięsiste pomidory (poza sezonem 2 puszki
Dorota SmakujeLubicie pasty kanapkowe? Wybieracie warzywne, mięsne a może nabiałowe? Jaka jest wasza ulubiona? Pasta z brokuła z orzechami to pomysł na niebanalne smarowidło do pieczywa. Tym
Dorota SmakujeKlopsiki w towarzystwie pomidorków koktajlowych smakują wyśmienicie, sok z pomidorków cudownie otula mięsne kulki! Artykuł Klopsiki w sosie z pomidorków koktajlowych pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazjąmojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis
moj przepis naMięciutkie, delikatne, aromatyczne. Myślę, że wystarczą te trzy słowa na określenie tego pysznego dania Co potrzeba: 1 kg policzków wieprzowych, 4 łyżki oleju, 4
Bułka z ChlebemDzisiaj tradycyjna polska zupa – krupnik . Smaczny, sycący i oczywiście na wywarze mięsnym. Do jego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami
Oryginalny smaksolą i pieprzem. Warzywa smażymy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Lekko przestudzić. Warzywa włożyć do mięsnych kopert. Obtoczyć w jajku a następnie w płatkach. Smażymy z każdej strony przez ok 5 minut. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście
Słodki ZakątekKolejna wersja pysznych kotlecików z niespodzianką w środku w postaci fety. Mięsną masę wzbogaciłam szpinakiem. Kotleciki nie tylko fajnie się prezentują ale także świetnie smakują. składniki
Monia miesza i gotujeGulasz cielęcy to idealne danie na teraźniejszą pogodę, kiedy jest zimno i ciemno. Ponoć ostra zima przed nami, więc nabieram ochoty na wszelakie, duszone potrawy mięsne. Niedawno otrzymałam nieco świeżutkiej, młodej cielęcinki i pierwsze co przyszło mi na myśl to gulasz. Taki z dodatkiem marchewki, papryki i pomidorów smakuje wspaniale. Jeżeli nie macie cielęciny spokojnie możecie zastąpić ją wołowiną
Pieguskowa KuchniaSą takie dni kiedy mam ochot zjeść coś naprawdę lekkiego i bez mięsnego wtedy najczęściej wybieram sezonowe warzywa zapiekane w piekarniku. I tak było i tym
Życie zaczyna się w kuchniKapuśniak to jedna z bardziej znanych polskich zup. Jest na tyle treściwa, że śmiało może stanowić danie obiadowe - wystarczy do niej kromka dobrej jakości pieczywa. Wywar na kapuśniak najlepiej gotować na żeberkach wieprzowych. Po ugotowaniu mamy wkładkę mięsną do zupy. Kapusta może być świeża (taki kapuśniak najlepiej gotować późną wiosną) lub kiszona (idealna zimą, bogata w witaminę C). Moja
W kuchni KatieSos paprykowy idealnie pasuje do makaronu, ale będzie też świetnym dodatkiem do mięsnych bitek czy pieczonej polędwicy. Przepis jest prosty i nie zajmuje dużo czasu, bo
Życie zaczyna się w kuchniWitam, dziś chciałabym Wam przedstawić świetny przepis na pyszne pieczone pierożki z mięsnym farszem. Jest to idealna przekąska do piwa, czy na obiad -podawana z
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwyjątkowo bliska. Często w niedziele chodziliśmy na spacer do przygranicznych, czeskich restauracji na pyszny obiad. Oczywiście moim ulubionym daniem był Knedlik z pysznym sosem, więc tradycyjnie zamawiałam go bardzo często. I tak też zostało. Pyszna, puszysta buła z aksamitnym, mięsnym sosem i kapusta marynowana z buraczkami to klasyczna pozycja czeskiego menu. Czasami kopiowałam podobny obiad w domu, ale dopiero
Rozpustne gotowaniemojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis
moj przepis naMakaron w mojej kuchni często gości na stole. Najlepiej smakuje mi podany z różnymi mięsnymi sosami. Tym razem makaron gości z gulaszem wieprzowym z papryką i cebulką. To bardzo prosty przepis dla chcących zjeść pyszne danie nie poświęcając przygotowaniom dużo czasu. Składniki: łopatka świeża papryka czerwona cebula sól, pieprz rozmaryn smalec makaron muszelki Mięso kroimy na kawałki (kostki wielkości
tojestpyszne.blogspot.com